Lilat jättävät jäähyväiset Ykköselle

Lilat jättävät toistaiseksi jäähyväiset Suomen jalkapallopyramidin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, kun Pargas If saapuu kauden päättävällä 27. Ykkösen ottelukierroksella vieraaksi Kimpisen linnakkeeseen. Lauantaina 8. lokakuuta pelattava päätöskierroksen ottelu pyörähtää käyntiin tasan kello 16:00.

Säilymisen kannalta ottelussa ei ole kummallekaan osapuolelle enää mitään merkitystä. Vierailevien paraislaisten oljenkorsi säilymisen suhteen on katkennut jo useita kierroksia sitten, ja joukkueen nykyinen 13 pisteen saldo riittää tämän kauden Ykkösessä kirkkaaseen jumbosijoitukseen lopullisessa sarjataulukossa. Edes voitto lauantain ottelusta ei nosta PIF:iä PEPOn tai PK-35:n ohitse. ”Piffen” on Kimpisen otteluun lähdettäessä murheellistakin murheellisemmassa kymmenen ottelun mittaisessa tappioputkessa.

PEPOn vähäisten säilymishaaveiden päälle tallattiin tylysti viime viikonloppuna Mikkelissä. MP takoi ensimmäisellä puoliajalla tylyäkin tylymmät 4-0 lukemat taululle. Toisella puoliajalla Irfan Sadikin kauden kymmenes ja Jeff Addain kauden toinen maali toivat lilat kahden maalin päähän mikkeliläisistä, mutta Usman Salen ulosajo ottelun 81. minuutilla ratkaisi ottelun lopputuloksen. Nopea nigerialainen onkin täten pelikiellossa PIF-ottelun ajan. Ex-PEPO-pelaaja Jonathan Dunyinin ja Mikkelin oman pojan Topi Keskisen lisäajalla viimeistelevät maalit rumensivat ottelun lukemat 6-2:een. Säilyminen oli tosin jo ennen ottelua erittäin epävarmaa, vaikka lilat olisivat ottelusta ottaneet voiton. Silti Mikkelin ilta jää muistoihin toistaiseksi murheellisimpana Ykkösen pelinä.

Kauden viimeiseen peliin lähdetään silti vielä tärkeiden panosten kanssa. Ensinnäkin voitolla lilojen on mahdollista nousta Ykkösen sarjataulukossa 30 pisteeseen ja ohittaa samalla pisteen verran liloja tällä hetkellä edellä oleva ja kymmenettä sijaa itsellään tällä hetkellä pitävä PK-35. Jos lilat hoitavat nyt PIF:n kotona, on PK-35:n myös voitettava viimeisessä pelissään SJK Akatemia. Jos lilat jäävät tasapeliin PIF:n kanssa, on PK-35:n hävittävä miltei tennislukemin seinäjokisille. Tässä tapauksessa sekä liloilla että PK-35:lla on pisteitä tasan 28 pistettä ja joukkueiden lopulliset sijoitukset sarjataulukossa tulee määrittämään maaliero. Tällä hetkellä lilojen maaliero on 20 maalin verran pakkasella, kun taas pihlisläisten vastaava lukema on -17.

Toinen, vielä tärkeämpi lauantain pakkovoiton puolesta puhuva seikka on se, että noin kaksi ja puoli kautta lilojen päävalmentajana toiminut Janne Muhli päättää urakkansa tähän otteluun (uutinen). Kyseessä on seuralla kauden 2021 Kakkosen Cupin pokaalin voittaneen ja joukkueen ylös Ykköseen hinanneen Muhlin 70. ottelu PEPOn päävalmentajana. Pisteitä Muhlin aikakauden otteluissa on otettu mukavat 1,74 kappaletta per ottelu. Tällä hetkellä voittoja Muhlin valmentamista otteluista on tullut yli puolessa tapauksista. 36 voitetun ottelun ohella Muhli on valmentanut lilat 12 kertaa tasapeliin. Päävalmentajan pestin jättävä päävalmentaja on joutunut toteamaan vastustajan paremmaksi joukkueeksi 21 kertaa. Voitto lauantain ottelusta jättäisi varmasti makean maun katsojien lisäksi myös PEPOn juniorien valmennukseen siirtyvän Muhlin suuhun.

Aiemmin tällä kaudella PEPO on voittanut PIF:n kotonaan lukemin 2-1 (raportti) ja vieraissa lukemin 0-2 (raportti).

PEPO toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan vielä kerran Ykkösen laatufutista tällä kaudella. Liput otteluun maksavat 12 €. Alennusryhmiin kuuluville lipun hinta on 8 €. Ennakkoon lippuja pystyy ostamaan Kahvikioski Laakolta tai Pitsiltä (kauppatori) tai Pitsi Salaatti-Kahvilan tiskiltä. Janne Muhlin PEPO-valmennusuran 37. voiton jahtia pystyt todistamaan myös Ruutu+:n kautta. PEPOn Twitter-tilin otteluselostuksen parta pärisee niin ikään vielä viimeistä kertaa tällä kaudella.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit