Lilat isännöi kissoja Sammonlahdessa

Tämän otteluennakon tarjoaa Stadium.

 

Mestarit palaavat vielä kertaalleen areenalle. Kohta viikon verran Kakkosen Cupin vuoden 2021 painoksen mestareinakin tunnetut lilat isännöivät lauantaina 14. lokakuuta jo Kakkosesta sarjatasoa alemmas putoamisen varmistaneita Mikkelin Pallo-Kissoja. Ensimmäisessä joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa (lue raportti täältä) kaikki tuntui satavan PEPOn laariin, kun syyskuisen MiPK:n isännöimän ottelun loppulukemat olivat karusti 0-11 lilojen hyväksi. 

Voittoisa Kakkosen Cupin finaali (lue raportti täältä) ei suinkaan ollut PEPOn viimeinen ottelu, jossa on panosta. Lauantain MiPK-ottelussa on useampikin syy sille, miksi vielä yksi voitto tarvitaan. Tätä kirjoitettaessa Kakkosen A-, B- ja C-lohkojen parhaan toiseksi sijoittuneen joukkueen nimi on vielä auki. Liloilla on tämän hetken 45 pisteellään tähän sijaan kiinnitys. C-lohkon JJK pystyy vielä ohittamaan lilat, mikäli PEPO ei voita MiPKia lauantaina ja jyväskyläläiset voittavat sunnuntaina omassa kauden viimeisessä kotiottelussaan pietarsaarelaisen JBK:n. PEPOn pelatessa tasan ja JJK:n voittaessa oman ottelunsa olisi tilanne se, että kummatkin joukkueet olisivat 46 pisteessä. Tällöin kaikkien kolmen lohkon parhaan lohkokakkosen sijoitus ratkottaisiin maalierolla. PEPOlla maaliero on ennen lauantain ottelu 29 maalia positiivisen puolella, kun jyväskyläläiset kettupaidat ovat 28 maalin verran plussalla. 

Miksi sitten Kakkosen lohkojen parhaan lohkokakkosen tittelillä on merkitystä? Syy tälle on se, että mikäli joku Veikkausliigan tai Ykkösen joukkueista päättää (tai joutuu) syystä tai toisesta luopumaan sarjapaikastaan, on tällöin edessä täydennysmenettely. Mikäli Ykköstä pitäisi täydentää tulevalle vuoden 2022 sarjakaudelle, tarjotaan sarjapaikkaa ensimmäisenä Kakkosen parhaalle lohkokakkoselle.

Toinen – ehkä vielä hieman merkittävämpi – syy voittaa mikkeliläisvieraat lauantaina on erään ajanjakson päättyminen. Lauantain ottelu on nimittäin turkulaissyntyisen ja MiPK:sta vuonna 2015 PEPOon siirtyneen Jerry Särkän joutsenlaulu jalkapallokentillä. 138 Kakkosen ottelua ja 35 maalia käsittänyt ura saavuttaa päätöksensä lauantaina Sammonlahden tekonurmella. Lilat pelasivat Kolmosessa Jerryn saapuessa kaupunkiin. Eteenpäin on menty sitten tuon vuoden 2015, sillä 31-vuotias Särkkä jättää pelikentät lauantaina tuoreena Kakkosen Cupin mestarina.

Katso PEPOn kymppipaidan tunnelmia ennen uran viimeistä ottelua PEPOn Instagramista.

Kahdesti Cupin finaalissa maalanneella Nikke Veikkasella on vielä mahdollisuus napata vaikka koko Kakkosen maalikuninkuus. Niken 13 maalia on kahdn maalin päässä viime lauantaina finaalivastustaja SJK Akatemian Kingsley Oforin ja HJS:a edustavan Santeri Steniuksen 15 maalista. A-lohkon maalitekijöistä Niken edellä on JäPS:n Aleksi Ristola, joka on tehnyt 14 maalia. Varmuudella kauden maalisaldoaan ei avaa lilojen Kalle Salmi, joka otti varoitustilinsä täyteen lokakuun alun NJS-ottelussa ja hoitaa näin ollen lauantaina saunamajurin virkaa.

 

Pre-match piinapenkissä Juuso Enbuska

Juuso Enbuska teki muun joukkueen mukana pikaisen paluun Kakkosen Cupin juhlahumusta takaisin harjoituskentälle. Nuorella keskikenttämiehellä on kohta takana ensimmäinen täysi kausi lilojen Kakkosen joukkueen mukana. Käteen jäi Cupin finaalin voiton lisäksi toinen sija Kakkosen A-lohkossa. PEPOn mediatiimi tavoitti Juuson ja uteli häneltä muun muassa sitä, mitä ihmettä Mikkelissä tapahtui lähes kaksi kuukautta sitten? Alla Juuson vastaukset kysymyksiin kursivoituna.

Heti ensiksi lämpimät onnittelut! Kakkosen Cupin finaalin voitto takataskussa on varmasti hyvä olla. Miten voittoa juhlittiin ja milloin paluu arkeen tapahtui?

Kiitos paljon! Juhlittiin joukkueen kanssa lauantaina. Vietimme yhdessä aikaa. Maanantaina oli palauttavat harjoitukset ja nyt ollaan jo täysiä valmistautumassa lauantain otteluun.

Ensimmäinen täysi kautesi päättyy lauantain MiPK-peliin. Sait paljon vastuuta keväällä Kakkosen Cupissa ja pelasit yhteensä 430 minuuttia ja teit yhden pelitilannemaalin. Kakkosessa sinulle on kirjattu ennen lauantaita 14 peliä, näistä kaksi ottelua avauskokoonpanossa. Pelaamiesi 284 minuutin aikana olet tehnyt viisi maalia. Cupin finaalin voitto oli itsellesi ja joukkueelle varmasti onnistunut lopetus kauteen, vaikka nousua Ykköseen ei lopulta saavutettu. Missä näet itse pelaajana onnistuneesi?

