GEDDAP-aplikaatio käyttöön

Elämäntavat ja kuormitus seurantaan. joukkueen valmennuksen tueksi hankittiin pelaajille GEDDAP-aplikaatio. joka on tarkoitettu urheilijan kuormituksen seurantaan. Kyseistä aplikaatiota käyttää myös muunmuassa Seinäjoen Jalkapallokerho.

2015Game3Päävalmentaja Mika Heino kertoo, että pelaaja harjoittelee 8-10 kertaa viikossa ja näin ollen harjoitusten kuormituksia on seurattava tarkasti, jotta pelaajat ehtivät myös palautua. GEDDAPin avulla valmennus seuraa pelaajien elämäntapoja mm. unen määrää, ravitsemusta, nesteytystä, lihaskireyttä, jne.

”Toinen yhtä merkittävä seikka on seurata pelaajien palautumista ja kuormittumista harjoittelusta. Kuormituksenseurannassa käytettävä Borgin menetelmä on hyvin todennettu ja tieteellisesti tutkittu, ja perustuu ruotsalaisen prof. Borgin ns. RPE-asteikkoon. (https://en.wikipedia.org/wiki/Borg_scale) Jo samantien havaittiin nuorten pelaajien kuormittumisessa eroja vanhempiin pelaajiin, mihin pitää reagoida. Yhden pelaajan yli-innokkuus harjoitteluun esti taas palautumisen kokonaan. Pelaajat havaitsevat itsekin ylläpitämällä tällaista ”päiväkirjaa” niitä ongelmakohtia missä pitää parantaa.”