Ennakko: PEPO kohtaa MYPAn Cupin neljännesvälierässä

Vuoden 2021 Kakkosen Cup jatkuu PEPOn osalta sunnuntaina 07.02., kun PEPOn vieraaksi saapuu Kimpisen sijaan kotikentän cameoroolia näyttelevälle Imatran Ukonniemi Areenalle vuoden 2005 Veikkausliigan mestari MYPA Myllykoskelta.

Cup pelataan Kakkosessa tänä vuonna alkuvuodesta cup-muotoisena. Täten ensimmäistäkään ottelua ei sovi hävitä, mikäli mieli tekee ottaa osaa lokakuussa Cup-viikonloppuun ja tuolloin pelattavaan finaaliotteluun. Finalistit ovat selvillä lauantain 27.02 jälkeen., kun viimeiset otteluparit on pelattu.

PEPO kohtaa sunnuntaina pelattavassa neljännesvälierässä jo toisen kymenlaaksolaisjoukkueen perä perää. Ensimmäisessä vuoden 2021 kilpailullisessa ottelussa lilat kohtasivat Arto Tolsa Areenan lähes arktisissa olosuhteissa PeKan Kotkasta. Kakkosen cupin viime lauantaina avannut ottelu tarjosi heti tammikuussa 120 minuutin ja rangaistuspotkujen verran kovaksi keitettyä jalkapallotrilleriä. PEPO meni johtoon kuudennelle minuutilla Juuso Enbuskan paluupallosta tökkäämällä kauden avausmaalilla. PeKa tasoitti ottelun 12. minuutilla kulmapotkukuvion päätteeksi takatolpalta tulleesta puskumaalista ja meni johtoon toisen puoliajan alussa 55. minuutilla, kun ristipallo löysi PEPOn puolustuksen oikealta laidalta vapaana olleen kotkalaisen. Pallo syötettiin keskeen ja PeKan Juho Raivela pääsi siirtämään pallon lähes yhtä vapaasti PEPO-maalin alanurkkaan. Ottelussa palloa hallinnut lilapaitainen joukkue tasoitti pelin kuitenkin vielä pelin 72. minuutilla, kun kotkalaisten paineettomasta tilanteesta antaman harhasyötön seurauksena Nikke Veikkanen pääsi puolittain läpi. Kotkalaispelaaja joutui rikkomaan Veikkasta rangaistusalueella ja tästä seuranneesta rangaistuspotkusta vääryyttä kokenut Nikke toi PEPO 2-2 tasatilanteeseen.

Tämä tasatilanne kesti varsinaisen peliajan loppuun ja ottelussa pelattiin siis vielä 30 minuutin lisäaika. PEPO sai pallon kertaalleen pallon ylärimaan, mutta Palloliiton säännöissä vuonna 2021 tästä ei vieläkään saa edes puolikasta maalia hyvästä yrityksestä. Kun PeKa ei myöskään saanut palloa edes ylärimaan, ottelussa päästiin ampumaan rangaistuspotkut. PEPOn ensimmäinen vetäjän Calvin N’Sombon laukaus torjuttiin, mutta Cupissa jatkopaikan PEPOlle torjui lopulta viime vuonna varamaalivahdin roolissa liloissa ollut Craig Hill. Kotkalaisten neljäs ja kahdeksas laukaus jäivät amerikkalaisen näppeihin ja näin ollen Arto Tolsa Areenalta Lappeenrantaan oli tuomisina Cupin jatkopaikka.

Ensimmäiseksi kilpailulliseksi otteluksi 120 minuuttia on luonnollisesti pitkä aika ja PEPO teki ottelun aikana useita vaihtoja. Vaihtojen myötä nuorisokaartin Tuomas Vanhanen debytoi ja Valtteri Maijanen pääsi esiintymään toisessa ottelussaan. Petrus Eskelinen sai myös tulikasteensa avauksessa. Talven aikana lilapaitaan siirtyneet Aleksi Sainio, Roope Huhtala, Kalle Salmi ja Anttoni Hirvonen tekivät niin ikään ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

Sunnuntaiseen otteluun PEPO saa mukaansa Joona Viskarin. Eriasteisten loukkaantumisten johdosta sivussa ovat edelleen Samu Suoraniemi ja Jerry Särkkä, joista jälkimmäinen ottaa kommentaattorin vaativan vastuun suoraan Imatralta striimatussa pelissä. Poissa ovat sekä kuun vaihteessa joukkueen vahvuuteen liittyvät Milos Josimov ja uusi hankinta Zachary Sukunda että kuntoisuuslomiaan vielä armeijan harmaissa odotteleva Miko Sederholm.

Sunnuntain vastustaja MYPA  saapuu Imatralle tuorein jaloin, sillä joukkue oli sijoitettu suoraan neljännesvälieriin. Viime kaudella mollivoittoisen kauden pelanneen ja Ykkösen jumbojoukkueena takaisin Kakkoseen pudonneen joukkueen tilanne on kuitenkin hyvä, sillä näin aikaisessa vaiheessa kautta joukkueella on jo 21 sopimuspelaaja. Myllykoskelaiset ovat aloittaneet harjoittelun Sami Hyypiä Areenalla, mutta kilpailullista ottelua he eivät vielä tämän kalenterivuoden puolella ole pelanneet. Joukkue koostuu lähes kokonaan Kouvolan lähialueiden nuorista pelaajista. Kahden Ykkösen kauden jälkeen joukkueesta poimittiin liigaan KTP:n riveihin toisen polven liigapelaaja Anttoni Huttunen sekä VPS:n riveihin siirtynyt Samuel Lindeman. Merkittävin mahdollinen poissaolija nykyrosterista sunnuntain ottelusta on 23 maalia 22 pelissä Kakkosessa kaudella 2018 tehnyt Jussi-Pekka Rämä. Hänen pelaamisensa ratkeaa lopullisesti lauantain aikana. Ensimmäistäkään vuoden 2005 Suomen mestaria MYPAn riveissä ei enää pelaa, mutta myllykoskelaisjoukkue on tästä seikasta huolimatta valmis haastamaan isännät niin nyt Cupissa kuin kesällä Kakkosen A-lohkossa.

Koronaviruspandemian ja kokoontumisrajoitusten vuoksi kello 12:00 alkavaa otteluun ei pääsetä yleisöä. Ottelu on kuitenkin katsottavissa kotona striimauspalvelu Solidsportin kautta hintaan 8,90 euroa. Selostajana toimii Marko Moilanen ja kommentaattorina Jerry Särkkä. Tule siis sunnuntaina kannustamaan lilat virtuaalisesti Cupin kahdeksan parhaan joukkoon!

Matsi katsottavissa tästä painamalla.

Täällä voit liittyä PEPO:n seuraajaksi Solidsportissa

Yhteistyökumppanit