Energisesti taistellut LJK pisti PEPOn tiukoille sarja-avauksessa

LJK – PEPO   1 – 2 (0 – 1)

PEPO maalintekijät : 0 – 1 Sergei Afanasiev, 0 – 2 Niko Pyyhtiä (rp)

Kaksijakoinen ottelu päättyi niukkaan vierasvoittoon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vahvaa vierasjoukkueen hallintaa. Palloa liikuteltiin pitkillä syöttöketjuilla, mutta tilanteiden rakentelu ja hyökkääminen suuntautui kentän laidoille ja kulmiin. Keskialueen tiukasti nöyrällä puolustamisella tukkinut LJK pystyi peittämään syöttösuunnat ja prässäsi fyysisesti omalla kenttäpuoliskolla. Lukuisista hyökkäyspään sivurajaheitoista, vapaapotkuista ja kulmapotkuista ei saatu aikaan hyviä maalintekotilanteita. Osittain LJK:n uhrautuvan puolustamisen  ja osittain oman pallollisen huolimattomuuden johdosta.Maaliin pallo kuitenkin saatiin puoliajan puolivälissä. Ily Demirel keskitti pallon laidalta ja Sergei ohjasi pallon LJK maalin takakulmaan suoraan syötöstä.

Maalin jälkeen LJK sai ensimmäisiä onnistuneita vastahyökkäyksiä aikaiseksi ja kärjessä vahvasti syvyyssuuntaan töitä tehnyt A.Taina oli päästä läpi, mutta maalivahti Mika Haakana putsasi pallon kentältä.

Puoliajan lopussa Tomi karttunen haastoi vahvalla kuljetuksella, mutta kovan laukauksen ehti jälleen kerran LJK pelaaja. Seuranneesta kulmasta saatiin vain lisäaiheita harjoituskentälle.

Toinen puoliaika alkoi LJK:n merkeissä

Ottelussa tapahtui käänne toisen puoliajan alkupuoliskolla. Markus Koistinen, Sergei Afanasiev ja Ilyas Demiral epäonnistuivat omissa maalipaikoissaan puoliajan alussa. LJK:n maalivahti Simo Partinen otti muutaman Game Saverin ja maalivahdin onnistumiset nosti kotijoukkueen energiat ja pelirohkeus kasvoi kohti ottelun loppua. PEPO paineen jälkeen LJK:n kärkikaksikko Taina – Tiainen oli tasoittaa ottelun. Haakana torjui Tainan laukauksen, mutta kakkospalloon ehtinyt Tiainen ohjasi pallon yli PEPO maalin.

60 min kohdalla PEPOlle tuomittiin rangaistuspotku. Jerry Särkän sijoitus meni kuitenkin tolpasta ohi maalin. Tämän jälkeen mentiin vahvasti LJK merkeissä. Pitkillä palloilla paineen nopeasti PEPO puolustuslinjaan luonut LJK piti topparit kiireisinä ja maalivahti Haakanan varpaillaan. Yhteen game Saveriin joutui Haakanakin venymään.

70 min kohdalla Tomi Karttunen ohitti LJK puolustajan rangaistusalueella, Tomi kaadettiin ja tilanteesta seurannen rangaistuspotkun toimitti verkon perille PEPO kapteeni Niko Pyyhtiä.

Loppu pelistä mentiinkin päästä päähän ilman suurempaa peliajatusta. Kuvaavaa ottelun lopulle olikin se, että omalta puolustalueelta annetusta vapaapotkusta syntyi LJK:n kavennusmaali. Maalin jälkeen pelin sekavuus kasvoi ja LJK sai pallon vielä kertaalleen PEPO maaliin. Lilapaitojen onneksi maalia edeltänyt tilanne liputettiin paitsioksi.

Jännäksi ja sekavaksi meni ensimmäinen peli. Yleisö syttyi kiitettävästi viimeisen kahdenkymmenen minuutin tapahtumiin. Hienoa, että tunnetta löytyy myös Lappeenrannassa pelattavassa jalkapallo-ottelussa.

Kolme pistettä hankittu

Maalintekopaikkojen hyödyntäminen, pallon hallinnan muuttaminen tuloksekkaaksi pelaamiseksi. Pelikurin ja -rohkeuden säilyttäminen läpi ottelun. Siinä teemoja pelin kehittämiseen. Kuulostaako tutulta suomalaiset jalkapalloihmiset ?