IPS – PEPO 2-2 (0-0)

IPS karkasi toisella jaksolla 2-0 johtoon Jani ”oma koira” Jokelan vastaiskumaaleilla, mutta lilakone myllytti tasoituksen Sergey Afanasyevin ja Aleksi Ikosen läpiajoilla, joihin molempiin antoi ratkaisevan syötön Markus Koistinen. PEPOn peli-ilme oli kiitettävä, mutta maalinteko tuotti taas vaikeuksia. Hyvä nousu kuitenkin tappioasemasta.

Ensimmäinen vartti pelaillaan puolin ja toisin varovaisesti ns. puolustuksen kautta eikä vastustajaa päästetä ”syvälle”. PEPO pelaa enemmän palloa maassa ja IPS laittaa useammin isoa palloa. 17 ja 18 minuutin kohdalla nähdään Toni Tannisen ponneton ja Jokelan onneton veto. Kun aikarauta on 20 minuutissa, PEPO saa epäsuoran vapaapotkun IPSin maalin läheisyydestä, kun maalivahti otti paluupallon käteen. PEPO ei kuitenkaan löydä lihamuurista reikää. Vain pari minuuttia tästä ja Juuso Laapas pelataan vetopaikkaan, mutta joko tukijalka pettää tai mies kaadetaan ja kunnon laukausta jäätiin kaipaamaan. Heti perään PEPOlle kulma ja Ville Vanttajan ”laukaus” on kehno. Sitten väliin IPSin vastaisku ja sitten taas liloilta painetta. Näin oikeastaan mennä koko loppujakso. 35 ja Jokelalla paikka, 40 ja tuomari näyttää ensimmäisen keltaisen ipsiläiselle ja tästä seuranneen vaparin PEPO hukkaa. Ensimmäinen jakso 0-0.

Toiselle jaksolle PEPO tulee ryminällä. Lisää huonoja maalilaukauksia nähdään. Sekä Tanninen että Laapas saavat palloa jalkaa maata pitkin boksiin asti, pääsevät laukomaankin, mutta ei tulosta vielä näistä. Ja kuten usein pallopeleissä, kun toinen joukkue tuloksettomasti painaa päälle, tulee toinen vastahyökkäykseen rokottaen. PEPOn laidat olivat nousseet omaa hyökkäystä tukemaan ja Jokela saa pallon taakse laitaan ja voittaa juoksukilpailun lilojen keskuspuolustuksen kanssa 1-0. Muutama minuutti tästä ja lilojen puolustajille tulee harvinainen sählinki, joka johtaa vastustajan läpiajoon. Ensimmäisen laukauksen Jirko Sorsa torjuu, mutta pallo jää pelattavaksi ja ex-pepolainen Jokela kolmannessa sukupolvessa ”puree” entistä joukkuettaan 2-0. IPSin ensimmäinen voitto PEPOsta koskaan näyttää olevan käsillä.

Saarelan ryhmä ei tästä lannistu, vaan jatkaa työntekoa entiseen malliin. Vaihdosta on tullut nälkäisiä miehiä kentälle: Eljas Ryhänen 46 min, Afanasyev 56 min ja Markus Koistinen 64 min kohdalla. PEPOn kone saa tästä lisäkierroksia, kun kapeammalla ringillä pelaava IPS pikemminkin jo jarruttelee. Koistinen järjestelee yhden paikan jo pitäen vastustajia pujottelukeppeinä ja antaa boksiin namusyötön, joka käsittämättömästi menee läpi koko paikalle rynnänneestä porukasta. 72 ja 75 minuuteilla Koistinen kuitenkin onnistuu oivaltavilla syötöillä puhkaisemaan vastustajan linjan. Sergey ja Aksu pääsevät vuorotellen nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa ja kumpikin osaa sen tilanteen hoitaa kylmäverisesti 2-2.

Tasoituksen jälkeen IPSikin herää taas taisteluun ja viimeinen vartti kamppaillaan melko tasapäin. Kumpikin joukkue hakee vielä voittoa, mutta lisää urotöitä ei nähdä. Liloilta hyvää selkärankaa läpi pelin. Pallo maltettiin pelata nyt maassa eikä IPSin topparikaksikkoa vastaan sitä kannata lokkina maalille heittääkään. Nyt päästiin jo lähempääkin laukomaan, mutta määrätietoisuus ja voima puuttui vedoista. Ei ammuttu tykillä, paukuteltiin nallipyssyllä. Mutta hyvä tappelus kaiken kaikkiaan vieraskentällä. Tästä on hyvä lähteä kotipeliin Jäntevää vastaan sunnuntaina 25.8. klo. 18.30 Kimpisessä.

2 – ANSSI VANHALA, VAIHTO 90′ –> 6 – SAMI TORVI
4 – NIKO PYYHTIÄ
20 – MIIKKA HALME, VAIHTO 64′ –> 5 – MARKUS KOISTINEN
9 – EETU SUORANIEMI, VAIHTO 46′ –> 7 – ELJAS RYHÄNEN
10 – TONI TANNINEN
18 – ALEKSI IKONEN, MAALI 75′, VAROITUS 76′
28 – JUUSO LAAPAS, VAIHTO 56′ –> 21 – SERGEY AFANASYEV
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN
27 – JERE PULLI
1 – JIRKO SORSA

Yhteistyökumppanit