Haastattelussa: Miko Mäkirinne

PEPOn kanssa sopimuksen tehnyt Miko Mäkirinne on 18-vuotias keskikenttäpelaaja, joka edusti viime kaudella Kakkosessa Joensuun JIPPOa, joka alkukausi päättyi ikävästi tippumisella Kolmoseen. Tippumisesta huolimatta Mäkirinne kehuu omaa kauttaan hyväksi. Hän onnistui vakiinnuttamaan pelipaikkansa ja loukkaantumisia ei juurikaan tullut.

Alkukausi lähti joukkueelta takkuisesti, mutta sitten peli alkoi luistaa ja osumia alkoi kertyä myös itselle. Omalta osaltani olen tyytyväinen kauteeni, vaikka se päättyikin suureen pettymykseen, Mäkirinne kertoo.

18-vuotias Mäkirinne on lyhyellä urallaan kerennyt käydä testileirillä Unkarissa (Magyar Futboll Akademia) sekä Italiassa Atalantan leirillä, joka pelaa edustusjoukkue pelaa Italian pääsarjaa.

”Italian ja Unkarin leirit olivat hyviä kokemuksia. Ensimmäinen huomio leireille saapuessani oli suomalaisten ja ulkomaalaisten pelaajien kokoero. Esim. unkarilaiset olivat siinä iässä todella paljon fysiikassa edellä suomalaisia. Unkarissa fysiikkareenejä oli lähes päivittäin ja se näkyi pelaajissa. Valmennus oli molemmissa maissa todella ammattimaista sekä reeneissä saattoi olla jokaiselle osa-alueelle vähintään kolme valmentajaa. Harjoituksia saattoi olla jopa kolme kertaa päivässä.”

Mäkirinne pääsi myös viime kesänä U19-maajoukkueleirillä, joka opetti häntä paljon maajoukkueen pelitaktiikasta. Leirin suurin anti oli se, että sieltä lähtettyään hän tiesi tarkalleen millaista tasoa vaatii päästäkseen niihin ympyröihin.

”Sen tason voi saavuttaa vain kovalla treenaamisella.”

Mäkirinne kertoo, että on iloinen pääsystä Lappeenrantaan sekä hänellä on vahva usko, että joukkue kamppailee Kakkosen kärkisijoista tulevalla kaudella. Odotuksena, että kehityn pelaajana eteenpäin ja pystyn pelaamaan ehjän kauden PEPOssa. Toivon saavani suuren roolin ja edistävän joukkueen pelaamista hyvään suuntaan.