Provestis Oy:n otteluennakko: Maanantaina Lilat kohtaa KPV:n Kimpisessä!

Kauan odotettu Kimpisen avaus on tosiasia, kun PEPO kohtaa maanantai-iltana Kokkolan Pallo-Veikot. Nurmi on saatu viimein pelikuntoon ja puitteet hienon ottelutapahtuman järjestämiseen ovat nyt kunnossa. Yritysvieraana tässä ottelussa toimii Nordea.

Ykkösen kauden kotiavaus ei sujunut PEPOlla suunnitelmien mukaan, kun Pietarsaaren Jaro oli Amiksella parempi selvin numeroin 0-3. Lappeenrantalaismiehistö ei kuitenkaan painanut leukaa rintaan vaan kahden sitä seuranneen vieraspelien saldo on ollut komeat neljä pistettä. Ensin Pihliksessä PK-35 kaatui numeroin 1-2, josta jatkettiin Turun Veritaksella nappaamaan arvokas vieraspiste TPS:ltä maalittoman tasapelin jälkeen. Sarjataulukkokin alkaa pikkuhiljaa muodostua ja tällä hetkellä viisi ottelua pelanneen PEPOn löytää sijalta 11 neljällä pisteellään. Maalinteossa lilat ovat onnistuneet vasta kolmesti ja kaikki maalit ovat syntyneet hyvän alkukauden pelanneen Irfan Sadikin toimesta.

PEPOn positiivisten viimeaikaisten tulosten avaintekijä on ollut parantunut puolustuspeli. Ensimmäisissä kolmessa ottelussa oman maalin verkko heilui keskimäärin kaksi kertaa per ottelu. Kahdessa viime pelissä lilat ovat päästäneet vain yhden maalin ja Craig Hill sai kauden ensimmäisen nollapelinsä tililleen Turussa.

Alkukausi on sujunut Kokkolan Pallo-Veikoilla vaihtelevasti. Kokkolalaiset ovat onnistuneet nappaamaan kuudesta ottelusta seitsemän pistettä, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan sarjataulukossa. Pisteet ovat tulleet MP ja PIF voitoista sekä tasapelistä JäPSin vieraana. Gnistan, KTP ja SJK Akatemia jättivät kokkolalaiset pisteettä. Maalinteossa joukkue on onnistunut kuudesti ja omiin on mennyt jo 11 osumaa. Puolustuspelin onkin parannuttava, mikäli KPV aikoo kamppailla yläloppusarjan sijoituksista.

Vuonna 1930 perustetun perinteikkään KPV:n lähihistoria on ollut suhteellisen värikäs. Kaudeksi 2016 kokkolalaiset nousivat Ykköseen voitettuaan silloin vielä Kakkosessa tarponeen Hongan nousukarsinnoissa yhteismaalein 2-1. Kolmen Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen KPV nousi pitkästä aikaa takaisin parrasvaloihin Veikkausliigaan kaudeksi 2019. Visiitti jäi kuitenkin ranskalaiseksi, kun varsinaisen runkosarjan sijoitus oli yhdestoista, mikä vei heidät karsintoihin. TPS otti heistä liigakarsinnoissa yhteismaalein 3-0 selkeän voiton ja paluu Ykköseen oli tosi asia. Kaudet 2020 ja 2021 KPV on ollut Ykkösessä keskikastin joukkue sijoittuen sijoille 7 ja 8. Harmaita hiuksia joukkueelle aiheutti yhtiön pääomistajan Matti Laitisen lähtö seurasta viime kauden jälkeen. Laitisen omistama Oy kuopattiin ja KPV juniorit Ry jatkoi edustuksen toimintaa. Tästä johtuen taloudelliset resurssit ovat laskeneet viime kausiin verrattuna, mutta KPV on kuitenkin onnistunut pitämään tärkeitä palasia joukkueessaan sekä antanut omille kasvateille aiempaa isompaa roolia.

KPV pelaa Christian Sundin alaisuudessa monipuolista futista, jossa hyökätään niin hitailla hyökkäyksillä pallonhallinan kautta kuin nopeilla transitioilla. Puolustamisessa ylhäältä prässääminen ei ole heille vierasta. Sundin käyttämä formaatio on alkukaudesta ollut 4231, jossa kokenut Sebastian Mannström ja monipuolinen 3 maalia viimeistellyt Harri Heiermann ovat pelin keskiössä. Mannströmia katsojien kannattaa pitää silmällä; miehellä on yli 200 ottelua Veikkausliigassa, kokemusta Saksan neljänneksi ylimmältä sarjatasolta sekä muutamia esiintymisiä Suomen maajoukkuepaidassakin. Tolppien välissä venäläinen Sergei Lazarev on ollut luotettava, vaikkakin viime ottelussa SJK Akatemiaa vastaan valmentaja Sund ”hokimaisesti” vaihtoi maalivahtiaan puoliajalla nuoreen Antti Viroseen herätellessään 0-3 tappiolla ollutta joukkuettaan. Puolustuslinjan keskellä pelinavaamisesta roolia on ottanut Kyle Curinga, joka viime kausina on enemmän nähty laitapakin tontilla. Hänen vierellään luutii painavan laukauksen omaava kreikkalainen veistos Chantzopoulos Charalampos, jonka kyky ohittaa ensimmäinen prässilinja on tärkeä osa kokkolalaisten pelinavaamista. Sund joutuu tulemaan PEPOa vastaan toimeen ilman normaalisti avaavaa hollantilaista laitapakkiaan Marcello Beukeria, joka sai punaisen kortin viime kierroksella. Mielenkiintoinen seurattava KPV:n hyökkäyspelissä on niin keskikentän keskellä kuin laidassa nähty taitava japanilainen Shun Maeta. Keskikentälle hankittiin täksi kaudeksi myös Kakkosen C-lohkon parhaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Julius Järvinen FC Vaajakoskelta. Vasemmalla laidalla viilettää 21-vuotias Miika Kauppila, joka siirtyi Gnistanista täksi kaudeksi Kokkolaan. Hyökkäyksen piikissä nähtäneen omista kasvateista joko 20-vuotias Roni Pietsalo tai niin ikään samaa vuosikertaa oleva romuluinen Wegye Wegye.

 

 

PEPOn osalta huomionarvoista on uuden yhdysvaltalaisen keskikenttäpelaaja Rony Arguetan hankinta, josta seura tiedotti lauantaina. Hän on valmennuksen käytettävissä jo maanantaina. Sopimusuutiseen pääset tästä.

Peli käynnistyy Kimpisen nurmella maanantai-illasta kello 18:30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta, mutta parasta jalkapallo on paikan päällä koettuna. Pääsyliput otteluun maksavat 12 € (8 € opiskelijat ja eläkeläiset).  Ennakkolippuja on saatavilla Pitsi Salaatti-Kahvilasta sekä Laakon tai Pitsin kahvikioskien kojuilta, kauppatorin viereltä.

Kimpisen korkkauksen tapahtumat päivittyvät tietysti myös PEPOn Twitter-tilillä.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit