Peikkotanssia tanssimaan

PEPO matkustaa lauantaina Kouvolaan Sarkolan tekonurmelle Voikkaan Pallo-Peikkojen vieraaksi. PaPesta tulee heti kaksi asiaa mieleen: Se on Sami Hyypiän kasvattajaseura ja sitä valmentaa Kymenlaakson legenda Janne Patjas – hyvällä tavalla jalkapallohullu mies, joka tunnetaan mm. legendaarisista otteluraporteistaan. Mutta ei tule Sami-Peikko eikä Janne-Peikko kentällä vastaan. Tullee muita isoja ja koneita pelureita kyllä kuten muissakin kouvolalaisseuroissa aiemmin takavuosina esiintyneet Samu Puujalka, Niko Harjula ja Niko Nakari.

PaPessa on myös neljä kappaletta ysivitosia. Sarja-avauksessa Jäntevää vastaan kolme heistä oli kokoonpanossa, mutta kaikki jäivät penkille. Tässä on yksi ero PEPOon. Liloilla oli KoPa pelin avauksessa vastaavasti kolme ysivitosta avauksessa. PaPe jäi muuten sarja-avauksessaan tasapeliin Jäntevän kanssa, mutta tämä saattaa kieliä siitä, että KTP:n kanssa yhteistyötä tekevä Jäntevä on oletettua kovempi luu sarjassa eikä suinkaan PaPen pelin takeltelusta.

PEPO ja PaPe eivät kohdanneet preseasionilla. Tarkoitus oli, mutta PaPelle tuli sovittuun ajankohtaan Suomen Cupin peli. PaPe on pelannut 13 harjoitusottelua, voittanut niistä 7, hävinnyt 5 ja pelannut yhden tasurin. PEPOn saldo taas oli 7 voittoa ja 3 tappiota. Saldot ovat hyvin samansuuntaiset jopa, jos tarkastelee samoja vastustajia vastaan pelattuja otteluita. Äkkiä voisi kuvitella, että pelistä näin ollen tulisi hyvin tasainen. Toisaalta joukkueet ovat niin erityyppiset, että homma voi kääntyä jommalle kummalle selkeinkin numeroin.

Paljon on kiinni siitä, saako PEPO vauhtikoneensa käyntiin. Jos laitapeli ja prässipeli ovat kunnossa, paikkoja ainakin tulee. Toisaalta iso kysymys on se, saadaanko Niko Nakari pidettyä pois pallosta ja maalipaikoilta. PEPOn valmennusjohdon kannalta hyvä uutinen on se, että Jirko Sorsa ja Sergey Afanasiev ovat vapautuneet pelikiellosta. He saivat viime kauden päätteeksi suorat punaiset, mutta ensimmäinen pelikieltopeli kärsittiin Suomen Cupin pelissä tammikuussa ja toinen sarja-avauksessa KoPaa vastaan. Myös toppariosastolla on vaihtoehtoja nyt enemmän kuin avauspelissä.

PEPO lähtee Kouvolaan haastajana, mutta jos pelihuumori eli ”laulu ja leikki” Sarkolan tekonurmella löytyvät, niin peikkotanssi alkaa sujumaan ja yllätystä on ilmassa.

La 4.5 klo 14.00 PaPe – PEPO Sarkolan Tekonurmi

Yhteistyökumppanit