Maaliahneet lilat matkaavat Myllykoskelle

Tämän otteluennakon tarjoaa VMH Productions.

Lilojen lepopäivät jäävät kolmeen, kun PEPO matkaa keskiviikon 11 maalin MiPK-hulluttelun (lue raportti tästä) jälkeen Myllykoskelle paikallisen Myllykosken Pallon vieraaksi. Lauantaina 11.9. myllykoskelaisten kotoisalla KSOY-Stadionilla vastaan asettuu jälleen putoamiskurimuksessa oleva joukkue, sillä MYPA on kerännyt vain 16 pistettä yhtä monesta ottelusta. Tällä pistesaaliilla menneiden aikojen suomifutiksen klassikkojoukkue sijoittuu vain nipin napin Kakkosen A-lohkon viimeisen kauden 2022 sarjapaikan säilyttäjän sijalle numero 10. Eroa yhtä monta ottelua pelanneeseen PKKU:han on kahden pisteen verran.

Kuuden voiton putkessa ottelusumaa purkava PEPO selvisi keskiviikkona helpolla. Peli oli selvä jo oikeastaan ottelun kymmenennellä minuutilla, jolloin lukemat luettiin lilojen eduksi 0-3. Ottelussa nähtiin vielä kahdeksan lisämaalia. Lopulta niitä tärkeämpää oli se, ettei loukkaantumisia tai varoituksista johtuvia pelikieltoja tullut lainkaan ennakolta hieman hankalammaksi arvioidun Mikkelin vierailun aikana. Lisäksi nuoret pepolaiset Tuomas Vanhanen, Miko Sederholm ja ensimmäistä kertaa lilapaidassa osunut Joonatan Sinkkonen saivat tärkeitä minuutteja vyölleen.  Lilarotsi ei kaikesta huolimatta ole suinkaan auki, vaan Myllykosken kohtaamiseen lähdetään asiaankuuluvalla vakavuudella. Keskiviikon yhdentoista maalin ilta ei tule varmasti toistumaan.

Viime kaudella Ykkösessä yhden voiton ja kolme tasapeliä 22 ottelussa saalistanut MYPA putosi täksi kaudeksi Kakkoseen. Joukkue nuorentui huomattavasti talven aikana. Tämä ratkaisu oli harkittu, sillä Myllykoskella panostettiin tietoisesti oman alueen junioreihin. MYPA on taistellut myös koko tämän kauden ajan sarjan alarekisterissä. Joukkueella on ollut tekemistä etenkin puolustuspelin kanssa, sillä joukkue on päästänyt 41 maalia. Tämä tarkoittaa, että verkko on heilunut omissa 2,56 kertaa ottelua kohden. Vain MiPKin musta keskiviikko ja mikkeliläisten maalisaldon heikkeneminen 48 päästettyyn maaliin pelastaa myllykoskelaiset kyseenalaiselta kunnialta olla Kakkosen A-lohkon tämän kauden heikoiten omaa maaliaan puolustanut joukkue.

Heikosti pitänyt puolustuslinja onkin outo yksityiskohta, sillä joukkueessa on laadukkaita puolustuspään pelaajia. Maalivahti Antti Kaikkonen pelasi talvella Kakkosen Cupissa hyvän ottelun liloja vastaan (lue raportti tästä). Somalian maajoukkueessa pelannut Ahmed Said Ahmed pystyisi pelaamaan myös sarjatasoa ylempänä. Niin hän myös teki viime vuonna MYPAn paidassa 20 ottelussa. Tällä kaudella Ahmed on esiintynyt vain neljässä Kakkosen pelissä. Rico Ryöpäs puolustaa oikealla ja nousee siinä sivussa laitaansa pitkin ylös. Keskuspuolustuksessa suurta vastuuta on kantanut nuori Sasu Hernesniemi. PEPOn mediatiimi epäilee Sasun olevan toisen polven MYPAlainen ja seuraavan näin ollen isänsä Mikan jalanjälkiä.

Keskikentällä MYPAlla on laittaa hyökkäävämmässä roolissa viihtyvä Jari Hassel sekä keskikentän kolmion perustan toisena pelaajana viihtyvä Joakim Lindberg. Jälkimmäinen on PEPOn mediatiimin internet-lähteistä saamien tietojen mukaan varmuudella MYPA-legenda Janne “Jose” Lindbergin poika. Myllykoskelaiset ovat pelanneet viime pelit yhdellä kärjellä. Hyökkäyksen etulinjaan ei riitä enää paikallisten jalkapallolegendojen jälkikasvua, mutta Jussi-Pekka Rämä tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen. Hän on onnistunut tällä kaudella kuuteen kertaa maalinteossa ja on joukkueen paras maalintekijä. Myös Kakkosen Cupissa liukkaasti vasemmalla laidalla liikkunut ja pallon PEPOn maaliin rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneellä laukauksella toimittanut Tomi Räikkönen on pelaaja, jota lilapuolustuksen kannattaa pitää silmällä lauantaina.

Kauden neljä ensimmäistä peliään maalierolla 4-12 hävinnyt MYPA on viime peleissään pudonnut takaisin heikompaan vireeseen. Perjantaina 20.8. punapaidat voittivat kotonaan Lahden Reippaan 2-1. Sen jälkeen joukkue osoitti seuraavassa ottelussaan sarjapaikan uusinnan kannalta tärkeää sisua, kun se nousi kotinurmellaan 0-2 tappioasemasta 2-2 tasapeliin MiPKia vastaan. Reilu viikko tämän ottelun jälkeen pelattu PKKU-vierasottelu päättyi rumiin 4-0 tappiolukemiin. Tämän viikon tiistaina PeKa voitti Kymenlaakson keskinäisen kotonaan numeroin 3-1. Kolmas perättäinen tappio ei kuulune Marko Honkasen valmentaman joukkueen lähitulevaisuuden suunnitelmiin. Vaikea ottelu on kuitenkin luvassa, sillä onhan PEPOlla marssittaa kentälle keskiviikkona hattutemput mieheen maalanneet Juuso Enbuska, Nikke Veikkanen ja Malik St. Prix.

Kummallakaan  joukkueella ei ole pelaajia pelikiellossa lauantaina ottelussa.

Paikallislehti Etelä-Saimaa striimaa – tai kansankielisesti lähettää kuvaa internetin välityksellä – lauantaina kello 17:00 käynnistyvän ottelun lehteä tilaaville. Lisäksi suomitwitterin tämän hetken suvereeni haltija @PEPOedustus tarjoaa asiantuntevat tunnelmapalat ottelun huippuhetkistä – aina yhtä ajankohtaisten meemien kera! 

 

Tämän otteluennakon tarjosi VMH Productions.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit