Lilat matkaa perjantaina sarjakärjen vieraaksi 

Tämän otteluennakon tarjoaa Kuljetus Kilpiä Oy.

 

Kolmantena sarjataulukossa majailevat lilat ovat taas matkustustuulella, kun perjantaina 6.8. Kakkosen A-lohko jatkuu Järvenpäässä paikallista Järvenpään Palloseuraa vastaan. Kyseessä on hekumaa aiheuttava lohkon kärkimittelö kahden A-lohkon vakiokasvon kesken. Lohkossa kolme ottelua PEPOa enemmän pelannut JäPS johtaa sarjaa 10 pisteen erolla liloihin. Tämä ottelu onkin tärkeä molempien joukkueiden nousutavoitteille. Mahdollisuutta revanssiin tarjotaan heti keskiviikkona 11.8., kun järvenpääläiset tekevät vastavierailun Lappeenrantaan. Juuri jännittävämmäksi ei jalkapallo voi siis taas hetkeen mennä.

Ennen keskiviikkoa ja kotiottelua on edessä vielä viheliäinen vieraspeli. PEPO lähtee otteluun vapautuneena, kun viime perjantaina kotipelissä kaatui PeKa selvin numeroin 5-0. Kuluvan sesongin maalitilinsä ottelussa avasivat niin Calvin N’Sombo kuin Zachary Sukunda. N’Sombo oli kulmatilanteessa ainoana takatolpalla olleista pelaajista hereillä ja Sukunda sai nautiskella pallon vapaasti maalin kattoon Markus Koistisen juoksun ja nappisyötön päätteeksi. Koistinen itse viimeisteli ottelun loppulukemat läpiajosta, johon hänet vapautti ensi kertaa uudessa seurassaan esiintynyt Malik St. Prix. Ottelun kolmas maali oli taas Nikke Veikkasen vastahyökkäyksestä sijoittama osuma. Veikkanen nosti kauden kokonaissaldonsa neljään maaliin. Viimeisenä nostettakoon framille ottelun ehkä komein maali: PEPOn 2-0 johtoon ottelun 26. minuutilla vienyt Jerry Särkän vapaapotkumaali lähti erittäin kaukaa, erittäin tarkasti, erittäin kovaa ja erittäin kierteisenä laskeutuen lopulta maalin alanurkkaan. Myös Särkkä avasi tällä maalilla kauden maalitilinsä.

PEPO hyödynsi nyt PeKaa vastaan ottelun lukuisat maalipaikat tehokkaasti. Paikkoja on ollut runsaasti läpi kauden, mutta vasta nyt maalinteko tuntui todella onnistuvan ansaitusti. Ottelun hyvä puoli oli myös se, että usea lilapelaaja pääsi vaihdosta tultuaan hakemaan virettä tulevia pelejä varten.

Pelivire onkin syytä olla sataprosenttinen heti perjantaina. Sarjaan yhtenä nousijasuosikeista lähtenyt JäPS on pitänyt suosikin asemastaan tiukasti kiinni. Järvenpääläiset ovat mättäneet käytännössä koko alkukauden maaleja PEPOn perjantaisen PeKa-pelin tapaan. 12 pelatussa ottelussa kasaan saatu 38 maalin (n. 3,17 maalia per ottelu) saldo on yksinkertaisesti huima lukema. Hyökkäyspeliä on priorisoitu varmasti myös hieman puolustuksen kustannuksella, sillä myös 19 päästetyn maalin saldo on huomattavan korkea – etenkin joukkueen sarjasijoitus huomioon ottaen. Saluunan ovet käyvät siis usein ja molempiin suuntiin.

Järvenpääläisten kausi käynnistyi lilojen tapaan Kakkosen Cupilla, josta lilat heivasivat järvenpääläiset ulos puolivälierävaiheessa, kun Aleksi Sainio rallatteli pallon maaliin jatko-ottelun loppuhetkillä. Kakkosen A-lohkon alku venyi PEPOn tapaan kesäkuulle. JäPS voitti ensimmäiset neljä otteluaan runsasmaalisesti (ja ottaen näissä peleissä myös kaksi ulosajoa), kunnes kauden viidennessä ottelussa tuli tappio Atlantista vastaan hämmentävin 4-5 numeroin. Hämmennys jatkui vielä seuraavassa pelissä Järvenpään Keskuskentällä, kun Mikkelin Pallo-Kissat oli kiinni 0-2 vierasvoitossa aina ottelun yliajalle saakka. Toisen ja kolmannen lisäaikaminuutin maalit pelastivat JäPS:lle lopulta pisteen pelistä, joka oli jo hyvää vauhtia lipeämässä tappioksi. Tätä lyhyttä heikkoa jaksoa seurasi taas kahden kotivoiton ja kahden vierasvoiton jakso, kunnes Lahden Reipas käänsi ensimmäisen puoliajan 0-2 vierasjohdon 3-2 voitoksi 28.7. pelatussa ottelussa. MiPK ei uusinut enää pisteen tuonutta taikatemppuaan, vaan viime viikonloppuna JäPS teki mikkeliläisille “pekat” “Urskilla”. Ottelun loppulukemat olivat Kimpisen tulostaululta tutut 0-5.

Osku Partosen valmentaman joukkueen hyökkäävä jalkapallo sisältää puolustuspelin unohtamisen lisäksi myös hyvää erikoistilannepelaamista. Rajaheitot lingotaan usein pitkinä vastustajan hyökkäysalueelle, ja niistä koitetaan joko voittaa ykköspallo tai saada irtopalloista aikaan kaaosta ja omia onnistumisia. Näissä rajaheitoissa ja kulmapotkuissa hyvinä pääpelaajina kunnostautuvat toppari Olli Valto (kuusi maalia kauden peleissä) ja keskikentän Roope Autio. Miro Schwalenstöcker on myös vahva pääpelaaja sekä joukkueen tehokkain viimeistelijä yhdeksällä maalillaan. Hänen maalivireensä toi hänelle vastikään henkilökohtaista glooriaa, kun Schwalenstöcker valittiin Kakkosen heinäkuun pelaajaksi. Schwalenstöckerin kärkiparin, Veikkausliigassa mm. TPS:n paidassa pelanneen, Aleksi “Toro” Ristolan pelityyli on enemmän puolustuksen selustaan suuntautuvia juoksuja suosiva. Hänen ruutinsa on lähes yhtä kuivaa: kauden saldo kahdeksan sarjamaalia. Joukkueen perinteisessä 4-4-2 muodossa sekä kärjessä, laidalla että myös hyökkäävänä keskikenttäpelaajana pelannut Ville Ahola on ollut pääasiallinen avainsyöttöjen antaja. Suoraviivaisuus on JäPS:n pelissä monesti hyve, sillä pallot lähtevät toppareilta kaaressa kohti Schwalenstöckeriä. Pallonriistoihin ja niitä seuraaviin maalipaikkoihin pyritään myös rohkeilla hyökkäyspään prässeillä.

 

Pre-match piinapenkissä Calvin N’Sombo

Kauden puolivälin lähestyessä ja kahden kauden kannalta ison pelin alla PEPOn mediatiimilllä on oikeastaan vain yksi mahdollinen haastateltava. Kapteenin nauhaa tällä kaudella kantanut ja lilojen peliä rytmittänyt LOASin kummipelaaja Calvin N’Sombo löysi aikaa juttutuokiolle kesken perjantain peliin valmistautumisen. Juttutuokio pysyi pääosin jalkapallossa, mutta hetkellisesti harhauduttiin myös syöttölautasten ja lyömättä jääneiden kunnareiden maailmaan. Alla Calvinin vastaukset hänelle esitettyihin kysymyksiin kursivoituna

Kausi on hiljalleen kääntymässä puoleen väliin. Kapteenina ja PEPOn pelin sydämessä hääränneenä sinulla on varmasti vankka näkemys yhdeksästä jo pelatusta pelistä. Millaisen kouluarvosanan annat joukkueen alkukaudelle ja miksi päädyit kyseiseen arvosanaan?

Kyllä voisin sanoa, että semmonen 8 on hyvä arvosana. Kausi lähti viime kautta paremmin käyntiin ja pisteitä on tullut peleistä koko kauden ajan ja olemme kolmansina sarjataulukossa. Halutaan kuitenkin olla siellä ykkösenä, niin ysiä tai kymppiä ei pysty arvosanaksi antamaan. Pelillisesti meillä on ollut hyviä juttuja ja voidaan sen osalta olla tyytyväinen menneeseen. Kaudesta on vielä puolet jäljellä. Kun jatketaan samaan malliin pelaamista, niin varmasti se näkyy jatkossa lisäpisteinä.