Ehdottomasti tehoja on tullut peliminuutteihin nähden paljon. Pari maalia tuli tehtyä merkittävissä paikoissa. (Juuso teki aivan viime hetken tasoitusmaalin vieraissa Kiffeniä vastaan sekä voittomaalin NJS:a vastaan lähes heti vaihdosta kentälle tulonsa jälkeen.) Muutenkin olen mennyt pelaajana kauden aikana eteenpäin. Mukava on ollut päästä pelaamaan. Oli sitten ylempi tai alempi oksa keskikentällä, molemmat paikat käy. 

Joukkuetoverisi Nikke Veikkanen kertoi PKKU-kotiottelun ennakossa harjoitelleensa erityisesti boksissa liikkumista viime talvena. Harjoittelu kantoi hedelmää: Kakkosen Cupissa neljä maalia ja 21 Kakkosen ottelussa 13 onnistumista. Viime kädessä harjoittelusta päättää tietysti valmentaja, mutta mitä ominaisuutta näkisit olevan tarve kehittää eniten, että löydät “nikkemäisen” kehityskäyrän ensi kautta ajatellen?

Ehdottomasti fysiikkaa pitää hioa eniten, siinä on kehityskohteita. Lisäksi on harjoiteltava tietynlaista aggressiivisuutta pelin sisällä. Tarkoitan sillä terävyyttä, räjähtäviä liikkeitä ja kovuutta tilanteissa. Pelasin kauden yhden pelin kokonaan alusta loppuu ja kyllä se tuntui jaloissa. 

Sarjakauden päättyessä loppuu myös yksi pitkä PEPO-ura, kun Jerry Särkkä vaihtaa nappulakengät Reinoihin. Jerry on pelannut samalla pelipaikalla kuin sinä, ja olet saanut seurata hänen tekemisiään kentällä jo pidemmän aikaa. Mitä jää Jerrystä mieleen ja onko häneltä tarttunut mukaan mitään omaan peliisi?

Totta kai Jerryn syöttövalikoima on aivan huikea! Se, miten hän löytää aina murtavat syötöt ja välit, johon syöttää. Huikea vasuri, jolla lähtee tarkka laukaus. Älykäs pelaaja, jolta olen yrittänyt vaikutteita omaan pelaamiseen. Jerry on myös iso persoona joukkueessa, joten pukukopin puolelle jää varmasti jonkunlainen aukko. 

Eipä kuitenkaan ihan vielä päätetä Jerryn uraa tai Kakkosen kautta 2021. Syyskuun neljäs päivä pelattiin perin eriskummallinen ottelu Mikkelin Urskissa tulevan lauantain vastustaja MiPK:a vastaan. Tuo peli oli pelattu jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, kun valotaululla komeilivat 0-3 lukemat lilojen eduksi. Sen jälkeen lisämaaleja tuli vielä kahdeksan. Sinä teit ottelussa Malik St. Prix’n ja Nikke Veikkasen ohella myös oman hattutemppusi. Millainen olo pelin jälkeen oli?

Olihan se tietenkin hieno fiilis, kun miesten tasolla onnistuin tekemään ensimmäisen hattutemppuni. Ne olivat lähes ensimmäisiä maaleja miesten peleissä. Peli oli toki selvä nopeasti, mutta kumminkin jäi tosi hieno fiilis. Loppuluvut 0-11 johtuivat siitä, että meillä sattui onnistumaan tuolloin ihan kaikki. Vastustajalla taas ei onnistunut oikeastaan yhtään mikään. Sellaisia pelejä sattuu välillä, mutta ei ehkä ihan tässä mittakaavassa. 

Yhdentoista maalin voiton toistaminen lauantaina Sammonlahdessa on hyvin epätodennäköistä. Riittääkö kuitenkin vielä voimia kaiken juhlimisen jälkeen  rutistaa vielä yksi voitto vähän pienemmälläkin marginaalilla?

Ehdottomasti riittää. Kauden viimeinen peli, joka halutaan tietysti voittaa. Pelissä on vielä kuitenkin sillä tavalla panosta, että MiPK voittamalla olemme kaikkien Kakkosen lohkojen paras lohkokakkonen. Se on tärkeää ja siksi voittoa lähdetään hakemaan tosissaan.

Näin se on nähtävä. PEPOn mediatiimi toivottaa onnea lauantain kamppailuun. Toivottavasti ei sada myöskään räntää..

Kiitos! Ja toivottavasti olisi vielä hyvä keli.

 

*****

 

Tämän otteluennakon tarjosi Stadium.

 

Kauden viimeistä viedään Sammonlahden tekonurmella alkaen kello 14:00. Matsiliput maksavat tutusti 10 € (6 € alennusryhmille). Tuttua on myös se käytäntö, että mahdollisia koronaoireita pitää jäädä potemaan kotiin. Kotoa ottelua voi seurata PEPOn twitter-tilin päivityksiä lukemalla, Etelä-Saimaa lähettää ottelusta tilaajilleen myös livelähetyksen verkossa.

Nyt on viimeinen mahdollisuus nähdä lilat kentällä ennen kuin päivänvalo katoaa taas usean kuukauden ajaksi. Lauantaina tarjolla on vielä viimeistä kertaa myös Jerryn vasurin viuhuntaa. Tule siis Sammonlahteen!

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit