Herkkupala heti sarjan alkuun

Uus-Lavolaa kutsuttiin ennen lemiläisten Amerikaksi. Kotajärven Pallon kokoonpanoa katsellessa tulee mieleen, että onko muuttovirta vaihtanut suuntaa. Lemi tunnetaankin pian neliäänisen virrenveisuun, trashmetallin (Stamina), särän ja punaisen perunan lisäksi lappeenrantalaisista jalkapalloilijoistaan. Ei todellakaan mikään kyläporukka, jollaiseksi maanantain Etelä-Saimaa vierasjoukkueen nimesi. Joukkue koostuu kokeneista pelimiehistä, vanhoista PEPO -konkareista ja kuten Länsi-Saimaa kirjoitti – Kakkostakin nuohonneista taitureista. Perjantaina kohtaavat kokemus ja kova kunto.

Vaikka KoPa on sarjanousija, sitä ei mitenkään voi eikä pidä aliarvioida. Talviharjoittelun joukkue on varmasti ottanut PEPOa maltillisemmin, mutta kuntokäyrä keväällä on harjoituspelien perusteella lemiläisilläkin nouseva. Viime lauantaina kaatui lilojen reservijoukkue PEPO/2 maalein 2-3. Aiemmin huhtikuussa sai Simpeleen Urheilijat Region Cupissa KoPalta kyytiä peräti lukemin 6-0. Huhtikuun alussa KoPa kävi Voikkaalla ja hävisi alkavalla kaudella kärkijoukkoon veikatulle PaPelle vain maalein 2-1. PEPO puolestaan on pelannut kymmenen harjoituspeliä, voittanut niistä seitsemän ja hävinnyt kolme.

KoPan kokoonpanossa on tosiaan paljon  tuttuja nimiä sekä uusissa että vanhoissa pelaajissa. Nelosen maalitykit Isto ”Ize” Tapioharju ja Jari ”Puni” Kuolimo ovat tulleet monille tutuksi. Punia kohtaan respectit ovat PEPOssakin kohdallaan. 90-luvulla (!) Puni pelasi lilapaidassa 103 ottelua ja teki niissä ihanat 36 maalia. Kirjoittajan yksi suosikki vihollisjoukkueessa on taistelija Jere Olkkonen (PEPO 2005-06). Löytyvät sieltä myös Lappee JK:sta tuttu kaupunginvaltuutettu Emil Segerman ja PEPOn juniorilupauksiin kuulunut Miro Junnola. Uusvanha pepovahvistus KoPassa on Antti ”Oksa” Oksanen – respectit ennen ja jälkeen pelin hänellekin.

Mutta yksi nimi joukosta puuttuu. Samuli Saloa siellä ei näy. Joutsenon Kultsu FC on tehnyt viime hetken kehvelin kaappauksen, mitä kyllä Smulikan kotikulmilla ihmetellään. Jos halusi panostaa saunailtoihin – KoPasta ei kannattanut lähteä – jos taas halusi panostaa harjoitteluun – olisi tullut PEPOon. Mitä Skinnarilan kasvatti mahtaa Joutsenosta etsiä ja löytää. Iso menetys KoPalle edellyttäen että Smuli on kunnossa.

PEPOn kokoonpanoa ottelussa jos lähdetään arvailemaan niin maalissa pelannee Mats Malinen. Jos ei pelaa, niin Jarkko Sepän preesens saapuu sinne. Jirko Sorsa on nimittäin pelikiellossa viime kauden päättäneen punaisen kortin vuoksi. Toppareina ovat pelanneet Niko Pyyhtiä ja Jere Pulli silloin kun Pyyhtiä on paikalla. Kyläheikon Markuksella on itseasiassa harjoituspeliminuutteja enemmän kuin Nikolla. Oikealla laidalla on eniten pelannut kolmikko Ville Vanttaja, Miikka Halme ja Juuso Laapas. Näistä Vanttaja on pelannut eniten puolustajan roolissa. Vasemman laidan suvereeni kaksikko on Juntunen ja Koistinen. Keskikentän pohjalla Ryhäsen Eljaksen rinnalla ovat pelanneet Anssi Vanhala tai Juho Vauhkonen. Kymppinä ovat häärineet Abenezer Eloranta tai Toni Tanninen. Kärjistä pelikiellossa Sorsan tavoin on vielä tämän pelin verran Sergey Afanasiev, joten Tanninen, Samu Ikonen, Riku Hedman tai Ilja Tartakovskiy ovat vaihtoehtoja sinne.

Mutta yllätyksiä voi tulla. Toppari Samu Mononen on kuntoutunut pelikelpoiseksi, jokapaikan varamies Sami Torvi on aina nälkäisenä siellä, Joonas Metiäinen on myös kuntoutunut hiljan ja uutta tulemistaan tekevät  myös Antti Nurmi ja Henrik Karvinen. Henri Mäkelä on loukkaantunut ja leikkauksesta toipunut Eetu Suoraniemi ottaa pelituntumaa aluksi PEPO B:ssä.

Ammattikoulun kentälle on odotettavissa mukavasti yleisöä. Pelkästään lemiläisiä on yli 3000, jos kaikki tulevat paikalle  ja aika moni tulee. Mutta perjantaina on juhlapäivä ja kotijoukkueenkin kannattajat messissä. Todella siistiä, että KoPa nousi ja nähdään kaksi kovaa derpyä tällä kaudella. Hyvää peliä ja tervetuloa aivan kaikki!

Perjantaina 26.4. miesten kolmosen kotiavaus PEPO – KoPa (Lemi) Amiksella klo 19.00.

 

 

Yhteistyökumppanit