Heino huippupelaajien UEFA B -kurssille

Lilapaitojen päävalmentaja Mika Heino sekä 15 muuta valmentajaa on valittu mukaan marraskuussa 2016 alkavaan huippupelaajille suunnattuun UEFA B –valmentajakoulutukseen

Kurssin pääkouluttajan toimii Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Markku Kanerva.

-Etukäteen ajatellen koossa on pelaajataustaltaan laadukas ryhmä ja lähes kaikki ovat jo valmennustehtävissä mukana. Tämä on erittäin hyvä lähtökohta koulutukselle, Markku Kanerva kertoo Palloliiton sivuilla.

Mika Heinon oma pelaajaura meni pipariksi vuonna 1991 eturistisidevammaan, jota operoitiin seuraavina vuosina kahdeksan kertaa. Hänellä on pelaajakokemusta LauTPn riveistä Kakkosesta sekä Ykkösestä Joutsenon Kullervon ja Rakuunoiden riveistä. Jälkinmäisessä hän pelasi vielä 2000-luvun alussa yksittäisiä otteluita. Mielenkiintoisena faktana toimii se, että Heino on pelannut amerikkalaista jalkapalloa Vaahteraliigassa edesmenneen Lappeenrannan Rajaritareiden riveissä. Vyöllä on myös kaksi A-maaottelua sen lajin parissa.

Ura nurmen laidalla on pitkä, joka alkoi 1988 LauTPn B-junioreiden päävalmentajana. Matkan varrelle on mahtunut myös mm. Rakuunoiden, MYPAn sekä salibandyseura NSTn fysiikkavalmentajan pestiä. Lukuisista muista kokemuksista voidaan nostaa esille myös se, että Heino on toiminut PEPOn nuorisopäällikkönä.

”Kuten Kanerva ja lisäksi mukana tuttuja pelureita ja omia vanhoja valmennettavia kuten Nosse (Nosh A Lody). Mielenkiinnolla odottelen. Kanerva kouluttajana ja kokeneita entisiä pelureita, tulee varmaan mielenkiintoinen katsaus pelaajien valmennuskokemuksiin eri puolilta maata ja tietysti kansainvälisestikin.”, kertoo Heino

Palloliiton uutinen

Yhteistyökumppanit