Entä henkilökohtainen suorituksesi? Missä olet onnistunut ja missä on ehkä parannettavaa?

Minulla on ollut iso vastuu pelin avaamisessa ja rytmittämisessä ja siinä olen onnistunut hyvin. Viime pelissä oli kiva tehdä kauden ensimmäinen maali tärkeään paikkaan.

Ensimmäinen maali syntyi jo nyt hyvissä ajoin. Onko tämä alku jonkun suuremman?

Maistuuhan se hyvälle, mutta en ota maalinteosta liian suurta painetta, sillä minulla on paljon vastuuta pelkästään pelin avauksessa. Toki jos paikka tulee, niin silloin tehdään maali. Tai syötetään kaverille.

Viime pelissä nähtiin kentällä uusi PEPO-pelaaja, vielä lappeenrantalaisyleisölle hieman tuntemattomampi Malik St. Prix. Hänen puolen tunnin ensiaskeleisiinsa Suomen mahtui myös yksi maalisyöttö. Minkälaisesta futarista ja joukkuekaverista on kysymys?

Malik on tosi hyvät fyysiset ominaisuudet omaava, atleettinen ja isokokoinen pelaaja, joka pystyy olemaan boksissa vaarallinen. Tuo viime kausien hyökkäyskalustoihin verrattuna hieman erilaista perspektiiviä. Eksoottinen pelaaja, joka tulee täysin erilaisesta futiskulttuurista. Saamme varmasti paljon irti hänestä tulevissa peleissä. Kentän ulkopuolella kyseessä on letkeä kaveri.

PeKa-murskajaisten jälkeen pelaajisto vietti viime lauantaina yhteistä aikaa pesäpalloa pelaamalla. Kenellä joukkueesta on eniten lahjoja kansallispelin pelaamiseen ja kenet laitetaan seuraavaksi suosiolla joko takakentälle tai viuhkan varteen?

Pari osaajaa meillä oli, yllätyin jopa vähän. Petrus Eskelisellä ja Tuomas Vanhasella on harrastustaustaa pesäpallosta ja heidän tekemisensä oli eri tasolla muihin verrattuna. Ja toki Markus Koistinen dominoi aina, oli laji mikä tahansa. Muhlin veljeksiä en kyllä ottaisi pesisjoukkueeseeni, jos haluaisin voittaa (nauraa). Meillä oli ihan hauskat pelit ja päästiin viettämään joukkuekavereiden kanssa yhteistä aikaa vähän muutenkin kuin jalkapalloa pelaten.

JäPS-ottelut edessä, eurocup-henkisesti ensin vieraissa perjantaina ja vajaan viikon päästä 11.8. keskiviikkona Kimpisellä. Millä mielellä lähdet A-lohkon kauteen nousijasuosikkina lähteneitä järvenpääläisiä vastaan käytäviin kärkikamppailuihin?

Hyvällä fiiliksellä lähdetään peliin. Kaikilla on hyvin tiedossa, että isot kaksi peliä tulossa. Tuttu vastustaja ja paljon tuttuja pelaajia.  Useampi vuosi takana samassa lohkossa ja tiedetään toinen toistemme jekut. JäPS: vastaan on aina kiva pelata ja nämä pelit sytyttää aina. Kaksi voittoa tulevista peleistä saadaan, kun pysytään itsevarmoina ja tiedetään omat vahvuudet.

Kiitos haastattelusta Calvin ja iso tsemppi perjantain ensimmäisen keskinäiseen kohtaamiseen!

Kiitti!

 

*****

Viime kaudella joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi 2-2 tasapeliin. Nyt tilauksessa onkin keväisen Kakkosen Cupin vierasvoiton toisinto. Perjantaina 18:30 alkavan ottelun näkee, vaikkei Järvenpäähän pääsisikään paikan päälle lähtemään. JäPS tarjoaa 6,90 € hintaan striimin SolidSport-palvelun kautta. Ja jos et tätä ottelua mistään näe, niin Twitteristä on luettavissa runoutta ottelun aikana. Lisäksi otteluparin toisinto pelataan heti keskiviikkona 11.8. Kimpisellä, joten tuolloin on mahdollisuus saapua lähempää paikalle lilaan pukeutuneena. Keskiviikkona mukana on myös PEPOn Joona Viskari, joka on pelikiellossa vielä perjantain ottelusta.

 

Otteluennakon tarjosi Kuljetus Kilpiä Oy.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit