Otteluennakko: Takaisin Kimpiseen – Saimaan Syöpäyhdistyksen juhlaottelu la 27.5 klo 17:00

Kaksi viikkoa on kohta edelliskerrasta vierähtänyt, ja jälleen on PEPO:n kotiottelun aika. Uutta kotipeliä odotellessa lilat ovat onnistuneet kääntämään kurssinsa vaikeahkon alkukauden jälkeen voittamalla Suomen Cupissa Kuopion Elon ja pelaamalla Kakkosessa tasan Atlantis Akatemiaa vastaan. Onpahan myös Kimpisen Stadion saatu pelikelpoiseksi kevään vaihduttua viimein kesäksi, joten aihetta juhlaan on moneltakin kantilta katsottuna. Tärkeimpänä, lauantaina kuitenkin juhlitaan Saimaan Syöpäyhdistys ry 70 vuotta -juhlaottelun merkeissä. 

Juhliin on kutsuttu sinun, arvon lukija, lisäksi myös helsinkiläinen PPJ, joka tunnetaan harrastajamäärältään Suomen kolmanneksi suurimpana jalkapalloseurana. Viime vuosina myös seuran edustusjoukkue on suorittanut nousua alemmilta sarjatasoilta, ja nyt edessä onkin toinen peräkkäinen kausi Kakkosessa. Viime kausi PPJ:llä päättyi 8. sijaan, mutta tämä kausi on alkanut huomattavasti vaikeammin. Kolmesta ottelusta joukkueella on taskussa tappiot Klubi 04:lle (3-0) ja NJS:lle (2-5), sekä tasapeli PKKU:ta vastaan (1-1). Toki PPJ:llä on ollut vastassa kärkikastiin povattuja joukkueita, eikä kotijoukkue PEPO:nkaan kausi Kakkosessa ole loppujen lopuksi juuri paremmin alkanut. Vaikka lilat nappasivatkin edellisessä kotipelissään kovan päänahan PK-35:ltä ja pelasivat sittemmin tasan Atlantis Akatemiaa vastaan, painavat alkukauden kaksi perättäistä tappiota sarjasijoituksen vasta yhdeksänneksi. Vierailija PPJ:n keräämät pisteet taas riittävät sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi, sijalle 11. Oletettavasti molemmat joukkueet haluavat kivuta sarjataulukossa ylöspäin, joten taistelu pisteistä tulee varmasti olemaan armotonta.

Saimme tällä kertaa lilojen päävalmentaja Teemu Tavikaisen kommentoimaan joukkueen tilannetta, joten jätetään lauantain ottelun tarkempi ennakointi hänelle. Tavikaiselta kysytyt kysymykset ovat lihavoituna, ja valmentajan vastaukset niihin kursivoituna.

 

Ennen edellistä kotiottelua PK-35:ta vastaan alla oli heikkoja tuloksia, ja joukkueelta kaivattiin huolellisuutta ylä- ja ala-alueille. Sittemmin tulokset ovat selvästi parantuneet, onko selittävänä tekijänä juuri tämän asian kehitys?

Olemme pyrkineet kiinnittämään huomiota ylä- ja ala-alueen pelaamiseen, ja mielestäni onnistuimme PK-35 pelissä niillä alueilla erittäin hyvin. Toki niihin täytyy kiinnittää huomiota koko kauden ajan. 

 

Kommentoisitko lyhyesti tiistain vieraspeliä Atlantis Akatemiaa vastaan? Mitä jäi pelistä käteen?

Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli vaikeuksia avata vastustajan korkeaa prässiä ja meille tuli siitä johtuen pallonmenetyksiä. Emme saaneet kierrätettyä palloa myöskään riittävästi, tai se oli liian verkkaista, ja näin ollen jäimme paineen alle. Toisella jaksolla teimme muutoksia pelisuunnitelmaan, ja pelimme lähti pyörimään paremmin. Tulimme tasoihin ja menimme ansaitusti myös johtoon. Sitten passivoiduimme, pallo alkoi polttamaan ja ote hieman herpaantui. Atlantiksen tasoitusmaali oli luokkaa Benny Hill. Ei tiennyt pitikö itkeä vai nauraa… 

 

Millainen vastustaja lauantaina Kimpiselle saapuva PPJ on, ja millaista peliä odotat?

PPJ on pelaava joukkue ja heillä on sekä nuoruutta että kokemusta. Kakkosesta ja ylemmiltäkin sarjatasoilta. PPJ on myös seurana kehittynyt viimeisien vuosien aikana paljon. Tästä huolimatta lähdemme ottamaan pelissä kuskin paikan, ja pelimme tulee olemaan aktiivista ja viihdyttävää. Olemme huomanneet, ettei näissä peleissä saa mitään ilmaiseksi ja 90 minuuttia pitää pystyä keskittymään omaan tekemiseen. Jos siihen pystytään lauantaina, olemme varmasti vahvoilla. 

 

Onko joukkueen loukkaantumisrintamalla tapahtunut merkittäviä muutoksia?

Ei ole muutoksia edelliseen. Muuta kuin, että Alex Oikkonen on pystynyt aloittamaan normaalin harjoittelun jengin kanssa.

 

Lopuksi, millaiset terveiset lähetät kotiyleisölle?

Kauden avauspeli Kimpisen samettisella nurmella luvassa lauantaina. Jos saamme samankaltaista kannatusta kuin viime PK-35 pelissä aina kotona, niin meitä on varmasti täällä vaikea voittaa. Ota kaveri mukaan ja tunnelma on vieläkin parempi! 

Kuten coach-Tavikainen sanoo, ota kaverikin mukaan nauttimaan tunnelmasta ja laadukkaasta jalkapallosta. Tällä kertaa tuet myös samalla tärkeää asiaa ostamalla 15€ erikoislipun, josta puolet menee Saimaan Syöpäyhdistys ry:n toimintaan. Tehdään siis  yhdessä hyvää, täytetään katsomot ja rikotaan Kimpisen aiempi yleisöennätys (2115). Saimaan Syöpäyhdistys ry 70 vuotta -juhlaottelu PEPO-PPJ Kimpisellä lauantaina 27.5. klo 17:00.

Otteluetkot ja jälkipelit totuttuun tapaan ravintola Totemissa.

Yhteistyökumppanit