Joukkueen kapteeniston tunnelmia ennen omatoimista jaksoa ja joulua.

Joukkueen kapteenisto on uusiutunut hieman viime kaudesta, joko olette linjanneet avainasiat harjoituskaudelle ja tulevalle kilpailukaudelle ?

EeKoo : Joukkue on taas nuorentunut viime kaudesta hieman ja harjoituskaudella olisikin tärkeää saada joukkue yhtenäiseksi. Nuorten pelaajien sisäänajo edustuksen toimintaan on yksi harjoituskauden pääalueista. Alkukauden harjoitusten perusteella hyvässä vauhdissa ollaan.

 

Edustatte joukkueen kokeneinta kaartia. Minkälaisia asioita joukkueen muut pelaajat odottavat teiltä?

Niko : Luultavasti eniten annettavaa on henkisellä puolella. Kuinka valmistautua asetettuihin tavoitteisiin, peleihin tai ihan vaikka yksittäiseen harjoitukseen nimenomaan henkisellä puolella. Kaikilla tässä joukkueessa olevilla on varmasti jo valmiudet edellä mainittuihin asioihin, mutta etenkin kun puhutaan pidemmän tähtäimen tavoitteista, kuten sarjanoususta, nousee henkinen valmius tärkeään rooliin.

Myös sen kuuluisan pilkkeen silmäkulmassa pitämisen vastuu on mielestäni , totta kai koko joukkueella, mutta etenkin kokeneempien pelaajien vastuulla.

 

Entäs ”Jysky” ? Mitä hän odottaa kapteenistolta ?

EeKoo : Varmasti tinkimätöntä asennetta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Meidän tehtävänä on toimia esimerkkinä joukkueen muille pelaajille. Ammattimaisuus, mitä Jyräys usein peräänkuuluttaa, lähtee usein pienistä asioista, joihin varsinkin me voimme toiminnallamme vaikuttaa.

 

Syksyn harjoitusjakso on takana. Minkälaisilla fiiliksillä omatoimiselle jaksolle ja kohti tammikuussa käynnistyvää harjoitusjaksoa ? Sykähdyttävin hetki tähän mennessä ?

Samu : Kauan on jo ehditty treenaamaan, ja miehistö tuntuu olevan hyvällä pohjalla talven varsinaisia rypistyksiä varten. Tavoitteita ajatellen on kuitenkin tärkeää, ettei hyvä olo saa päästä puseroon liian kauaksi aikaa. Jouluna vastuu on pelaajilla, mutta uskon ettei äijillä lähde kinkkupöydässä ainakaan ihan törkeän pahasti käsistä! Itselleni sykähdyttävin tilanne syksyllä oli mahdollisesti uuden hallin nousu laakereilleen.

 

Viime kausi päättyi kohtalaiseen sijoitukseen. Mitä asioita on tehtävä paremmin, jotta tavoite Kakkoseen noususta saavutetaan ? Miksi PEPO on ensi kaudella varteenotettava nousijaehdokas ?

Niko : Vaikka viime kauden sijoitus paperilla saattaakin olla kohtalainen, oli se varmasti koko joukkueelle suuri pettymys. Nimenomaan alkukauden kyntäminen osoitti sen, ettei ehkä kuitenkaan oltu henkisesti valmiita. Pelillisesti mentiin kuitenkin kokoajan parempaan suuntaan ja se onkin tärkeintä kun ajatellaan tulevaa kautta.

Jos tarkastellaan asiaa tarkemmin, niin viime kautenahan päästettyjen maalien määrä oli pienimmästä päästä koko sarjassa. Toisaalta niin oli myös tehtyjen maalien määrä, eli siinä ainakin yksi parannettava osa-alue.

Uskomme vakaasti, että tällä kaudella kaikki loksahtaa meidän osalta kohdalleen. Viime vuonna remmiin astuneet uudet nuoret pelaajat osoittivat jo silloin kuuluvansa miesten peleihin ja niin tulevat tekemään tänäkin vuonna. Tulevana kautena koko joukkue on taas yhtä kautta rikkaampi kokemuksen osalta, mikä on ainoastaan positiivinen tekijä.

PEPO on tällä kaudella aivan 100 % varmuudella nousijaehdokas, sillä joukkue on aikaisempiin vuosiin nähden huomattavasti valmiimpi. Kasvua ja kehitystä on tapahtunut jokaisen pelaajan kohdalla sekä pelillisellä että henkisellä puolella. On havaittu myös, että nyt jo useammalla kuin 2-3 pelaajalla on kasvanut karvoja tai ainakin haituvia leuan ja ylähuulen seudulle-> puheet ”junnujoukkueesta” voidaan jo unohtaa.

 

Futis on parasta LIVEnä, miten Kimpiseen saadaan lisää katsojia ?

Samu : Koska Jyrkin free flowing football ei itsessään ole näyttänyt vielä vetäneen lehtereitä täysin pullolleen, voisi Lappeenrantalaisia kenties muistuttaa; Kimpisessä pelaa oman kylän lahjakkuuksista pääpiirtein koostuva iloinen porukka ”Suomen kovimman Kolmosenkin” tasoon nähden varsin kaunista ja taistelevaa futista. Alueen jalkapalloilu hamuaa nälkäisesti ylös, ja tavoitteiden metsästys vaatii myös yleisön tukea.
Toiveet joukkueen pukinkonttiin ?

Niko : Toivotaan junnariosastolle uudet Barbit(vanhat on leikitty puhki), Ahosen Jarille Copa Mundialit sekä Koiviston EK:lle hiuslakkaa ja uusi bemari.

P.S. Pepon edustusjoukkue toivoo kaikille ihailijoille riemuisaa joulun aikaa sekä kärsivällisyyttä tulevan kauden odotuksessa!