Mestarit heti avausvastuksena

PEPO Lappeenrannan sarjakausi ei voisi räväkämmin alkaa, sillä torstain avauspeliin Amikselle marssivat hallitsevat piirin mestarit Savilahden Urheilijat Mikkelistä. Vieraat pelaavat potkupalloa omaksi ilokseen ja muiden kiusaksi. Keskimäärin on mukavampi voittaa eikä sarjavoittajalla nousuhaluja viime kauden jälkeen sitten ollutkaan. Loistava tulevaisuus on takanaan näillä lahjakkailla pelimiehillä, kun jäähdyttelijöinäkin pistävät innokkaampia nippuun kaudesta toiseen. Viime kaudella PEPO hävisi SavUlle harjoitusottelu mukaan lukien kaikki kolme kertaa.

SavUn aseet ovat kärkimies Mikko Mutka ja vikkelät laitalinkit. Pallonriistoa seuraa usein nopea ristipallo hyvissä ajoin juoksuun pinkaisseelle linkille tai targettina hujottavalle Mutkikselle. Mutka on kuin köyhän seuran Zlatan – laittaa sen pallon keskityksistä verkon perille milloin milläkin ruumiinosalla. SavUn maaleissa PEPOn puolustus oli usein noussut hitaan hyökkäyksen tueksi eikä varmistus ja puolustuksen porrastus ollut kunnossa. Ongelmia viime kaudella oli myös omassa maalinteossa.

Kovasti haluamme uskoa, että se porukka joka harjoittelee paremmin kuin muut, nousee vängällä jossain vaiheessa esiin. PEPOn edustusjoukkue on antanut itselle aikaa kolme kautta tämän todistamiseen. Nyt alkaa kausi numero kaksi. Viime kauden minimitavoite oli kolmas sija ja se saavutettiin. Nyt pitäisi olla kahden sakissa. Pitkin talvea näyttikin hyvältä, mutta sitten oli kauden avauksen alle aivan käsittämätön tappio Lappee JK:lle. Ehkä on hyväkin niin. Eipä ole liikoja luuloja kenelläkään nyt. Kaikki, mitä tulee, on ansaittava joka kerta uudelleen. Nöyrä pitää olla, mutta ei nöyristellä, sanoo valmentaja.

PEPO on vahvistunut viime kaudesta, mutta niin ovat vastustajatkin. SavUn lisäksi muutkin savolaisporukat ovat kovia. Kouvolan Sudet ja Peltirumpu hyötyvät joukkueiden vähenemisestä kaupungissa ja Sudet ehkä MYPA –yhteistyöstäkin. PeKa hyötyy tavalla tai toisella KTP:n Kakkosen joukkueen lopettamisesta. Paikallisvastustajat näkevät aina punaista lilapaidat kohdatessaan ja innostuvat esittämään parastaan. Ei olisi yllätys, vaikka jopa KoPakin keräisi hankalan nipun Lemin ulkopuolelta. Kaupungilla liikkuu tästä villejä huhuja. Kolmonen on tällä kaudella kovempi kuin koskaan ja sehän sopii, että rima on korkealla. Kakkoseen nousijan pitää olla sinne valmis.

24.04 To 19.00 Amis PEPO – SavU