Härkäviikot – voitto lauantaina ja lisäpisteitä jaossa keskiviikkona

Tämän otteluraportin ja ennakon tarjoaa Lprint.

Kakkosen A-lohko ampuu syyskuussa PEPOn osalta täysillä sylintereillä. Menneenä lauantaina pelattiin Lahdessa ja keskiviikkona 8.9. pelataan taas – nyt Mikkelin Urskissa. Ennen Mikkeliin lähtemistä ja vastustajajoukkue Mikkelin Pallokissojen perkaamista käydään kuitenkin aikakoneella lauantain tapahtumissa. Kuinka lilojen viidennen voiton tavoittelu etenikään Lahden Reipasta vastaan?

Lahden Kisapuistossa pelattu ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tunnustellen. Hyökkäysvuoro vaihtui vuoron perään joukkueelta toiselle. Ottelua oli pelattu melkein täydet kuusi minuuttia, kun sivurajaheittotilanteessa oikealta laidalta vasemmalle laidalle liikkunutta Samu Suoraniemeä rapattiin lahtelaisen toimesta aivan rangaistualueen vasemmassa kulmassa, juuri ja juuri alueen ulkopuolella. Rikettä seurasi vapaapotku, jota Suoraniemi asettui ampumaan. Vaarallisia vapaapotkuja koko kauden ajan laukonut Suoraniemi tälläsi pallon ylärimaan, ja paluupalloon ehti ensimmäisenä avauskokoonpanoon muutaman ottelun jälkeen tauon tehnyt Nikke Veikkanen. Nikelle jäi suoritettavaksi helppo sijoitus tyhjiin ja kauden seitsemäs henkilökohtainen onnistuminen oli täten nähnyt päivänvalon.

Maalin vapaapotkullaan “alustanut” Suoraniemi pääsi vetämään ottelun 14. minuutilla, mutta vasurin veto ampaisi vasemmalta Reipas-maalin ohi. Varsin vapaaseen rooliin keskikentän kolmiossa päässyt Zachary Sukunda pääsi myös kokeilemaan kentän keskisektorista vasurillaan muutama minuutti myöhemmin. Nyt voimattoman vedon eteen ehti lahtelaismaalissa kauden kuudetta Kakkosen ottelua pelannut Joona Halla. Kolmas vasuriveto nähtiin ottelun täyttäessä miltei 20 minuuttia, kun sisään leikannut Kalle Salmi sai pallon hetkeä aiemmin linjan taakse pystyyn juosseelta Veikkaselta. Nikke osoitti tilanteessa malttia odotellessaan hyökkäyksen toista aaltoa ja löysikin nappisyötöllään oman pystyjuoksunsa tehneen Salmen. Kallen vasurin veto hipaisi mustaa sukkaa ja lopputulemana laukauksesta maalin ja tuuletusten sijaan kulmapotku.

Reipas sai oman ensimmäisen maalipaikkansa heti kohta Salmen vedon ja kulmapotkun jälkeen. Lahtelaisten puolustuksesta lähtenyt suoraviivainen vastahyökkäys päätyi puolessa kentässä osana syöttöketjua olleelle Lassi Forssille, joka leikkasi vasemmalta sisään ja ampui ehkä hiukan liian myöhään kohti Craig Hillin maalia. Maalin ja vedon väliin oli ehtinyt Roope Huhtala, jonka jaloista veto muutti suuntaa ja pomppi kulmaksi.

Loput ensimmäisestä puoliajasta olikin sitten PEPOn pallonhallintaa ilman, että kumpikaan joukkueista sai varsinaisia huippupaikkoja. Pallo tanssi lilasta jalasta toiseen lahtelaisten ympärillä, eikä pallonhallintaa käsittäviä hyökkäyspään minuutteja liiennyt juuri lainkaan Reippaalle. Vastavalmennuksen osaajana tunnettu, aiemmin Veikkausliigaa pelanneissa FC KooTeePeessä, FC Lahdessa ja SJK:ssa valmentanut Tommi “Auge” Kautonen ei tuntunut runsaasta kovaäänisestä huutamisestaan huolimatta saavan viestiään läpi kotijoukkueen pelaajille. Kitapurjeet pulleana huutaminen toikin Kautoselle menestystä vasta toisella puoliajalla, kun erotuomari Miikka Haapakoski palkitsi hänet keltaisella kortilla. Tätä ennen puoliajalle oli kuitenkin painuttu lilojen 0-1 johdossa.

Toisen puoliajan alussa Jeff Addai toi pitkällä kuljetuksella pallon PEPOn alueelta lilojen hyökkäyspuolikkaan oikeaan laitaan. Samu Suoraniemi sai kanadalaiselta pallon ja hän syötti sen melkein heti toiselle kanadalaispelaajalle Sukundalle, joka jatkoi vasemman jalan vetojen trendiä. Kova veto suuntautui miltei maalin keskelle, mutta Reipas-vahti Halla joutui silti syöksyen nyrkkeilemään pallon pois rangaistusalueelta. Hetkeä myöhemmin edellisessä ottelussa PKKU:ta vastaan kahdesti onnistuneella Markus Koistisella oli paikka tehdä maali etutolpalta, kun Samu Suoraniemi keskitti pallon hänelle matalana oikealta laidalta rajaheiton jälkimainingeissa. Maken ohjaus ei kuitenkaan tällä kertaa taittunut maalipuiden väliin. 

PEPO haki toisen puoliajan alkuun aivan tosissaan vapauttavaa toista maalia, sillä pelin 54. minuutilla keskuspuolustaja Huhtala pääsi jalkoineen ohjaamaan Kalle Salmen kulmapotkua kohti lahtelaismaalia. Asento, josta Huhtala vetonsa suoritti, oli vaikea ja pallo nousi yli Joona Hallan maali. Tästä tilanteesta kerkesi kulua vain reilu minuutti, kun Koistinen harhautti Reippaan laitapakkia Cruijff-käännöksellä ja keskitti pallon vasemmalta matalana rangaistuspilkun kohdille. Palloon ensimmäisenä ehtineen Jeff Addain viimeistely ontui ja hyvä paikka valui maalipotkuksi.

Ottelun 59. minuutilla lahtelaispelaajat ympäröivät ottelun erotuomari Haapakoskea. Syy tähän oli se, että Reippaan pelaajien mielestä Kalle Salmen purkama pallo oli osunut Roope Huhtalan käteen. Käsivirhettä ei kuitenkaan tilanteessa ollut. Tai jos oli, niin Haapakoski katsoi sen olleen tahaton. Mahdollisen tuomarivirheen takia protestoitiin seuraavan kerran ottelun 65. minuutilla, kun Tomi Kult juoksi pystysyöttöön ja laukoi pallon maaliin. Tilanteessa Kult kuitenkin rikkoi maalintekoa estämässä ollutta Nuutti Toiviaista.

Ahnaammin toisella puoliajalla prässännyt ja linjojaan nostanut Reipas ei ollut lähellä maalintekoa koko pelissä. Vähän ennen täyttä aikaa kotijoukkue sai vapaapotkun reilusta 20 metristä, mutta Miska Verkko pamautti vedon lilamuuriin. Jobinpostia tästä vapaapotkusta ja siihen johtaneesta rikkeestä kuitenkin PEPOlle seurasi, sillä koko kauden luotettavasti hyökkäyspeliä rytmittänyt kapteeni Calvin N’Sombo otti kauden neljännen varoituksen. Tämä tarkoittaa sitä, että joku varakapteeniduosta Suoraniemi-Hill kantaa hihnaa Mikkelissä N’Sombon sovittaessa pelikieltoaan kentän rajojen ulkopuolella. Tästäkin varoituksesta huolimatta Lahden matka päättyi iloisissa merkeissä, sillä Nikke Veikkasen kauden seitsemäs maali riitti lopulta irrottamaan lilojen viidennen perättäisen voiton Kisapuistosta.

 

*****

 

Toisena A-lohkossa jatkavien lilojen on mahdollista pidentää voittoputkeaan kuudennella voitolla huomenna keskiviikkona 8.9., kun matka jatkuu muutaman päivän huilin jälkeen Mikkeliin. Vastaan asettuva MiPK pitää tällä hetkellä hallussaan A-lohkon jumbosijaa 12 pisteellään. 

Kausi alkoi Mikkelin kakkosseuran päädyssä melko hyvin, kun kolmesta ensimmäisestä pelistä otettiin reilun KuFu98:n annosteleman  6-0 selkäsaunan jälkeen kaksi voittoa. Urskissa kaatuivat sekä PKKU (2-0) että MYPA (5-1). Jälkimmäistä voittoa seurasi mikkeliläisittäin sysimusta voitoton putki: seitsemästä ottelusta mikkeliläiset onnistuivat ottamaan vain yhden pisteen JäPSiltä ja takkiin tuli kuudesti. 7. elokuuta pelattu eriskummallinen Atlantis-peli katkaisi vihdoin MiPKin tappioputken. Tuohonkin voittoon tarvittiin myötätuulta kolmen vastustajan pelaajan ulosajon muodossa. Tuon voiton jälkeen MiPKin suoritustaso on jatkunut epätasaisena. 0-3 Atlantikselle kärsittyä tappiota seurasi maaliton tasapeli KuFu98:a vastaan ja 5-1 tappio PKKU:lle. Viimeksi kissat nähtiin viheriöllä viime sunnuntaina 29.8., kun MYPAn KSOY Stadionilta oli kotiintuomisina yksi piste 2-2 lukuihin päättyneen tasapelin jälkeen.

MiPK on vahvistunut siirtoikkunan sulkeutuessa. Kaksi edellistä kautta punapaitoja edustanut Samuli Kaasalainen teki elokuun lopussa paluun Ikaalisista takaisin kissapaitaan. Toisen uusvanhan tulokas, oikean laidan Antti Voutilainen teki paluun lyhyen MP-visiitin jälkeen MiPKin väreihin, mutta hän ei ole toistaiseksi pelannut vielä peliäkään elokuun siirtonsa jälkeen. Kauden aikana joukkueeseen on liittynyt myös pääkaupunkiseudun joukkueista tuttu keskuspuolustaja Victor De Paula

Kauden alussa joukkuetta vahvistettiin kuluvaa sesonkia varten keskikentän Ben Kouyatella  ja JIPPOsta tulleella Miikka Vainikaisella. Kouyate pelaaminen näyttää kiireettömältä ja hän onkin ehkä joukkueen tärkein pelaaja. Vainikainen tuli vaihtelevasti peliaikaa käsittäneen kauden 2020 jälkeen Mikkeliin, ja hän on saanut tänä vuonna tasaisesti vastuuta. Myös Kolmosen SavU:sta täksi kaudeksi kissojen riveihin siirtyi pitkään Suomessa pelannut Lucas Dos Santos. Hän on kauden viidellä maalillaan isäntäjoukkueen paras maalintekijä.

Pelikieltoisia lilojen N’Sombon lisäksi keskiviikon kohtaamisesta ovat isot minuutit MiPKin paidassa tällä kaudella pelannut Miikka Kolsi ja PEPOssa muutama vuosi sitten vaikuttanut hyökkääjä Akeg Deng. Hieman totutusta poiketen myös päävalmentaja Ozeias “Ossi” Graziano on pelikiellossa, sillä neljässä tämän kauden ottelussa MiPKin pelaajapulaa kentän puolella lievittämässä käynyt entinen(?) puolustaja sai punaisen kortin PKKU:ta vastaan pelatussa ottelussa. Toimitsijakieltona tämä pelikielto ei kuitenkaan näy ja suomalaistunut brassi nähdään huomenna penkin päässä. PEPOn päävalmentaja Janne Muhli on myös pelikelpoinen ja -kuntoinen keskiviikkoa ajatellen, mutta häntä tuskin tullaan pelaavassa kokoonpanossa näkemään PEPOn hyvän terveystilanteen takia.

Huomenna pelattava ottelu käynnistyy Urkissa kellon näyttäessä 18:30. Ennakkotietojen mukaan ottelu tullaan striimaamaan paikallislehti Etelä-Saimaan verkossa. Tätä kirjoittaessa suoraa linkkiä striimin ei vielä ole. Seuraa siis PEPOn sosiaalista mediaa striimistä tiedottamisen osalta. Kriittisimmät pelin tapahtumat luet myös PEPOn Twitter-tilin matsiseurannasta.

 

Tämän otteluraportin ja ennakon tarjosi Lprint.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

PEPO avauskokoonpano (4-3-3) vs. Lahden Reipas 4.9.:

 

Hill

———

Salmi

Toiviainen

Huhtala

Kotanen

———

N’Sombo ©

Addai

Sukunda

———

Suoraniemi

Veikkanen

Koistinen

 

Ottelun maalit:

0-1 Veikkanen 7’

 

PEPO vaihdot:

76’ St. Prix <> Veikkanen 

83’ Eskelinen <> Addai

 

PEPO varoitukset:

85’ Sukunda

88’ N’Sombo

 

Lahden Reipas – PEPO ottelu Palloliiton tulospalvelussa

Yhteistyökumppanit