Etelä-Karjalan Osuuspankin otteluennakko: Perjantai-illan herkkua tarjolla – JäPS saapuu Kimpiselle

PEPO jatkaa Ykkösen kauttaan tärkeällä ottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan Kimpisessä perjantaina. Seurojen ensimmäinen kohtaaminen Ykkösessä alkaa klo. 19:00 Kimpisessä. Ottelussa on yritysvieraana Danfoss Editron Oy.

Kakkosen kausilta tuttu JäPS on aloittanut kautensa vahvasti. Pisteitä on kertynyt kahdeksassa ottelussa jo 12, joka oikeuttaa sarjataulukossa viidenteen sijaan. Putoamiskamppailuun povattu järvenpääläisjoukkue on ollut piristysruiske Ykkösessä tällä kaudella luottaen vahvasti omaan peli-identiteettinsä. Miesvartiointi, armoton prässi ja vaaralliset erikoistilanteet ovat luoneet harmaita hiuksia jo monelle vastustajalle tällä kaudella. Liloille nämä pystypainit ovat kuitenkin jo tuttuja usealta Kakkosen kaudelta, joten suuria yllätyksiä ei pitäisi JäPSin pelityylin Violagiallolle aiheuttaa.

Osku Partosen JäPS on onnistunut kaataamaan kotiluolassaan tällä kaudella jo EIF:n sekä KTP:n, joille molemmille lilat ovat voittojen sijaan joutuneet nöyrtymään. Toisaalta kyseiset voitot ”Jäppärä” on saavuttanut varsin kyseenalaisella ”nurmikentällään”, jonka kunto on herättänyt keskustelua, sillä kentällä on enemmän multaa  kuin ruohoa. 

Otteluohjelma on painottanut JäPSille kotipelejä ja Liloille toisaalta enemmän vieraspelejä. Kimpisellä PEPO tyytyi viimeksi 1-1 tasatulokseen KPV:n vieraillessa Lappeenrannassa. Vieraissa kyyti oli viime kierroksella kylmää Gnistanin vieraana PEPOn hävitessä selkeästi 5-0. Ei sentään mennyt yhtä huonosti kuin JäPSillä samaista vastustajaa vastaan, kun he kärsivät murheellisen 10-1 häviön. JäPS otti tästä opiksi ja tuon ottelun jälkeen joukkue on viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Toimiiko Gnistan-tappio samanlaisena sytytyslankana PEPO:lle?

Fakta on kuitenkin se, että liloilla on nyt kasassa 5 pistettä seitsemästä ottelusta ja sarjataulukosta joukkue löytyy sijalta 11. Taulukon tilanne on edelleen avoin ja yksikin voitto nostaisi PEPO:n useita sijoja ylöspäin.

JäPS on pitänyt samaisen pelaajarungon kuin viime kaudella Kakkosessa. Toppareina luutivat edelleen viime kauden A-lohkon parhaaksi pelaajaksi valittu kultakutrinen Olli Valto sekä kokenut Roope Autio. Keskikentällä kaksikko Joakim Ärilä ja Reza Heidari ei ole kaikista taitavin, mutta juoksuvoima, aggressiivuus ja kaksinkamppailuvoima ovat korkealla tasolla. Kauden yllättäjä on ollut Hedi Khayat, joka on napannut avauksen paikan itselleen oikealta laidalta. Hyökkäyksessä maaleja iskee edelleen viime kauden maalikuningas Aleksi Ristola, joka on heiluttanut verkkoa jo kolmesti tällä kaudella. Viime kierroksen 1-1 tasapelissä SJK Akatemiaa vastaan juoksuvoimainen kärki näytti kuitenkin loukkaavan itsensä, joten pelikunto on epävarmaa perjantaille. Miro Schwalenstöcker ja Ville Ahola ovat kuitenkin molemmat hyviä korvaajia, joten laajuutta hyökkäyspäähän löytyy.

Uusia hankintoja JäPS on myös naarannut tälle kaudelle, joista mielenkiintoisin on lila-lasein katsottuna Alieu Ceesay. PEPOssa kolme kautta viettänyt ja yli 50 ottelua pelannut lähes kaksimetrinen ilmestys saapui JäPSiin Vaasan Palloseurasta. Alieu on ollut totutun vaarallinen JäPSin erikoistilanteissa ja hän on onnistunut päällään nikkaamaan jo kaksi maaliakin. Toppariosastoa vahvistaa myös HIFK:ssa vähälle vastuulle jäänyt Tino Palmasto. Vasemman pakin tontille saapui Veikkausliigassa useita kausia esimerkiksi FC Lahdessa pelannut Hassan Sesay. Hyökkäysvoimaa joukkue hankki Mikkelistä Antti Ulmasen muodossa sekä niin ikään VPS:stä saapui englantilainen Luqman Kassim. Kauden puhutuin komeetta on ollut maalivahti Janne Laiho, joka lopetti jalkapallon muutamaksi vuodeksi ja päätti JäPSin nousun myötä yrittää vielä kerran. Kannatti yrittää, sillä Laiho on ollut sarjan parhaita maalivahteja alkukaudesta. Hänen reaktiotorjuntansa ovat pelastaneet JäPSille useita pisteitä.

Lilojen leirissä on hiottu taktiikoita kuntoon sunnuntain Gnistan konttauksen jälkeen. Joukkue otti riskejä toisella jaksolla tappioasemassa ja Gnistan rokotti vastahyökkäyksistä armottomasti. Päävalmentaja Janne Muhli oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen. ”Ottelu käsiteltiin alkuviikosta ja otetaan siitä oppia. Tulos oli huono, mutta nyt keskitymme täysillä perjantain koitokseen” Muhli pohtii.

JäPS on tuttu vastus PEPOlle aiemmilta kausilta ja odotettavissa ei ole missään nimessä helppo ottelu. Joukkueiden väännöt ovat viime kausina olleet tasaisia. ”Hienoa päästä taas Kimpiseen pelaamaan. JäPS on fyysisesti vahva joukkue ja he ovat pelanneet vahvuuksillaan alkukauden sekä onnistuneet saamaan hyviä tuloksia. Kovan työn takana tulee olemaan kolme pistettä” Muhli päättää.

Kaikki asetelmat ovat siis valmiina TOP-mielenkiintopelille. Ottelu alkaa klo 19:00. PEPO toivoo, että saapuisitte viimeistään klo 18.30 Kimpiselle ja autopaikkoja on vain rajoitetusti tarjolla Kimpisellä. OP Etelä-Karjalan omistaja-asiakkaat pääsevät otteluun maksutta. Lisäksi OP Etelä-Karjala jakaa ottelussa 250 kpl PEPO-sämpyläpusseja ja 50 kpl PEPO-lippiksiä lapsille. Edut voit lunastaa OP-mobiilista tai esittämällä omistaja-asiakastunnuksella varustetun OP:n Visa- tai pankkikortin. Aurinkokatsomon puolelta löytyvät Totem-anniskelubaarit  avataan jo klo 18.00.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta, mutta parasta jalkapallo on paikan päällä koettuna. Pääsyliput otteluun maksavat 12 € (8 € opiskelijat ja eläkeläiset).  Ennakkolippuja on saatavilla Pitsi Salaatti-Kahvilasta sekä Laakon tai Pitsin kahvikioskien kojuilta, Kauppatorin viereltä.

Hegemoniaottelun tapahtumat päivittyvät tietysti myös PEPOn Twitter-tilillä.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

Yhteistyökumppanit