Ennakko: Lilat isännöivät tuttuja vieraita perjantaina

Tämän otteluennakon tarjoaa Kesämäen Leipomo.

 

Perjantaina 30.7. Kimpisessä pallon potkimisen lisäksi notkuvat kahvioiden pöydät, kun KUMMIN KAA-ottelutapahtumaan PEPOn vieraaksi saapuu tuttu vastustaja Kymenlaaksosta. Karhulalainen Peli-Karhut jäi lilojen jalkoihin kahdesti kevään harjoituskaudella. Ensin Kakkosen Cupin tammikuinen avauspeli Kotkan Arto Tolsa Areenalla toi PEPOlle voiton ja jatkopaikan tiukan 120 minuutin väännön ja sitä seuranneen rangaistuspotkukilpailun jälkeen (lue raportti  tästä). Toukokuun puolessa välissä  joukkueet hioivat samalla kentällä pelatussa harjoitusottelussa viimeisiä kuvioitaan juuri ennen sarjan alkua. PEPOn kuviot olivat tuolloin paremmassa järjestyksessä: tuloksena harjoitusottelun 1-2 voitto (maalikoosteeseen tästä). Nyt PeKa matkustaa vuorostaan Lappeenrantaan ja luvassa on tiukka taisto Kakkosen kolmesta sarjapisteestä, jotka ovat yhtä arvokkaita sekä Ykkösen nousutaistosta että sarjatasoa alemmas putoamisen välttelyssä. 

Tällä hetkellä kahdeksantena kahdentoista joukkueen A-lohkossa perjantaita odotteleva PeKa on lohkon toinen sarjanousija KäPan ohella. Samuli Niemisen valmentamat karhulalaiset aloittivat sarjan kanssanousijoita vastaan otetulla 1-0 kotivoitolla. Tätä peliä seuranneiden kahden tappion jälkeen tuloskunto on asettunut kohdilleen ja pisteitä on napsunut jokaisesta ottelusta. KuFu98:a, Lahden Reipasta ja Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan pelattujen tasapelien jatkoksi saatiin vihdoin voitto, kun PeKa kaatoi 2-0 luvuin sarjassa viimeisenä olevan Mikkelin Pallo-Kissat. Karhulalaiset ovat pelanneet siinä mielessä onnistuneen alkukauden, että he ovat toistaiseksi onnistuneet maalinteossa kauden jokaisessa pelissä.

PeKan etuna Kakkosessa on farmisopimus Veikkausliigan KTP:n kanssa. Perjantaina voidaan siis nähdä kotkalaisen isoveljen pelaajistoa hakemassa pelituntumaa Kimpisen nurmella. Omasta takaa karhulaisilla löytyy pelaajistostaan kapteeni ja puolustuksen johtohahmo Juuso Laitinen, joka johtaa joukkueen maalipörssiä kolmella maalillaan. Hänen vierellään kolmen keskuspuolustajan linjassa omaa maalia suojaa kovaotteinen Lennart Voikar, joka on kerryttänyt korttikokoelmaansa neljän keltaisen kortin verran tämän kauden peleissä. Kimi Kolsi on pelannut tällä kaudella KTP:n keskikentän sijaan PeKan konehuoneessa. Joonatan Lassila istuu vielä tämän pelin katsomossa jouduttuaan ulosajetuksi Lahden Reipasta vastaan pelatussa ottelussa.

Neljästä viime pelistä voiton, kaksi tasapeliä ja tappion netonnut PEPO lähtee otteluun viime viikonlopun voittomahdollisuuksia pursunnut Kiffen-peli vyöllään (otteluraportti tästä). Lilojen epätasainen vire johtuu osin siitä, että neljän viime pelin ensimmäisestä maalista on vastannut vastustajajoukkue.  Tämä on pantu merkille myös PEPOn valmennuksen toimesta. “Koko ajan mietimme syy- ja seuraussuhteita. Miksi olemme päästäneet ottelun ensimmäisen maalin? Asia ei ole ihan yksinkertainen” PEPOn päävalmentaja Janne Muhli toteaa ja jatkaa: “Jatkossa meidän pitää olla huolellisempia, kun joudumme puolustamaan pitkiä aikoja ilman palloa. Kenttätasapainon, pelaajien vastuualueiden ja merkattavien vastustajien pelaajien pitää olla kaikilla paremmin tiedossa.” 

Yksi varma poissaolo perjantaina ottelusta on jo nyt tiedossa. Vasempana puolustajana melkein koko toisen puoliajan Töölön pallokentällä pelannut Joona Viskari sai suoran ulosajon kaadettuaan läpiajoon rynnänneen Kiffenin Tejan Deenin. Viskari on täten pelikiellossa seuraavat pelit PeKaa ja JäPS:a vastaan. Myös hyökkäyksen uusi PEPO-värväys Malik St. Prix (kts. siirtouutinen) joutuu vielä jännittämään debyyttiottelunsa ajankohtaa. Saintlucialaisen  pelaaminen on mahdollista heti, kun hänen pelilupa-asiansa selviävät Hondurasin jalkapalloliiton byrokratiamyllyn läpi. Paperisodan käsittelyn nopeuttamiseen on pyritty vaikuttamaan lähettämällä postissa Kesämäen Leipomon lounasseteleitä ja sixpackin verran huurteisia PEPO-oluita Suomi-Honduras-ystävyysseuralle. Perjantaina ennen ottelua selviää, onko tästä voitelusta ollut hyötyä.

Kimpisellä tapahtuu paljon jo ennen varsinaista ottelua, kun Lappeenrannan evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa yhteistyössä järjestetty KUMMIN KAA-ottelutapahtuma tarjoaa viihdykettä kello 17:30 alkaen. Otteluun on mahdollista tulla seuraamaan oman kummin kanssa ja nautiskelemaan kahvion antimista. Kummit voivat noutaa veloituksetta omaan käyttöönsä ja kummilapsilleen yrityslippuja ja viiden euron kahvioon käyviä buffet-seteleitä, ja vastaavasti myös kummilapset voivat noutaa veloituksetta omaan käyttöönsä ja kummeille yrityslippuja ja viiden euron seteleitä kolmeen ympäri kenttää sijoiteltuun kahvioon (seteleitä ei voi käyttää anniskelualueilla ja vaihtorahaa ei buffet-seteleistä anneta takaisin). Yrityslippujen ja kahvilippujen noutopaikka on Lähetyskauppa Toivon Ikkuna maailmalle osoitteessa Valtakatu 32. Itse ottelu potkaistaan käyntiin kello 18:30.

 

Otteluennakon tarjosi Kesämäen Leipomo.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit