Karin ja Pekan mietteitä menneestä ja tulevasta.

 

 

Edustusjoukkueen kilpailukausi alkaa ensi viikolla Suomen Cupin merkeissä. Miltä edustusjoukkueen tilanne näyttää ja miten pitkälle joukkueen rahkeet riittävät perinteisessä Cup-kilpailussa ?

 

Kari : Edustusjoukkue harjoituksissa on tekemisen meininki. Ryhmä on myös kiitettävä iso ja selvästi nuoruuden kautta hyvin nälkäinen. Toivotaan että joukkue pääsee mahdollisimman pitkälle. PEPO:lla on erinomaisia kokemuksia Suomen Cupin hyvistä puolista. Vuonna 2008 PEPO pääsi niin pitkälle että sai vastaansa toukokuun lopussa Sammonlahden nurmikentälle HJK:n joka lopulta voitti cup-mestaruuden. Yleisöä saapui paikalle hieman yli 1500. Nämä ovat cupin tuomia helmiä.

Pekka : Suomen Cup on mielenkiintoinen kilpailu alemman sarjatason joukkueille, tätä kautta on mahdollisuus päästä pelaamaan ykkösen ja liigan joukkueita vastaan. Toivottavasti näin tapahtuu keväällä 2015

 

Nuori joukkue nousi kohtalaiselle sijoitukselle viime kaudella lähinnä nousujohteisen syyskierroksen ansiosta. Miten näette alkukauden vaikutukset ja miten alavireisesti edennyt alkukausi nähtiin seuran hallituksessa ?

Kari : Minusta kauden 2014 alussa oli pääosin jo huonoa tuuria, sillä hallussa olleet ottelut päättyivät vastustajan voittoon joko melko lopussa tehdyillä maaleilla tai sitten harmillisesta oman pään virheestä. Toisaalta nousujohtoinen loppukausi kertoi mistä joukkue koostuu eli näyttämisenhaluisesta, johdonmukaisesti ja tavoitehakuisesti harjoittelevasta joukkueesta joka ei anna periksi.

Pekka : Alkukausi lähti todella huonosti liikkeelle, niukat tappiot söivät nuoren joukkueen itseluottamusta.

 

Edustusjoukkueen kolmen vuoden projektista käynnistyy viimeinen vuosi. Kauden tavoitteena on nousta sarjaporrasta ylemmälle tasolle, pelaamalla. Miten tavoitteeseen päästään ja miten matkaa kohti tavoitetta seurataan seuran johdon toimesta ?

 

Kari : Varmasti tärkeä on se että tavoite otetaan positiivisesti ilman ylimääräisiä paineita. Kunnianhimoinen tavoite on aina hyvä ja muistetaan samalla että samanlainen kunnianhimoinen tavoite on varmasti muutamalla muullakin joukkueella. Kaakon kolmonen on sarjana tullut tasaisemmaksi viime vuosina ja muutamalla joukkueella on farmisopimus tuoden vaihtuvuutta eri pelien kokoonpanoihin. Täten edessä on mielenkiintoinen sarja jossa jokaisen ottelun voittaja voi olla kumpi tahansa joukkueista. On myös muistettava että sarjakausi on pitkä joten yksittäisen ottelun tulos ei ratkaise koko kauden menestystä.

Pekka : Tavoitteeseen päästään hyvällä, jokapäiväisellä tekemisellä, hyvällä valmennuksella. Lisäksi joukkue kaipaa vielä muutamaa profiilipelaajaa lähinnä hyökkäysosastolle

 

Lappeenrannan harjoitusolosuhteisiin tuli huima parannus hallinmuodossa. Miten olosuhteiden parantuminen hyödynnetään nousutavoitteen tukemisessa ?

 

Kari : Hallin avajaisissa Pertti Alaja ja Aaban edustaja kertoivat että HJK:n edustusjoukkue aloittaa harjoittelemaan uudessa harjoitushallissa vaikka se ei ole kooltaan koko kentän kokoinen. Perusteena se että pienempi kompakti halli tiivistää harjoittelua sekä harjoitusten tunnelmaa. Isossa hehtaarihallissa ei ole samaa tunnetta. Oletan ja toivon että omassa hallissa harjoittelu tuo ylimääräistä virtaa. Halli on nyt mahdollistanut sen mikä ei ole ollut mahdollista talvisin eikä kesäisin eli sen että KAIKKI seuran joukkueet harjoittelevat samassa paikassa. Tämä luo ennen kokematonta näkyvyyttä kaikille seuran joukkueille ja taustahenkilöille. Toivottavasti tämä auttaa myös miesten edustusjoukkuetta. Myös toivotaan että halliharjoittelu talvella nostaa motivaatiota verrattuna Amiksen ulkoilmaan. Myös se että harjoituspaikka vaihtuu kauden aikana toivottavasti tuo positiivista vaihtelua edustuksen arkeen.

Pekka : Olosuhteita todellakin saatiin parannettua selkeästi, joukkue harjoittelee hallissa 4 kertaa viikossa, toivottavasti halli tuo virtaa, innokkuutta ja sitoutumista joukkueen tekemiseen, entistäkin enemmän.

 

Seura on profiloitunut koko Lappeenrannan seuraksi ja nimenomaan pelaajien kasvattajaksi. Minkälaisia yhteistyösopimuksia seuralla on esim. ylemmän tason seurojen kanssa ? Miten näitä sopimuksia hyödynnetään edustusjoukkueen ja nuorten lahjakkuuksien osalta ? Kuka vastaa nuorten lahjakkuuksien asioiden koordinoinnista ja yhteistyöstä seurojen kanssa ?

Kari : Seuralla ei ole virallisia yhteistyösopimuksia aikuistoiminnassa. Junioripuolen seurayhteistyöstä vastaa johtokunnan jäsen (nyt Pekka Valkeapää) ja valmennuspäällikkö. Juniori-iässä olevien asioiden koordinaatio on seuran valmennuspäällikön reviirillä oleva asia.

Pekka : Seuralla on yhteistyötä ylempien tasojen seurojen kanssa, mutta mitään virallista yhteistyösopimusta ei ole kenenkään kanssa. Seura on pystynyt järjestämää lyhyitä harjoitusjaksoja nuorille, lupaaville pelaajille, ylemmälle tasolle. Nämä ovat hyödyksi eteenpäin haluaville pelaajille, jotka näkevät ylempien sarjatasojen vaatimukset

 

 

Miten näette edustusjalkapallon tulevaisuuden Lappeenrannassa tulevan viiden vuoden aikajänteellä ?

Kari : Uskon että Etelä-Karjalasta ainakin PEPO pelaa kakkosessa tulevaisuudessa. PEPO:n vahva panostus juniorityöhön ja pelaajakehitystyö varmasti luo sellaisen kestävän pohjan jolla kakkosen tasolla PEPO pystyy ylläpitämään joukkuetta. Uskon myös että PEPO:n ja IPS:n yhteistyö kehittyy hedelmälliseksi junioreissa tukien molempien seurojen tavoitteita myös edustustoiminnassa. Nyt ollaan hyvällä polulla. Suomen Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan toive Visma Areenan avajaisten keskusteluissa oli että PEPO nousee ykköseen.

Pekka : Kultsu pelaa kakkosta tällä hetkellä ja PEPO nousee kakkoseen määrätietoisella työllä, jota tehdään koko seurassa

 

Seuraava edustuksessa itsensä läpi lyövä pelaaja ?

Kari : Joukkueessa ja sen yksilöissä on paljon potentiaalia joten läpilyöviä pelaajia on varmasti monia. Viime kaudella uusista nuorista Tomi Karttunen, Mikko Kuningas ja Juuso Eteläpää esittivät aivan loistavia otteita, myös Eetu Suoraniemen otteet paranivat kauden edetessä. Onkin mielenkiintoista seurata kaikkien pelaajien otteita pitkän harjoituskauden jälkeen peleissä.

Pekka : Joukkueessa on niin paljon potentiaalisia, nuoria pelaajia, etten lähde arvailemaan.

 

Miksi PEPO edustus on varteenotettava nousijaehdokas kaudella 2015 ?

 

Kari : Pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti harjoitteleva pelaajisto ja valmennus. Joukkueen oma halu saada aikaan nautittavaa jalkapalloa ja tuloksia.

Pekka : Joukkueessa on paljon hyviä ja lupaavia pelaajia sekä hyvä valmennus. Kun tähän vielä lisätään muutama hyvä hankinta, on joukkueella hyvät mahdollisuudet nousuun