Lilamagiaa sarjajumbon kustannuksella!

Tämän otteluraportin tarjoaa VMH Productions.

 

Tasoero ei jäänyt kenellekään epäselväksi, kun PEPO saapui keskiviikkona Mikkelin Urskille Mikkelin Pallo-Kissojen vieraiksi. Ottelu täytyi itse nähdä uskoakseen sen lopuksi tulostaululle jääneet lukemat, sillä sen verran kummallisia olivat Mikkelin alkuillan tapahtumat. Vaikka MiPK oli nimellisesti kotijoukkue, olivat lilat isäntiä koko ottelun eriskummallisten 90 minuutin ajan. Seuraavaksi alla lyhyt kuvaus kaikista ottelun maaleista. Lyhyt siksi, että missään maailman näppäimistössä ei riitä kirjaimet täysin kuvailemaan ottelun tapahtumia.

Maali-iloittelu alkoi heti ensimmäisellä minuutilla, kun Zachary Sukunda siirsi itselleen kimmonneen pallon tyhjään maaliin ottelun toisen PEPO-hyökkäyksen päätteeksi. Kolme minuuttia tästä ja Markus Koistinen oli karannut vasemmalta karkuun. Mikkeliläisjalka ojentui selän takaa ja osui Maken sukkaan, jonka jälkeen pallo vietiin välittömästi pilkulle. Malik St. Prix toimitti sen hetkeä myöhemmin verkon perukoille. Kolmas maali nähtiin muutamia sekunteja ennen kuin ottelua oli pelattu täydet kymmenen minuuttia. Nikke Veikkanen oli vapaana boksissa ja ampui pallon voimalla maalin oikeaan ylänurkkaan. Kissojen maalissa Tuomo Hiltunen oli kaikkiin näihin maaleihin täysin syytön. Kolmen topparin mikkeliläispuolustus sijoittui hatarasti ja varsinkin laidoissa oli runsaasti tilaa.

Oma puolustus isää päänvaivaa Hiltuselle aiheutti ottelun 14. minuutilla, kun Nikke Veikkasen oikealta laidalta tarjoilema matala keskitys lirahti mikkeliläispuolustuksen jalkojen edestä esteettä avauskokoonpanoon Calvin N’Sombon tilalle nousseelle Juuso Enbuskalle. Hänen vasemman jalan vetonsa painui vastustamattomasti verkon perille.

Kului taas hetki ja Nikke Veikkanen otti itselleen maalin alustajan takin sijaan maalintekijän manttelin. Vasemmalta tullut Enbuskan syöttö löysi Veikkasen, eikä Nikellä ollut sen suurempia vaikeuksia viimeistellä ottelun viidettä maalia. Tämän jälkeen MiPK sai ottelun ensimmäisen todellisen hallintajaksonsa, jonka aikana Craig Hill PEPO-maalissa pakotettiin kertaalleen torjuntatöihin. Muutaman minuutin sisään mikkeliläisten Miikka Vainikainen kävi kulmalipulla potkaisemassa pallon takaisin kentälle neljään otteeseen, mutta mitään vaarallista näistä erikoistilanteista ei seurannut.

Veikkasen hyvän tehoputken katkaisi St. Prix. Hän oli liikkunut takatolpalle puskemaan  pienestä kulmasta ottelun numerot 0-5:een pelin 30. minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin saintlucialainen viimeisteli vuorostaan vasemmalla jalalla. Kauden ensimmäinen lilapelaajan hattutemppu oli tosiasia.

Kauden toista lilapelaajan hattutemppua saatiin odottaa melkein kokonaiset kaksi minuuttia, kun Veikkanen oli vuorostaan potkaisemassa mikkeliläispuolustajan käsivirheen takia tuomittua rangaistuspotkua. Kova veto jätti kissavahti Hiltusen taas vaille mahdollisuuksia. Nikke kirjautti kauden kymmenennen maalinsa lisäksi uransa ensimmäisen Kakkosen hattutempun nimiinsä.

Puoliajalla PEPO teki kolme vaihtoa. Kentälle pääsi kauden ensimmäiseen otteluunsa Miko Sederholm, joka korvasi Hillin maalipuiden välissä. Lisäksi Jeff Addai sekä Markus Koistinen tekivät tilaa Aleksi Sainiolle ja Petrus Eskeliselle. Päävalmentaja Janne Muhli hyödynsi kaikki viisi vaihtoaan, ja hän päästi varttitunnin päästä myös Tuomas Vanhasen ja Joonatan Sinkkosen keräämään itselleen Kakkosen peliminuutteja. Vanhanen ja Sinkkonen korvasivat yhteensä kuusi maalia tehneen hyökkäysduo Veikkanen-St. Prix’n.

Ei puoliaikaa ilman hattutemppua. Kerran ensimmäisellä puoliajalla onnistunut Juuso Enbuska ampui toisen puoliajan ensimmäisen maalin hienosti suoraan ilmasta. Nappikeskityksen Enbuskalle antoi Arttu Kotanen. Kolmas Enbuskan maali syntyikin sitten taas rangaistuspotkusta, kun pallo oli taas koskettanut kissakäpälää – tai toisinpäin –  rangaistusalueen sisällä. Ottelun kolmas rangaistuspotkumaali ja samoin ottelun ja koko kauden kolmas lilapelaajan hattutemppu! Harvoin vastaavaa on nähty kuin korkeintaan alasarjoissa. Taululla Enbuskan ottelun kolmannen (ja kauden neljännen) maalin jälkeen lukemat 0-10 ja peliaikaa jäljellä vielä yli puoli tuntia.

Myös ottelun yhdestoista maali oli merkityksellinen, sillä toista otteluaan lilapaidassa pelannut Joonatan Sinkkonen avasi vasempaan alanurkkaan painuneella laukauksellaan maalitilinsä tällä sarjatasolla. Lisää maaleja ei ottelussa enää sitten nähtykään. Eikä sen puoleen tarvittukaan, sillä joukkueiden tasoero kävi kyllä varsin selväksi. Mikkeliläiset joutuvat etsimään peli-iloa putoamistaistoon vielä kauan tämän A-lohkon kauden runsasmaalisimman ottelun jälkeen.

Kuudennen perättäisen voiton napanneen ja reilusti maalieroaan kaunistelleen PEPOn ottelu-urakka jatkuu kolmannella perättäisellä vierasottelulla Myllykoskella lauantaina 11.9. Isäntäjoukkue MYPA lienee katsonut Etelä-Saimaan tarjoamaa ottelustriimiä puntti hieman tutisten. Lauantaina peli on kuitenkin uusi ja maalinteko aloitetaan tilanteesta 0-0. Pisteitä tästäkin ottelusta tarvitaan, sillä PEPO on vielä seitsemän pistettä Kakkosen A-lohkoa johtavaa JäPSiä jäljessä. Lilat ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin sarjaa johtavat järvenpääläiset.

 

Tämän otteluraportin tarjosi VMH Productions.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

PEPO avauskokoonpano (4-3-3):

Hill

———

Suoraniemi ©

Toiviainen

Huhtala

Kotanen

———

Addai

Enbuska

Sukunda

———

Veikkanen 

St. Prix

Koistinen

 

Ottelun maalit:

0-1 Sukunda 2’

0-2 St. Prix (rp.) 5’

0-3 Veikkanen 10’

0-4 Enbuska 14’

0-5 Veikkanen 23’

0-6 St. Prix 30’

0-7 St. Prix 34’

0-8 Veikkanen (rp.) 36’

0-9 Enbuska 49’

0-10 Enbuska (rp.) 56’

0-11 Sinkkonen 64’

 

PEPO vaihdot:

46’ Sederholm <> Hill

      Sainio <> Addai

      Eskelinen <> Koistinen

57’ Vanhanen <> St. Prix

      Sinkkonen <> Veikkanen

 

PEPO varoitukset:

Ei varoituksia

 

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa

Yhteistyökumppanit