Marko Kaila jatkaa PEPO:ssa – Valmennustiimi valmiina kauteen 2021

PEPO on kiinnittänyt apuvalmentaja Marko Kailan myös ensi kaudeksi. PEPO:n valmennustiimi on näin ollen nyt virallisesti kasassa. Kailan lisäksi jatkon ovat aiemmin sorvanneet päävalmentaja Janne Muhli, maalivahtivalmentaja Ville Muhli, fysio Arto Kaijansinkko sekä videoanalyytikko Antti Sinkkonen.

Kaila saapui PEPO:on kesken viime kauden, kun Janne Muhli nostettiin apuvalmentajan tontilta päävalmentajaksi, Gabriel Garcia Xatartin saatua lähtöpassit heikon alkukauden myötä. Nopealla aikataululla pestattu Kaila muistelee viime kautta positiivisin mielin.

–  PEPO:on tuleminen kesken kauden oli tietysti haastava paikka parin vuoden valmentamistauon jälkeen ja vielä korkeammalle sarjatasolle, mitä aiempi valmennuskokemus oli. Jälkikäteen ajateltuna oli hyvä, että aikaa miettiä mukaan lähtemiselle ei ollut kuin yksi päivä, jolloin en kerennyt kieltäytyä. Seuraavana päivänä pitikin jo olla mukana uudessa joukkueessa vetämässä valmistavia treenejä tärkeään paikallispeliin Kultsua vastaan. Lähtöasetelma ei siis ollut kaikista optimaalisin, mutta tähän valmennustiimiin oli helppo tulla mukaan ja ennen kaikkea pelaajat ottivat minut todella hyvin vastaan. On ollut hienoa tehdä hommia joukkueen mukana alusta alkaen.

Päätös jatkaa PEPO:ssa oli Kailalle suhteellisen helppo.

– Kokemus tästä kolmen kuukauden projektista oli sen verran positiivinen, että halusin ehdottomasti jatkaa samassa valmennustiimissä myös kaudella 2021. Tämä vaati vain elämän muiden osa-alueiden järjestelemistä, jotta pystyisin sitoutumaan PEPO:n valmentamiseen, sillä tasolla, millä haluan valmentamiseen sitoutua. Onneksi nyt kaikki muuttujat saatiin järjestymään ja pystyn jatkamaan PEPO:n mukana, suorittaen samalla valmentajan ammattitutkintoa.

LauTP:n kasvatti Kaila tunnetaan entisenä hyökkääjänä, joka pelasi urallaan Kakkosta ja Kolmosta FC Panttereissa, Kultsussa sekä IPS:ssa. Pelaajaura päättyi ikävästi ennen aikojaan polvivammoihin, mutta valmennusura IPS:ssa alkoi heti peliuran päätyttyä.

– Valmentamisen aloitin IPS:n apuvalmentajana Mika Korhosen alaisuudessa. Sen jälkeen toimin kolme seuraavaa kautta IPS:n päävalmentajana. Yhden kauden olin vielä PEPO/IPS C15 yhdistelmäjoukkueen valmentajana, minkä jälkeen pidin parin kauden ajan vapaata valmentamisesta viime kauteen asti.

Myös päävalmentajana kokemusta saanut Kaila viihtyy hyvin apuvalmentajan roolissa.

– Apuvalmentajana jää enemmän myös aikaa analysoida pelin pienempiä osa-alueita, koska ei ole tiettyjä päävalmentajan vastuualueita hoidettavana. Tavoitteena on tuoda omia näkemyksiä ja mielipiteitä valmennukseen, mitkä kehittäisivät meidän pelaamistamme.

Päävalmentaja Muhli on myös mielissään aisaparinsa jatkosopimuksesta.

– Upea juttu, että Marko jatkaa valmennustiimissä. Toiveeni oli, että sama valmennustiimi jatkaisi myös kaudella 2021. Kun viime kautena tuli mahdollisuus lähteä päävalmentajaksi, olin heti yhteydessä Markoon, jonka kanssa meillä on historiaa PEPO:n juniorivalmennuksesta. Haastavassa tilanteessa hän toi apua niin itselleni kuin joukkueelle. Osaaminen Markolla on korkealla tasolla ja hänen vahvuutensa ovat taktinen osaaminen sekä pelin ymmärtäminen. Viime kaudella yhteistyömme oli hedelmällistä ja uskon sen syvenevän entisestään ensi vuoden aikana.

Mutta millainen valmennusryhmä PEPO:lla nyt sitten on kasassa ja millaista futista tullaan näkemään ensi kaudella?

– Meillä on kasassa lappeenrantalainen, nuori, innostava, työtä pelkäämätön tiimi, johon jokainen tuo omat vahvuutensa mukanaan. Emme ole kokenein valmennustiimi, mutta olemme tiedonjanoisia ja oppimishaluisia. Tulemme pelaamaan ensi kaudella työteliästä, viihdyttävää ja monipuolista futista.