Arttu Kotanen puolustaa PEPOssa myös kaudella 2022!

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet ja tunteja kestävä kättelymaraton on peruttu jo toista vuotta peräkkäin. PEPO ja 21-vuotias laitapuolustaja Arttu Kotanen eivät tätä esimerkkiä noudattaneet, sillä seura ja pelaaja pääsivät joulukuun alussa yhteisymmärrykseen kauden 2022 kattavasta jatkosopimuksesta.

Vasemman laidan vauhtikone päätyi jatkamaan PEPOssa useiden eri syiden vuoksi. “Jatkosopimukseen vaikutti paljon se, että aloitin syksyllä opiskelemaan liiketaloutta Lappeenrannan LAB-ammattikorkeakoulussa. Jatko PEPOssa tuntui järkevimmältä harkittuani ensin kaikkia vaihtoehtoja. PEPO on hyvä seura ja sillä on osaava organisaatio. Oli helppo tehdä päätös jatkaa itselle tutussa seurassa” Kotanen kertoo jatkosopimuksen taustoista.

Viime kausi oli joukkueelta ja Kotaselta vahvaa suorittamista. Kakkosen Cupin voittopokaali jäi Lappeenrantaan lokakuussa, ja lilat taistelivat lähes loppuun saakka noususta Ykköseen. Nopea ja fyysinen Kotanen juoksi väsymättä PEPOn vasenta laitaa lähes täydet minuutit – vain Kiffeniä vastaan pelatun vierasottelun toinen puoliaika jäi Artulta pelaamatta. Vasemmalta lähteneet tarkat keskitykset nettosivat Kotaselle lopulta seitsemän syöttöä Kakkosen peleissä. Ja lähtipä myös Kakkosen Cupin voittomaalin esityö hyvin finaalivastustaja SJK Akatemian puolustuksen selustaan juosseen Kotasen vasemmasta jalasta. Oliko kulunut kausi paras kautesi PEPO-paidassa, Arttu? 

“Kyllä näin voisi sanoa, että kausi oli aikuisten sarjoissa onnistunein. Olisi ollut mahdollisuuksia tehdä enemmänkin tehoja, koska pystyin aika tehokkaasti luomaan tilanteita pelistä toiseen. Ja tietysti historian eniten pisteitä ja seuralle virallisesti se ensimmäinen pokaali. Tyytyväinen voi olla, mutta täydellinen kausi ei tietenkään ollut” Kotanen vastaa.

Vuodesta 2017 edustuksen mukana olleen Kotasen mukaan kausi 2021 oli siis melkein nappikausi. Miten jo nupullaan olevasta kaudesta 2022 saadaan tehtyä vielä parempi? “Henkilökohtaisesti haluan ottaa enemmän johtajuutta joukkueessa tulevalla kaudella, sillä olen jo useamman vuoden ollut mukana ja tiedän, miten hommat täällä tehdään” Kotanen kertoo itsevarmasti. “Ehjä kausi toki taas kiikarissa. Olen pysynyt tähän asti hyvin kasassa ja toivon ettei loukkaantumisia tälläkään kaudella tulisi” hän jatkaa.

Entä sitten lilojen kausi 2022? Kakkosen A-lohkon kauden 2021 pitävin puolustus, 53 tehtyä maalia, 2,18 pisteen keskiarvo… kuinka tätä voidaan parantaa? ”Joukkueena lähdetään varmasti hakemaan nousua. PEPO on organisaationa niin hyvä, että se kuuluu ehdottomasti Ykköseen. Lisäksi Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa pitää olla mielestäni ainakin Ykkösen seura. Osaan saman lohkon joukkueisiin verrattuna asiat tehdään todella ammattimaisesti. Onhan se noususta puhuminen vähän tabu, mutta PEPO kuuluu Ykköseen” Kotanen päättää.

Ugh, tuorein lilapaidassa jatkaja on puhunut. Kaudella 2022 pääset taas Kimpisessä katsastamaan sen, miten puhuu Kotasen vasuri

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Arttu Kotanen (p)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Tommi Roponen (h) (uutinen) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

 

PEPOn kausikortit kaudelle 2022 myynnissä nyt! Kausikortin hinta on 70€ (eläkeläiset ja opiskelijat 50€). Kausikortti on futisfanille aina yhtä mieluinen joululahja. Sen ostaminen tapahtuu helposti vaikka Smartumilla, Eazybreakilla, ePassilla tai vastaavalla tyky-setelillä!

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit