Ja tulkoon valo – PEPO kohtaa PK-35:n tärkeässä ottelussa

Perjantai, Kimpinen ja iltavalot. Siinä tulevan syyskuun 16. päivän Ykkösen alemman loppusarjan ottelun menestysresepti. Mielenkiintoa pursuavan ottelutapahtuman parrasvaloihin astelevat kaksi ensi kauden Ykkösen sarjapaikan puolesta kamppailevaa joukkuetta. Näistä joukkueista PEPO Lappeenranta isännöi Pihlajanmäestä vierailulle saapuvaa PK-35:a.

Ottelu alkaa myöhäisillasta kello 19:00 alkaen. Pimenevään syysiltaan selkeyttä tuovat Kimpisen jättiläismäiset valopylväät. Ottelua voikin hyvästä syystä kutsua kauden ensimmäiseksi varsinaiseksi iltavalaistusotteluksi!

Luxeissa Kimpisen pinnalla kylpevät joukkueet löytyvät Ykkösen sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla 10. ja 11. Liloilla on ennen kauden 24. ottelua kahden pisteen pituinen ero pihlisläisiin. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi lisäpisteitä, sillä neljä pistettä PEPOa edellä oleva SJK Akatemia hallinnoi tämän hetkisillä 28 sarjapisteellään sarjataulukon yhdeksättä sijaa. Putoamisviiva on lilojen tapauksessa siis neljän pisteen ja pihlistäisten kohdalla kuuden pisteen päässä.

SJK Akatemia aiheutti PEPOlle murheellisen 3-0 tappion alemman jatkosarjan avanneessa ottelussa (raportti). Kotijoukkueen Jonathan Muzinga viimeisteli kotijoukkueen avausmaalin OmaSP Stadionilla ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen, kun lilat eivät saaneet pitkän pyörityksen jälkeen millään purettua painetta omalta maaliltaan. Sami Sipolan toisen puoliajan alun kaukolaukausmaali tukevoitti kotijoukkueen johtoa entisestään. Valentin Gascin yliajalla läpiajosta viimeistelemä 3-0 olikin jo sitä kuuluisaa kosmetiikkaa lähikemikalion ylähyllyltä. Edes yhdeksän maalin Irfan Sadikin paluu PEPOn kokoonpanoon ei lopulta tuonut kolmatta perättäistä voittoa, vaan kotijoukkue oli askeleen liloja edellä koko 90 minuutin ajan.

Alempaa jatkosarjaa on kaikilla joukkueilla vielä neljä peliä jäljellä. Kaikkea voi näiden otteluiden aikana tapahtua, joten seinäjokisten neljän pisteen ero tässä vaiheessa ei vielä takaa mitään.

Perjantaiksi Kimpisen kirkkaiden valojen sokaistavaksi saapuva PK-35 on aiemmin tällä kaudella isännöinyt liloja toukokuun alussa. Ykkösen neljännen kierroksen ottelu jäi historian kirjoihin ja kansiin iloisesta syystä. Kotijoukkueen kokenut Pauli Kuusijärvi puski pihlisläiset 1-0 kotijohtoon aivan ottelun alussa. Irfan Sadik kuitenkin kuittasi Kuusijärven johto-osuman vain kymmentä minuuttia myöhemmin. Ifu onnistui toistamiseen maalinteossa heti toisen puoliajan alussa, ja lopulta uhrautuvaisen puolustustaistelun pelanneet lilat pääsivät juhlimaan seuran kautta aikain ensimmäistä voittoa Ykkösessä (koko raportti). 

PK-35 saapui vastavierailulle Lappeenrantaan heinäkuussa. Olikin lähellä, ettei vierasjoukkue tuolloin vienyt kostoksi muassaan. Loppulukemiin 3-3 (koko raportti) päättyneessä ottelussa ei jännitystä puuttunut. Zachary Sukunda toisen minuutin salamamaali vei lilat maalin kotijohtoon. Vieraiden kolumbialaisvahvistukset Miguel Medina ja Olmes García onnistuivat seuraavaksi maalinteossa. Kauaa ei jälkimmäisen johtomaalista kerennyt kulua, kun vaihdosta kentälle sännännyt Nikke Veikkanen onnistui rikkomaan kuparisensa Ykkösessä. Patrick Aaltonen onnistui vielä viemään vierasjoukkueen johtoon, mutta Roope Huhtalan kulmapotkusta vastustamattomasti pukkaama 3-3 tasoitus esti lopulta pallokerholaisten täydellisesti onnistuneen pisteiden ryöstöretken.

Molemmissa otteluissa kolmen keskuspuolustajan linjalla pelanneet Kim Raimin miehet saapuvat uusin kujein Lappeenrannassa odottavan valomeren ulapoille. Raimi onkin – osittain joukkueen loukkaantumistilanteen takia – nähnyt valon ja keskuspuolustajien määrä on kauden vanhetessa vähentynyt yhdellä. Edellisen pelin PK-35 pelasi Mikkelissä MP:a vastaan muodossa 4-2-3-1. Puolustuksesta ovat olleet viime peleistä poissa tärkeät topparit Kuusijärvi, Viljami Isotalo ja Marko Koskinen. Mikkelissä heitä sijaistivat Tomi Kurvinen ja aiemmin lähinnä laitarooleista tuttu Matias Hänninen. Hänninen ei tosin juuri uutta ja omituista pelkää. Veikkausliigassa esiintynyt kokenut pelaaja asteli joukkueensa maalipuiden väliin runkosarjan ottelussa KPV:a vastaan sen jälkeen, kun ensin Otso Knuuttila ja sen jälkeen Rafael Zbinden olivat loukanneet itseään kesken ottelun. Pihlajanmäessä on ollut maalivahtiongelma myös tuon Kokkolan vierailun jälkeen. Toissa kierroksella joukkueen maalia vartioi maalivahtivalmentaja Tomi Maanoja. Maanoja päästi ottelussa yhden maalin, mutta Hännisen takana verkko ei ole vielä tällä kaudella heilunut. Knuuttila pelannee Lappeenrannassa, sillä hän oli palannut riveihin jo viime lauantaina Mikkelissä-

Keskikentän pyramidin perustan Omar Jama on erityisen tärkeä pelaaja nyt, kun joukkueen kapteeni Esa Terävä on pois. Kesken kauden joukkueeseen liittyneet Youness Rahimi ja Ville Salmikivi eivät odotusten vastaisesti ole ratkaisseet maalinteko-ongelmia. Rahimi ei ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa seitsemän pelaamansa pelin aikana, ja lempinimensä “Salmari” Altian yhdeltä yököttävimmistä tuotteista lainannut Salmikivi on onnistunut viidessä otttelussa maalaamaan vain yhden ainoan kerran. Joukkueen parhaan maalintekijän tittelin jakavat neljä maalia viimeistellyt kolumbialaisduo Medina & García sekä kolmantena pyöränä laidalla pyörivä Hossein Mohamed.

Laidoilta löytyy innokkaasti dribblaavan Mohamed lisäksi myös muita vahvoja haastajia kuten Yassin Adam ja Patrick Aaltonen. Myös vasemman laidan puolustaja Nuutti Tykkyläinen haluaa nousta aktiivisesti tukemaan oman joukkueensa hyökkäyksiä.

PK-35 hävisi edellisen kierroksen ottelun lukemin 0-1. Joukkue onkin kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Edellisen voiton pihlisläiset ottivat elokuun 4. päivän kotiottelusta TPS:a vastaan. Vieraissa PK-35 on ollut ujo, sillä joukkue on voitti vain yhden yhdestätoista runkosarjan vierasottelustaan. Tämä vierasvoitto otettiin heinäkuun viimeisenä päivänä Mikkelissä lukemin 1-2.

Lilojen tuolileikki pelikieltojen osalta jatkuu taas huomenissa. Rony Argueta on syntinsä sovittanut, mutta Jeff Addai oli Seinäjoen pelissä piirun verran liian tuhmeliini. Kanadalaiselle ensimmäisellä puoliajalla osoitettu varoitus johti tämän kierroksen kattavaan pelikieltoon. Kim Raimin suojateilla ei ole ongelmia pelikieltojen kanssa.

Syksyn pimeys väistyy perjantaina Kimpisellä ja aivan kaikki ovat tervetulleita jännittämään PEPOn sarjapaikan kannalta tärkeää ottelua! Ennakkoon ottelun 12€ / 8€ maksavia lippuja saa ostettua Kauppatorin vieressä sijaitsevista Laakon ja Sataman Pitsin kahvikioskeilta sekä Salaatti-Kahvila Pitsistä (Kauppakatu 28). Ravintola Totemista saa lunastettua ottelulipun 5 € hintaan esittämällä opiskelijakortin tai pukeutumalla haalareihin. Totemiin voivat kaikki kannattajat saapua viettämään happy houria ennen varsinaista kick offia. Juomat ovat halvempia perjantain kello 14:00 – 18:00 välillä. Kuten monesti on todettu: opiskelu ja lukeminen kannattaa aina!

Ruutu+:n kautta näet kuinka Kimpisen urheilupuisto kylpee valossa keskellä pimeintä syksyä. PEPOn twitter-tilin otteluseuranta sytyttää myös omat valonsa yhden ottelun mittaiseksi jääneen sapatin jälkeen.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit