IPS-PEPO 1-8 (1-3)

Lilapaidat hyökkäsivät keskiviikkona kentälle harjoituspeliin selkeästi nälkäisinä. Tammikuussa ei pelattu yhtään harjoituspeliä. Pelaamaan ei ole päästy, kun joukkueet säästävät rahaa eivätkä mielellään matkustele vieraskentille talvikaudella. Alkuvauhti päätyyn asti ulottuvine prässeineen oli PEPOlla hurjaa, mutta IPS vastasi tähän kyllä hyvin. Kaksinkamppailuja ja pystypaineja nähtiin paljon. Lilat pitivät palloa enemmän, mutta IPS pyrki nopeisiin vastahyökkäyksiin pallon vaihtaessa omistajaa. Alkuminuuteilla PEPOlla oli pari vaparia oikealta, mutta IPS -puolustus putsasi ne. Kahdeksan minuutin kohdalla IPSillä oli ensimmäinen paikanpoikasensa.

Kymmenen minuuttia kellossa ja PEPOlla on kulma oikealta, mutta ilman tulosta. Seuraavalla minuutilla palloa siirretään mieheltä miehelle vasemmalta oikealle, jossa Samu Kauppila on lähtenyt kaistallaan nousuun. Samu laukoo vauhdista kaukaa kamalan laakapommin, joka kaikkien ällistykseksi painuu vastustamattomasti verkon perille 0-1. PEPOn johtomaali pudottaa ehkä aavistuksen lilapaitojen sykettä ja IPS lähtee vastaavasti pelaamaan entistä aktiivisemmin. 17 minuutin kohdalla IPSin kärjelle Markus Muhoselle tulee lupaavan näköinen pistosyöttö linjan väliin, mutta Eljas Ryhänen lanaa miehen kenttään keltaisen kortin arvoisesti ja se lentoonlähtö jää alkuunsa. Tilanteesta seurannut IPSin vapari ammutaan pienen siirron jälkeen muuriin.

Jatkossa IPS saa pelattua pallon jo tolppaankin ja heti perään laukomaan siten, että Simo Partinen joutuu torjuntatöihin. Seuraavalla minuutilla Jani Jokela ottaa kortin, mutta PEPOn vaparista ei seuraa sen kummempia. Mutta, kun 24 minuuttia on pelattu, syntyy joskus ennenkin nähty tilanne. PEPOn puolustuksen oikea sivusta on noussut ja IPS onnistuu pelaamaan pallon Jokelan kiitoradalle. Jani murtautuu puolustuksen taakse läpi ja paukuttaa pelin tasoihin 1-1. Vääntö jatkuu kiihkeänä. 30 pelattu ja PEPO saa vapaapotkun keskeltä ja purkupallo päätyy takaisin liloille pelattavaksi. Palautus vaara-alueelle pomppii Antti Kuosmaselle, joka pistää pelivälineen pömpeliin. Päätuomari näyttää keskipistettä, mutta IPS –pelaajien protestoidessa paitsiota, hän käy vielä kysymässä avustavalta tilannetta. Maali se on ja tilanne 1-2.

Mieliharmi ”paitsiomaalista” ei ole vielä laantunut, kun IPSin maalivahti avaa keskelle, mistä Ryhäsen Elkku käy riistämässä alimmalta mieheltä pallon pois ja tekee maalin 1-3. Nämä kaksi ”likaista” pikamaalia ovat selkeästi pelin kulminaatiopiste. IPSin peli-ilo on poispyyhitty ja PEPO alkaa vyöryttämään. 33 pelattu ja Koistisen Markus pääsee läpi, mutta ei tee siitä. 39 ja Juntusen Peetu läpi Kuosmasen Antin syöttämänä, mutta ei tullut maalia siitäkään. 41 ja Antti ja Peetu pelaavat hyvän laitapelin ja keskitys Mikko Kuninkaalle on mainio. Kuninkaan pusku ei kuitenkaan löydä maaliin. Ensimmäinen puoliaika on taputeltu.

Toisen alkuun Kuosmasen Antti pistää pallon paristakymmenestä metristä maaliin taas ”kesken pelin” 1-4. Antti laukoo paljon eri etäisyyksiltä ja tulostakin tuntuu syntyvän. 50 ja PEPO esittää hienon hyökkäyskuvion, jonka päätteeksi Kuosmanen nikkaa hattutemppunsa valmiiksi 1-5. IPSin takaa-ajo toisella jaksolla ei päässyt alkamaankaan ja peli tuntuu taputellulta. 64 Eljas Ryhänen 1-6. 73 minuuttia ja IPSillä yksi harvoista toisen jakson paikoistaan. 76 minuuttia ja Samu Kauppila ja IPSin maalivahti kisaavat pallosta kulmassa. Samu pääsee keskittämään ja Ilja Tartakovskiylla on helppo työ ohjata pallo päällä maaliin 1-7. 82 minuuttia ja läpisyötön saanut Abenezer Eloranta laukoo pallon etukulmasta sisään 1-8. Pelin loppuun Abella on vielä toinenkin paikka, mutta aina ei mene sisään.

Harjoituspelin loppunumeroista ei kannata riehaantua eikä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. IPS on hyvä joukkue, kun sille päälle sattuu. PEPOn pelinopeus on kuitenkin kehittynyt hyvään suuntaan ja ote tekemiseen oli keskiviikkona määrätietoinen, mutta rento. Pelaajat selkeästi nauttivat pelaamisesta ja siitähän tässä koko hommassa on kysymys. Nautiskelun ilmentymä oli Eljas Ryhänen, jota ei noin ”villinä” ja ”riehakkaana” ole usein nähty. Koko joukkue pelasi hyvin ja energisesti, mutta Kauppilan Samun terävät otteet ja Kuosmasen Antin hattutemppu pistivät mukavalla tavalla silmään. Pikku-uutisena mainittakoon, että pelissä nähtiin lilapaidassa myös Kuusysi – taustainen kentille paluuta tekevä Jari Ahonen.

IPS-PEPO 1-8 (1-3), maalit Kuosmanen 3, Ryhänen 2, Eloranta, Kauppila ja Tartakovskiy

PEPO (4-2-3-1): Partinen(45.Haakana), Kauppila, Pyyhtiä, Kyläheiko(45.Mononen), Juntunen, Ryhänen(65.Viisainen), Jaako, Eloranta, Kuningas(45.Ahonen), Koistinen, Kuosmanen(65.Tartakovskiy)