Maalirikas ottelu Porvoossa

PEPO avasi kauden pistetilinsä, kun joukkue voitti FC Futuran peräti 3-7. Maalinteossa PEPO onnistui laajalla rintamalla, ja useat pelaajat pääsivät maalin makuun. Kalle Reponen ja Patrik Pesonen olivat tehokkaimmat, molemmat iskien kaksi maalia mieheen. Lisäksi Joonatan Sinkkonen ja Jari Reponen osuivat kumpikin kertaalleen maaliverkkoon. Yksi osuma merkittiin vastustajan omaksi maaliksi.

Avausjakso käynnistyi vahvasti PEPOlta, kuten viime viikonloppuna Kauniaisissa. Joukkue näytti kykynsä luoda vaarallisia tilanteita vastustajan maalille sekä laitamurtautumisten että kymppialueen kautta, ja yksi upea kaukolaukauskin pamahti maalin yläputkeen. Ottelun kaksi ensimmäistä maalia viimeisteli Kalle Reponen, jotka olivat myös hänen uransa ensimmäiset osumat Kakkosessa. Hänen panoksensa ei rajoittunut pelkästään maalintekoon, vaan hän pelasi muutenkin vahvasti tukien koko pelin ajan hyökkäyksiä keskikentän keskustan pelaajana.

Kolmas maali syntyi Arttu Kotasen ja Miro Salmisen upean yhteispelin tuloksena. Kotanen pääsi juoksemaan vastustajan selustaan, ja hänen kova keskityksensä ohjautui lopulta vastustajan puolustuksen kautta maalin perukoille. Maali oli erityisen tärkeä, sillä se syntyi ensimmäisen jakson loppuhetkillä.

Toisen puoliajan alku ei ollut vierasjoukkueen kannalta paras mahdollinen. Futura pääsi useamman kerran PEPOn puolustuslinjan selustaan, luoden vaarallisia tilanteita erityisesti keskityksistä ja vapaapotkuista. Lopulta tämä vyörytti myös maalin kotijoukkueelle. PEPO kuitenkin nosti pelintasoaan, ja onnistui parantamaan hyökkäyspeliään, luoden alueellisia ylivoimia ja hyviä maalintekopaikkoja. Keskityksiä saatiin aikaan hyviltä alueilta, ja pelaajat onnistuivat pystyivät tarjoamaan murtavia syöttöjä lähempää vastustajan alinta linjaa. Tämän seurauksena Joonatan Sinkkonen ja Patrik Pesonen (kahdesti) onnistuivat maalinteossa.

PEPO hyödynsi myös tilanteet, joissa se pääsi murtautumaan vastustajan puolustuslinjan taakse, ansaiten kulmapotkutilanteita. Yhdestä näistä tilanteista syntyi maali, kun tänään aktiivisesti kärjessä pelannut Jari Reponen pääsi survomaan pallon maaliin.

Yhteenveto:

Ottelun edetessä joukkue onnistui parantamaan suoritustasoa, mikä on hyvä merkki. Vaihtopelaajien tuoma lisäenergia antoi reilusti lisää virtaa peliin. Tämä esitys antaa meille hyvän pohjan jatkaa eteenpäin. Viikonloppuna on tärkeää levätä ja palautua, mutta maanantaina joukkue palaa harjoituskentille jatkamaan työtä. Tiistaina odottaa taas uusi ottelu [Suomen Cup -peli Jyväskylässä], ja joukkue lähtee siihen luottavaisin mielin ja valmiina näyttämään parastaan.

PEPOlla on kiireinen viikko edessä. Tiistaina 23.4. suunnataan Jyväskylään, missä vastaan asettuu Kypärämäki Rangers Suomen Cupissa. Lisäksi ensimmäinen kotiottelu pelataan tulevana lauantaina 27.4. klo 17.00 Sammonlahden tekonurmella (säävaralla Amiksen kenttä). Kotikentällä kohdataan NJS Nurmijärveltä, ja peliin odotetaan innokasta kotiyleisöä paikalle. Muista tilata oma kausikorttisi kotiotteluihin osoitteesta: https://www.pepofutis.net/kausikortit-ja-liput/


PEPOn avauskokoonpano:
Sorsa (C) mv
Kotanen
Boateng
Oinonen
Seilonen
Sinkkonen
Enbuska
Reponen K
Reponen J
Oikkonen
Salminen

Vaihdot:
71′ Patrik Pesonen
78′ Tuomas Värtö
85′ Simo Kurkisuo ja Elias Lattu

Yhteistyökumppanit

Tilateurastamo Ikonen