Isojen panosten peli Paraisilla

 

Vuoden 2022 Ykkösen runkosarjaa on jäljellä lilojen osalta enää kahden ottelun verran. Lauantaina 27. elokuuta pelataan kalenterista pois toinen näistä peleistä, kun sarjan toiseksi viimeisenä oleva PEPO matkaa Paraisiin sarjajumbona majailevan Pargas IF:n vieraaksi. Pajbackan luonnonnurmella käytävän kamppailun alkamisaika on 17:00.

Kauden yleisöennätyksen rikkoutumisen lisäksi PEPOlle ei jäänyt juuri muuta käteen viime viikonlopun KTP:a vastaan pelatusta ottelusta (lue tarkempi raportti ottelusta). Kotkalaiset hallitsivat ottelun tapahtumia lähes koko 90 minuutin ajan. Tasaisen ja tempoltaan hitaamman ensimmäisen puoliajan jälkeen kotkalaisten Aleksi Tarvonen onnistui toisella puoliajalla lyhyen ajan sisään siirtämään pallon kahdesti Jirko Sorsan maaliin. 0-2 lukemiin päättyneessä ottelussa ei enää enempää maaleja nähty, mutta tappion lisäksi ylimääräisenä jobinpostina lilaleiriin tuli maalivahti Sorsan loukkaantuminen. Nilkkansa ikävästi taittanut Jikke oli pelannut vastikään upean nollapelin Järvenpäässä. Harmillisista loukkaantumisista koko kauden ajan kärsinyt veräjänvartija onkin ulkona lauantaina, mutta kaudella 18 kertaa maalipuiden välissä aloittanut Craig Hill takaa sen, ettei helppoja maaleja pääse lirahtamaan PEPOn maaliin Paraisilla.

Hyvä uutinen kuluneen viikon osalta on se, että siirtoikkunan sulkeutumisen hetkillä viimeisestä raosta Lappeenrantaan livahtanut Usman Sale on saapunut Lappeenrantaan. Nigerialainen laitapelaaja on hyvässä kunnossa, ja hän on osallistunut joukkueharjoituksiin viikon aikana. Suomessa aiemmin Veikkausliigan Kuopion Palloseuraa ja AC Oulua edustanut pikakiitäjä voi hyvinkin pelata ensimmäiset minuuttinsa lilapaidassa jo huomisessa vierasottelussa.

Kuten sanottua, PEPOn 18 pistettä 19 ottelusta oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukon 11. sijaan. Lauantain vastustaja PIF on jäänyt liloista viiden pisteen päähän. Kummatkin joukkueet kaipaavat siis kipeästi pisteitä, sillä loppukauden ottelut jatkuvat sekä lilojen että “Piffenin” osalta alemmassa jatkosarjassa. Alempaan jatkosarjaan joutuneet joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan, ja näiden viiden ottelun jälkeen kolme sarjataulukossa viimeiseksi jäänyttä joukkuetta putoavat ensi kaudeksi Kakkoseen.

Tässä vaiheessa kautta pelattujen otteluiden määrät ovat tasoittuneet ja sarjataulukko on aiempaa helppolukuisempi. Sarjassa kymmenentenä olevalla MP:lla on kasassa 21 pisteen potti. Yhdeksäntenä majaileva PK-35 on pelannut kaikki paitsi viimeisen pelinsä. Ennen viimeistä kierrosta pihlisläisillä on pussissaan 22 pistettä. Sarjan kahdeksantena oleva SJK Akatemia on vielä realistisessa putoamisvaarassa, sillä seinäjokisten ero PK-35:een on vain kolme pisteen (eli yhden voiton) suuruinen. Mitä vaan voi siis tapahtua loppukauden aikana.

Stefan Strömborgin luotsaama PIF on pelannut vuoristorata-ajelua muistuttavan kauden. Kauden huiput ovat olleet korkeita. Näitä huippuja ovat eittämättä toukokuussa Turusta haettu yllätysvoitto sarjan voittajasuosikki TPS:sta. Toinen huippuhetki on varmasti myös heinäkuun alussa muutaman päivän sisään PK-35:sta ja MP:sta otetut 3-2 voitot. PIF:n kausi on ollutkin luonteeltaan joko suo tai jättipotti, sillä 20 pelattuun otteluun mahtuu vain yksi ainoa tasapeli. Huomista ottelua edeltävät neljä peliä ovat olleetkin sitten Paraisten syvimmän suon silmässä rämpimistä. Kaikissa neljässä ottelussa vastustajajoukkueet ovat tehneet neljä maalia. PIF on laukonut näissä otteluissa vain kaksi maalia ja viimeiset kaksi ottelua ovat menneet täysin ilman onnistumisia.

Kesäkuun keskinäinen peli (raportti) päättyi PEPOn 2-1 voittoon. Kyseessä ei ollut helppo voittoa, vaan lopulta lilat joutuivat tekemään pitkän päivän estääkseen PIF:n tasoitusmaalin synnyn. Lopulta loppuminuuttien puolustustaistelusta tuli ansaittu palkinto, ja Juho Heikkisen ja Irfan Sadikin maalit toivat liloille kautta aikain ensimmäisen Ykkösen kotivoiton.

Lappeenrannassa käynyt punavalkoinen PIF-miehistö on kokenut muutamia merkittäviä menetyksiä kauden aikana. Ottelussa vieraiden maalia vartioinut Arnold Uschanov on loukkaantunut. Hänet on korvattu lainaamalla IF Gnistanista kakkosmaalivahti Samu Volotinen. Poissa on myös FC Hongan organisaatiosta lainalla ollut Benjamin Heikkinen. Hän palasi Espooseen lähes samaan aikaan, kun lilat lainasivat velipoika-Danielin Lappeenrantaan. Heikkisen veljesten välistä kohtaamista ei siis valitettavasti lauantaina Pajbackalla nähdä. Kolmas poistunut pelaaja on romuluinen keskuspuolustaja Akim Sairinen. Tärkeistä pelaajista Paraisilla jatkavat vielä puolustussuuntaan tärkeät Frans Grönlund ja Tomas Hradecky sekä paraislaisista eniten maaleja (6) pyssyttänyt Gezim Voca. Uusia hankintojakin PIF on tehnyt, sillä kesän siirtoikkunassa joukkuetta vahvistivat 19-vuotias turkkilainen hyökkääjä Emre Vezir, SalPassa viime kaudella pelannut laituri Luiyi Laguerre sekä Interistä lainalle saapunut keskikenttäpelaaja Roope Kantola.

Pelikieltoja ei kummallakaan joukkueella ole lauantaina riesanaan. Iltaviideltä jokaisen pelikunnossa  olevan lilafanin onkin syytä olla iltaviiden aikaan joko Pajbackan katsomossa, Ruutu+-striimin ääressä tai vaihtoehtoisesti viihtymässä PEPOn twitter-tilin otteluseurannan armoilla.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit