Nikke Veikkanen jatkaa PEPO:ssa

PEPO ja hyökkääjä Nikke Veikkanen ovat solmineet ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. 22-vuotias oma kasvatti aloittaa jo kuudennen kautensa PEPO:n edustuksessa.

Veikkanen oli viime kaudella joukkueen paras maalintekijä kuudella osumallaan yhdessä Milos Josimovin kanssa. Jatkosopimus saatiin lopulta aikaiseksi pienen itsetutkiskelun jälkeen.

– Hyvät ja tyytyväiset fiilikset sopimuksesta. Kauden päättymisen jälkeen tuli mietittyä, mitä haluan jalkapallolta henkilökohtaisesti ja tavoite kirkastui entisestään aiemmasta. Haluan menestyä tämän seuran kanssa ja olla mukana nostamassa lappeenrantalaista futista sarjatasolle, jolle se kuuluu, kertoo Veikkanen.

Veikkanen debytoi jo 17-vuotiaana PEPO:n edustuksessa. Viime kausi osoitti, että miehellä on kaikki valmiudet ottaa viimein iso rooli joukkueen hyökkäyksessä.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti kohtalaisen onnistunut. Maaleja ja maalisyöttöjä tuli kohtuullinen määrä, josta paljolti on kiittäminen viime kauden joukkuetta. Joukkueena jäimme tavoitteestamme, joten en voi sen vuoksi pitää kautta henkilökohtaisestaan täysin onnistuneena. Viime kausi oli kuitenkin aikaisempiin kausiin verrattuna selkeästi onnistunein itseltäni, arvioi Veikkanen.

Veikkasella on selvät sävelet, mitä ensi kaudella lähdetään tavoittelemaan ja mitä siihen vaaditaan.

– Sarjan voittaminen ja nousu Ykköseen. En usko, että viime vuosien jälkeen tällä seuralla on mitään muuta tavoiteteltavaa Kakkosen tasolla. Sarjassa menestyäksemme meidän täytyy olla kurinalainen, taisteleva ja yhtenäinen ryhmä. Viime kauden loppupuolella mielestäni kaikki edellä mainitut asiat ilmentyivät joukkueen pelaamisessa. Joukkue toki muuttuu jonkin verran viime kaudesta, mutta uskon meidän olevan laadukas joukkue myös tulevalla kaudella. Joukkueen hitsautuminen vie luonnollisesti aikaa, mutta siinä onnistuessa uskon meidän olevan vahvoilla kesän matseissa, pohtii Veikkanen.

Veikkasella jäi kirkkaimpana viime kaudesta mieleen ensimmäinen derby rakasta vihollista Kultsua vastaan. Hyökkääjä tehtaili nätillä chipillä ottelun voittomaalin.

– Ensimmäinen derby kolmeen vuoteen, valmentajanvaihdos muutama päivä ennen matsia ja takana nihkeä alkukausi. Lähtökohdat eivät olleet parhaat eikä pelikään ollut paras meiltä, mutta 1-0 voitto tuosta ottelusta maistui hyvältä, muistelee Veikkanen.

Päävalmentaja Janne Muhli pitää Veikkasen jatkoa tärkeänä joukkueelle sekä jatkuvuudelle.

– Niken viime kausi oli erittäin onnistunut. Maalien tuomat onnistumiset näkyivät itseluottamuksena kaikessa tekemisessä, niin peleissä kuin treeneissä. Myös Niken työnteko puolustussuuntaan ensimmäisenä prässääjänä oli todella arvokasta joukkueelle. Kovan talviharjoittelun myötä häneltä on lupa odottaa tehoja myös ensi kaudella, kommentoi Muhli.