Kultsussa riittää vastusta

Sunnuntaina iltapäivällä Imatralla PEPO Lappeenranta kohtaa harjoituspelissä täydennysmenettelyfarssin jälkeen Kakkoseen nousseen Kultsu FC:n Lappeenrannan Joutsenosta. Kultsussa on uusia miehiä eikä se enää ole esim. alkuvuoden IPS-pelin joukkue, mutta ei kaiketi vielä se Kakkosta kesällä tahkoava avauskaan. Ei ole salaisuus ja on tietyllä tavalla ymmärrettävääkin, että Kultsuun tulee kesäksi nippu ulkomaalaisia pelaamaan. Lisäksi ns. kaappauksia on naapuriseuroista tehty ja joitakin mielenkiintoisia paluumuuttajia saattaa Etelä-Karjalan kunnaille ilmestyä.

Ottelu on molemmille joukkueille ennen kaikkea harjoitus. Hyvät sparraajat ovat molemmille tarpeeseen pelaajia ja pelitapaa testatessa. Yksi mielenkiinnon kohde se, minkälaista pelitapaa Kultsun valmentaja tulee ajamaan sisään. Hänet tunnetaan melko suoraviivaisen pelin ystävänä. Mielenkiintoinen ristiriita on siinä, että joukkueeseen on tullut pieniä miehiä ja tullee lisäksi latinojalkapalloilijoita kenties paristakin maasta. Odotettavissa olisi, että Kultsulta nähdään edellistä Kakkosen vierailua pallollisempaa ja monipuolisempaa peliä, vaikka valmentaja on sama mies.

PEPOn harjoituspelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin, mutta siitä ei pidä vetää yli-innokkaita johtopäätöksiä. ”Maltillisesti” talvella harjoittelevat joukkueet tulevat kesällä jo paremmalla jalalla ja asenteella vastaan. PEPOn metronomi sen sijaan tikittää ympäri vuoden aina täysillä. Parin viikon pelihuilin aikana edellisten pelien kolhut on pitkälle saatu paikattua ja joukkue odottaa sunnuntaita mukavissa tunnelmissa. Pelistä odotetaan ennen kaikkea hyvää matsia. Yleisöäkin uskoisi kohtaamisen kiinnostavan.

23.02. Su 14.00 – 15.30 Imatra PEPO – Kultsu FC