Huippuvireiset lilat saavat vieraita Keravalta

Tämän otteluennakon tarjoaa Sataman Pitsi.

Auringonvalon vähenemisen lisäksi PEPOn kotiottelut Kakkosessa vähenevät syksyä kohti. Jo kolmanneksi viimeistä Kimpisen peliä tällä kaudella pelaavat lilat saavat sunnuntaina 29.8. vastaansa Pallokerho Keski-Uusimaan, tuttavallisemmin PKKU:n, Keravalta. Tärkeitä pisteitä on taas jaossa, sillä kumpikaan joukkue ei ole pelannut epätasaista kautta ja pyöri tässä vaiheessa kautta sarjataulukon keskivaiheilla ilman sen suurempaa panosta. Kotijoukkue jatkaa viime viikkojen tapaan sarjassa kolmantena, kun taas PKKU himoitsee lisäpisteitä välttääkseen suoran putoamisen. Voitolla PEPO nousisi sarjassa toiseksi. Tällä hetkellä keravalaiset ovat sarjassa juuri putoamisviivan alapuolella sijalla 11. Pisteitä joukkueella on kasassa myös 11 kappaletta.

Kolmen voiton tuomassa myötätuulessa kauttaan jatkavat lilat saivat tällä viikolla hyviä uutisia, kun Kakkosen Cupin finaali arvottiin pelattavaksi Lappeenrannassa 16. lokakuuta (kts. Palloliiton uutinen finaalin pelipaikasta). Ottelun pelipaikka tarkentuu vielä myöhempänä ajankohtana. On kuitenkin selvä, että ottelutapahtuma on PEPOlle mukava lisä kauteen. Myös kotietu tulevaa finaalivastustajaa, Kakkosen C-lohkoa tällä hetkellä johtavaa SJK Akatemiaa vastaan sopii paremmin kuin hyvin lilojen suunnitelmiin.

Muutenkin lilaleirissä tunnelma on katossa, sillä kahden kotona tapahtuneen kärkipään kilpailijan skalpeerauksen joukkue onnistui kääntämään tappioaseman voitoksi viime viikonloppuna Kuopiossa. KuFu98 on vaikeasti voitettava kotijoukkue, mutta Malik St. Prix’n ensimmäisen puoliajan tasoitus ja Samu Suoraniemen toisen puoliajan alun voittomaali päättivät pitkän ja vaikean vierasmatkan onnellisesti (lue otteluraportti täältä). Kolmannen perättäisen päänahan jatkoksi haetaan neljättä taas tutulla Kimpisen nurmella.

Lilat ovat kohdanneet PKKU:n kertaalleen tällä kaudella. Kesken kovimman EM-kisahuuman 13. kesäkuuta Tuusulassa pelatun ottelun lopputulos oli PEPOlle suotuisa, sillä kaikki kolme sarjapistettä lähtivät Lappeenrantaan Nikke Veikkasen ja Leon Auguston tehtyä maalit mieheen ja keravalaisten jäätyä nollille. Tämä ottelu oli PKKU:n murheellisen alkukauden kolmas peli. Kaksi PEPO-kohtaamista aiempaa peliä olivat päättyneet myös tappioon. Sen jälkeen joukkue avasi kuluvan kauden voittotilinsä 2-4 vierasvoitolla FC Kiffeniä vastaan. Tämä voitto ei kuitenkaan siivittänyt PKKU:ta aiempaa parempaan vireeseen, vaan joukkueen heinäkuu oli vielä kesäkuutakin murheellisempi. Kuuden ottelun saldo oli 1-1 tasapeli KuFu98:a vastaan ja viisi tappiota.

Kuluva kuukausi on sujunut punapaitojen osalta jo hieman paremmin. Kauden toinen voitto tuli 7.8. kotona Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan luvuin 3-1. Niukan, Lahden Reipasta vastaan kärsityn 1-0 tappion jälkeen vuorossa oli katarttinen kotipeli MiPK:a vastaan,. Putoamista vastaan PKKU:n tavoin taistelevat kissat jäivät täysin isäntien jalkoihin, kun lopputulokseksi kirjattiin 5-1 isäntien eduksi. Viimeksi PKKU nähtiin nurmella tämän viikon keskiviikkona, kun joukkue kävi hakemassa putoamistaistossa tärkeän yhden pisteen Nurmijärveltä NJS:n kotiluolasta.

Rami “Rambo” Hakanpään penkin päästä johtama joukkue suosii kentällä muotoa 4-3-3. Hyökkäyskolmikossa riittää erilaisia pelaajatyyppejä: vasemmalla pyörii ja hyörii vikkelä Sebastian Kamara, keskellä rymistelee vahva target-hyökkääjä Richard Tiberi ja oikealla kaistalla läpimurtokauttaan pelaa nuori Hugo Toivonen. Viimeksi mainittu on tämän kauden ehdottomia komeettoja: vuonna 2004 syntynyt pelaaja on tehnyt kuusi maalia 12 Kakkosen ottelussa. Hän kuuluu myös Huuhkajien U17-maajoukkueen pelaajarinkiin. Yhteensä tämä trio on osunut 11 kertaa vastustajan maaliin, joka on valtaosa PKKU:n 17 maalin kokonaissaldosta.

 

Pre-match piinapenkissä Nikke Veikkanen

PEPOn hyökkäyksen piikissä on tällä ja muutamalla viime kaudella nähty maaleja ja lukuisia väsymättömiä pallottomia sekä pallollisia juoksuja. Hyökkäyksen kärjen ikiliikkujana ja maalihaina on kunnostautunut yksi ja sama mies: Sataman Pitsin kummipelaaja Nikke Veikkanen. PEPOn mediatiimi etsi tällä hetkellä PEPOn kauden sisäistä maalitilastoa johtavan hyökkääjän numeron puhelinluettelosta ja kyseli häneltä kuulumiset ennen sunnuntain kotiottelua. Alla Niken vastaukset kysymyksiin kursivoituna

Kausi on hieman yli puolivälin ja olet tehnyt jo yhtä monta maalia (6) kuin viime kaudella yhteensä. Eteenpäin on mitä ilmeisimmin menty?

Viime vuonna pelattiin normaalia sarjaa lyhyempi sarja, ja taisin silloin pelata 15 peliä. Joten ei tässä maalitahdissa nyt niin järisyttävä ero ole. Viime vuosi oli minulle henkilökohtaisesti ehjin Kakkosen kausi, ja nyt tämä kuluva kausi on tuntunut vielä ehkä ehjemmältä. Parannusta viime kauteen on tapahtunut boksiliikkumisessa, jonka treenaamiseen keskityin kevään harjoituspeleissä ja kauteen valmistavalla harjoituskaudella. Lisäksi Arttu Kotasen kanssa on ollut koko kauden ajan hyvä yhteys ja hän onkin tainnut syöttää puolet maaleistani.

Kärkikamppailussa Atlantista vastaan pelasit mainion ottelun. Vastustajan reppu heilui kahdesti ja lisäksi syötit yhden maalin, vaikka tulit vaihdosta sisään hieman vieraammalle pelipaikalle oikeaan laitaan. Miltä tämä lilahyökkäyksen oikea laita maistuu?

Ihan hyvältä. Jos olen laidalla ja minulla on silloin toinen hyökkääjä kaverina. Yleensä toinen hyökkääjä ja piikki on viime peleissä ollut Malik St. Prix. Se vapauttaa omaa peliä hyökkäyksessä siihen verrattuna, että alkukaudesta olin piikissä yksin.

Olet edustanut juniorina PEPOa ja sen lisäksi saman kaupungin Lappee JK:a. Ainoa syrjähyppy on yksi peli imatralaisen IPS:n edustusjoukkueen paidassa vuonna 2019. Sinulla on vahva tausta ja tietämys lappeenrantalaisesta futiksesta, joten osaat varmasti nimetä kovimman lappeenrantalaisen futarin, jonka kanssa olet joko pelannut tai jonka edesottamuksia olet seurannut?

Olen Imatralta kotoisin ja aloitin jalkapallon pelaamisen IPS:n junioreissa. 13-vuotiaana siirryin sitten PEPOn paitaan. Kyllähän se oman uran aikaisista pelikavereista kovin pelaaja on Mikko Kuningas. Seuraan “Kunkun” edesottamuksia rapakon takana mielenkiinnolla. Pyyhtiän Nikoa arvostan henkilökohtaisesti korkealle. Hän oli kapteeni kun nousin edarin mukaan vuonna 2016. 

PEPOlle varmistui kuluvan viikon maanantaina yksi kotipeli lisää tälle kaudelle, kun maanantaina Palloliiton pahamaineisessa saunassa suoritetussa arvonnassa löylykiulusta nousi lilan värinen pallo. Kakkosen Cupin finaali pelataan täten 16. lokakuuta Lappeenrannassa. Pelipaikka on vielä auki, sillä Kimpinen saattaa hyvinkin sulkea porttinsa syyskuun lopussa. Pitäisikö peli mielestä yrittää pelata Kimpisen nurmella vai onko esimerkiksi Sammonlahden tekonurmi Cupin finaalin arvoinen pelipaikka?

Jos kenttä on vaan kunnossa, niin ylivoimaisesti paras olisi pelata Kimpisessä. Siitä ei kenelläkään varmasti ole eriävää mielipidettä. Kimpisen nurmi suosii varmasti meitä hiukan tekonurmella kotipelinsä pelaavaa SJK Akatemiaa vastaan. Turussa ja Helsingissä nurmet ovat kuitenkin kunnossa vielä lokakuussa, joten miksei myös Lappeenrannassa? Sammonlahdessa pelataan kyllä, jos niikseen tulee.

Kumpi alusta on otollisempi suorittaa bravuurisi, maalivahdin yli komeasti kaartava chippi?

Molemmilla sen pitäisi onnistua, mutta kyllä se nurmella mukavampi on viimeistellä.

Oma peli pitää olla kunnossa sarjapaikastaan taistelevaa PKKU:ta vastaan, se on jo selvää. Olet jo kertaalleen onnistunut tällä kaudella sunnuntain vieraita vastaan. Näkeekö kauden seitsemäs maalisi päivänvalon sunnuntaina?

Tehdään varmasti kaikki sen eteen, että maali nähdään jo huomenna!

Kiitos haastattelusta Nikke. Toivottavasti maalisaldoosi tulee lisämerkintöjä mahdollisimman pian!

Kiitos!

 

*****

 

Otteluliput maksavat 10 € / 6 € sunnuntaina kello 17:00 käynnistyvään kamppailuun. Pandemia ei ole suinkaan ohi, joten muistathan noudattaa riittäviä turvavälejä ja hyvää hygieniaa. Ethän tule otteluun mikäli sinulla on vilustumisoireita. Kaikki terveet siis paikalle sunnuntaina, onhan kyseessä jo PEPOn kauden kolmanneksi viimeinen kotiottelu. Twitterin liveseuranta tarjoaa mahdollisuuden seurata ottelua niille, joita julkisella paikalla jalkapallon katsominen jännittää tai jotka ovat muusta syystä estyneet tulemasta.

 

Tämän otteluennakon tarjosi Sataman Pitsi.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit