Jäntevä – PEPO 1-3 (0-2)

Ruoho on joskus aidan takana vihreämpää ja sitä se oli ainakin Karhulassa keskiviikkona, kun huikea nurmikenttä jätettiin jouten seisomaan ja pelaamaan ryhdyttiin vieressä olevalla pienellä muovialustalla. Ei parane enää Lappeenrannan urheilutoimea tästä asiasta moittia – meillähän ollaan varsin höveleitä, jos Kotkassa lasketaan nurmelle vasta kesäkuussa – ei säiden eikä kentän kunnon mukaan, vaan kalenterin mukaan. No toisaalta keinonurmi on helppohoitoisuuttaan tätä päivää ja yhä useampi Liigaseurakin pelaa ko. alustalla läpi kauden. Sillä mennään, mitä annetaan.

Moni päivävuorolainen teki eilen iltavuoron heti perään ja niinpä PEPOn avaustakin piti viime hetkillä hieman säätää, kun viimeinen pelimies ehti töistä paikalle vasta jälkijunassa. PEPO lähti peliin tosi hyvällä jalalla ja jo parin minuutin kohdilla olivat Aleksi Ikonen ja Sergey Afanasyev 2-1 hyökkäyksessä, joka päättyi palloa tuoneen Aksun tuloksettomaan laukaukseen. PEPO jatkoi painostustaan ja 17 minuutin kohdalla jalkatyö palkittiin, kun Ikonen jr syötti pallon oikealta 16 rajaa pitkin vasemmalle. Paitsiossa ollut Sergey jätti fiksusti kajoamatta palloon ja vasemmalta noussut Samu Ikonen sr ampui nahkakuulan komealla laukauksella maalin 1-0.

Lilat jatkoivat vyörytystään, maalipaikkojakin syntyi, mutta tuhlailimme niitä, mikä oli myöhemmin kostautua. Puolen tunnin kohdalla PEPO oli lähtenyt jo Jäntevän kävelyyn mukaan ja Jäntevä pääsi peliin sisälle. PEPOlle vihellettiin kuitenkin rangaistuspotku noin 35 minuutin pelin jälkeen, kun Peetu Juntunen kaadettiin boksissa. Pilkulle laitettiin tietenkin Juntunen itse, joka ampui pelivälineen tälle kaudelle joukkueen peleissä viidennen kerran viidestä yrityksestä pömpeliin 2-0. Tällä kertaa Peetu ei laukonut keskelle ja ylös.

Toinen jakso oli tasaisempi kuin ensimmäinen. Hyviä paikkoja ei enää siunaantunutkaan tuhkatiheään tuhlattavaksi. Pienenpieni huolen häivä jopa pääsi hiipimään katsojan mieleen, kun pallo pelattiin lilapelaajan käteen omassa boksissa 60 minuutin kohdilla. Jikke torjui rankkarin ensin, mutta paluupallossa olivat kotkalaiset paremmin hereillä, joten lukemat kaventuivat 1-2:een. Ja kuinka ollakaan ajoittain jopa flegmaattiselta vaikuttanut kotijoukkue heräsi henkiin. PEPO oli tehnyt pelin itselleen vaikeaksi, kun emme saaneet painostusjaksollamme kaverin selkärankaa katkaistua lopullisesti.

Hyökkäykset vyöryivät nyt päästä päähän ja jänteväläisetkin laittoivat itseään likoon. Pelitilannemaalia ei vaan kumpikaan saanut aikaiseksi. Sitten 85 minuutin höyteillä Ville Vanttajan keskitys oikealta osui boxissa vuorostaan kotkalais”ahtaajan” käteen ja Peetu toimitti illan toisen 11 metrisen verkon perukoilla. Vasta silloin kuului se kuuluisa napsahdus ja se oli siinä.

Alussa pelinopeus oli hyvällä mallilla ja osa hyökkäykseen lähdöistä olivat sellaisia, joita valmentaja oli joukkueelta ”tilannut”. Mutta tiukassa on vanha pepotyyli lihasmuistissa, sillä aina pelin vanhetessa se lokki lähtee lentämään ja pallo saa ilmaa alleen, vaikka alusta oli taas sellainen, että pomppiva pallo oli aina vaikea vastaanottajalle.

PEPO Pelaajat
2 – ANSSI VANHALA, VAIHTO 86′ –> 6 – SAMI TORVI
3 – MARKUS KYLÄHEIKO
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN
8 – JOONAS METIÄINEN
21 – SERGEY AFANASYEV
15 – SAMU IKONEN, MAALI 17′, VAIHTO 49′–> 10 – TONI TANNINEN
18 – ALEKSI IKONEN, VAIHTO 70′ –> 19 – ABENEZER ELORANTA
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN, MAALI RP 37′ , MAALI RP 82′
1 – JIRKO SORSA

Markus Kyläheiko:

[youtube id=”paQ8dGTBljk” width=”600″ height=”350″]

Yhteistyökumppanit