Jyrki ”Jysky” Saarela tunnelmoi…

Päävalmentajan ajatuksia 12/2014

Edustusjoukkueen kolmevuotisesta projektista käynnistyy kolmas vuosi. Joukkueen pelaajistossa tapahtuu jälleen muutoksia. Minkälainen joukkue on kasassa tällä hetkellä?

J.Saarela : Nuori, määrätietoinen, energinen, hyvällä asenteella varustettu – ”Never gives up”.

Kaksi edellistä kautta on otettu määrätietoisia askeleita kohti asetettua tavoitetta. Mitkä ovat olleet tärkeimmät askeleet tähän saakka ?

J.Saarela : Sitoutumiskynnyksen nousu sekä harjoitteluun, otteluihin asennoituminen. Keskittyminen työntekoon, kohti asetettuja tavoitteita.

PEPOn edustusjoukkue on kantanut ”junnujoukkueen” leimaa viimeisten kausien aikana. Mikä on ollut haasteellisinta nuorelle joukkueelle Kaakon Kolmosessa ?

J.Saarela : ”Junnujoukkue”. Viime kaudella keski-ikä oli 20,1 vuotta ja nyt joukkue taitaa olla hieman nuorempi.

Nuoruus, mutta meidän pitää kääntää se eduksemme jatkossa. Tätä ajatusta meidän kokeneet pelaajat tukevat omalla esimerkillään. Haasteita on paljon joka päivä. Pelirohkeus ja pelinopeus on vieläkin meille iso haaste, jonka eteen tehdään töitä. Tilannenopeus on myös haaste, sekä tietysti tilannekovuus on varmasti ollut monelle yllätys. Kovaa tullaan päälle, välillä oikein, välillä jotenkin muuten.

Viime kausi päättyi kohtalaiseen sijoitukseen. Mitä asioita on tehtävä paremmin, jotta tavoite Kakkoseen noususta saavutetaan ? Miksi PEPO on ensi kaudella varteenotettava nousijaehdokas ?

J.Saarela : Viime kausi alkoi huonosti ja kuljimme todella syvissä vesissä niin pelillisesti kuin myös henkisesti, silti joukkue ei luovuttanut vaan uskoi itseensä. Se on historiaa, jota emme mieti. Tulevalla kaudella meidän ei pidä miettiä liian isoja asioita vaan mennä syöttö ja peli kerrallaan eteenpäin. Puolustuspelin pitää olla alusta asti tasapainossa ja hyökkäyspelin pitää olla luovaa, rohkeaa ja ennen kaikkea tuloksellista. Miksi nousijaehdokas? Ttämä kausi päättää 3-vuotisen projektimme ja tiedostamme hyvin tavoitteemme sekä sen, että saat minkä ansaitset. Me pyrimme todellakin tavoitteemme ansaitsemaan.

Syksyn harjoitusjakso on takana. Minkälaisilla fiiliksillä laskit pelaajat omatoimiselle jaksolle ja joulun viettoon ? Sykähdyttävin hetki tähän mennessä ?

J.Saarela : Erittäin hyvällä fiiliksellä. Pojat tietävät mitä pitää tehdä omatoimisella jaksolla sekä muistavat myös levon merkityksen niin henkisesti kuin myös fyysisesti. Mulle jokainen harjoitus on sykähdyttävin hetki joukkueen parissa. Mutta kyllä tietysti yksi nousee ylitse muiden, seuran oman hallin nouseminen, ison homman herrat tekivät josta edustuskin pääsee nauttimaan.

 

Futis on parasta LIVEnä, miten Kimpiseen saadaan lisää katsojia ?

J.Saarela : Pelaamalla energistä, liikkuvaa, luovaa ja tuloksellista futista kentän kummassakin päädyssä.

Milloin PEPO pelaa ensimmäisen pelin 2015 ?

J.Saarela : Ensimmäinen peli on 10.1. Mikkelissä ja seuraavaksi mennään 17.1. Lahteen.

Toiveet joukkueen ”pukinkonttiin” ?

J.Saarela : Pukki kiltti,

– pidä joukkue terveenä ja energisenä

– hyökkäys arsenaaliin täyttöä

– HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE