HaPK – PEPO 0-3 (0-2)

PEPO otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Haminassa, missä vastassa olivat Pallo-Kissat. Jo alkuminuuteilla näytti siltä, että saattaa olla lilojen päivä tulollansa. Ensimmäisellä minuutilla laitapuolustaja Peetu Juntunen murtautui kaksikin kertaa laukaisuetäisyyksille ja pommitti kohti vastustajan maalia. Perään PEPOlle kulma, paine ja noin viiden minuutin kohdilla ensimmäisen kunnon hässäkkä ja hulapaloo HaPKin maalin edustalla.

Sen jälkeen ottelu hieman tasoittuu. Reilun 20 minuutin jälkeen kotijoukkueella oli ensimmäinen kulmapotku ja sen jälkeen jonkinlainen maalintekopaikkakin, jota seurasi vastahyökkäys ja paikat toisessa päässä. 28 minuutin kohdalla PEPOlla oli kulma, jossa Kissojen kärki Sakari Hassan rikkoi Samu Monosta varoituksen ja rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun ampui sisään Mikko Kuningas ohi maalivahti Ville Särkän 0-1.

Vain kolme minuuttia edellisestä ja Markus Koistinen toimitti matalan kovan keskityksen laatikkoon ja Kunkkuhan siellä on palloa sisään toimittamassa 0-2. Jakson loppuvarttiin mahtui yksi pieni hässäkän poikanen PEPOn maalilla, jonka Vellu hoitaa pois. Sergey Afanasyev aiheutti myös kiusaa kissapuolustukselle. Häntä ja hänen nousujaan jouduttiin pitämään aisoissa useamman puolustajan voimin. Kapteenin nauhaa kantanut Samu Kauppila oli myös hyvin aktiivinen nousten tämän tästä hyökkäyksen tueksi.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen päättyi. PEPO oli aktiivisempi osapuoli. Kun 52 minuuttia oli pelattu, Eetu Suoraniemi ampui parista kymmenestä metristä hyvä vedon, johon kissojen lainamoke joutuu vähän venymään. Pari minuuttia myöhemmin Jirko Sorsa avaa suoraan pitkälle oikeaan laitaan, mistä palloa toimitetaan pikapostina HaPKin maalille ja nyt oli miehiä siellä laatikossa niin kuin pitääkin. Kuninkaan Mikko vetikö ensin, mutta moke ei saa liimattua palloa ja paluupallon ampuu sisään volleylla vyötärön korkeudelta hankalasta asennosta kukas muu kuin Sergey 0-3.

Kun peliä oli vartti jäljellä, tarjoutui sitkeästi taistelleilla Kissoille ensimmäinen kunnon paikka. Pystysyötöllä laukaisupaikkaan juosseen vihreäpaidan vedon Jikke kuitenkin komeasti hoiti. Ihan loppuminuuteilla tilanne toistui, mutta nyt maalitolppa tuli avuksi ja tolppalaukaus ”kuitattiin” heti toisessa päässä ylähirteen osuneella pommilla. Yliajalla Peetu kävi vielä ampumassa pallon niukasti vastustajan takatolpan ohi.

Jikke otti pari tärkeää koppia, antoi hyviä avauksia ja topparit pitivät hyvällä jalalla vastustajan kärjen kurissa Laidat olivat hyvin aktiivisia ja nyt sillä tavalla balanssissa, että oikeaa puolta käytettiin myös paljon. Sergey kärjessä kyttäsi pistopalloja ja loi tavallaan ”vaihtoehdon” ja yllätysmomentin meidän yleisesti ottaen noin muutoin aika helposti ennakoitavaan pelitapaamme.

2 – SAMU KAUPPILA
3 – MARKUS KYLÄHEIKO
5 – MARKUS KOISTINEN
6 – IIVO JAAKO VAIHTO 69′ 16 – TOMI KARTTUNEN
7 – ELJAS RYHÄNEN
9 – EETU SUORANIEMI VAIHTO 55′ 19 – ABENEZER ELORANTA
17 – SAMU MONONEN
21 – SERGEY AFANASYEV MAALI 54′
24 – PEETU JUNTUNEN
25 – MIKKO KUNINGAS MAALIT 29′ JA 32′
1 – JIRKO SORSA

Yhteistyökumppanit