PeKa – PEPO 4-1 (0-0)

Ei jäänyt epäilystä siitä, kumpi joukkue oli eilen parempi. Musta seitsenminuuttinen toisella jaksolla kera PeKan kolmen nopean maalin ratkaisi pelin. Noina hetkinä petti sekin osa-alue lilojen pelistä, joka SavU –avauksessa vielä toimi eli puolustus ja maalivahtipeli.

PEPOn avauskokoonpano oli tismalleen sama kuin SavU –pelissä. Ottelun alkuminuutit lupasivat hyvää lappeenrantalaisille. Markus Koistinen keskitti jo alkuhetkillä pallon maalinedustalle, jossa se sai vieriä melkein pitkin maaliviivaan ohi maalin kenenkään puuttumatta sen kulkuun. Seuraavaa hyökkäystä Make yrittikin jo päättää itse, mutta laukaus jäi vaisuksi ja maalivahti poimi sen. PEPOn rynnistys ei kuitenkaan kestänyt kuin kymmenen minuuttia ja PeKa oli jo hyvin pelissä mukana.

Pienellä kentällä oli hyvä prässätä ja PeKa teki PEPOn pelin avaamisen vaikeaksi. Keskialueen väleihin ei päästy pelaamaan ja lilatkin joutuivat pitkää palloa heittämään ylöspäin paremman vaihtoehdon puutteessa. Kumpikin joukkue teki nousuja vuorollaan. 13 minuutin kohdalla Make nousu tuotti ensin kulman vasemmalta ja sitten sivurajan oikealta. 16 minuutin kohdalla pallo pelattiin Kuosmasen Antille 16 metrin rajalle, mutta Antin vetäessä ns. ”liikkuvia taakse” laukausta varten karkki viedään jaloista ja ihan hetkessä käsissä oli PeKan vaarallinen vastahyökkäys.

Tasainen tappelus jatkui ensimmäisen jakson puoleen väliin. Kulminaatiopisteessä PeKan maalivahti ja lilojen aktiivisin pelaaja Koistinen liukuivat samaan palloon ja Make sai tilanteesta kyseenalaisen varoituksen. Sillä ei sinänsä tietenkään ollut mitään vaikutusta peliin, mutta tuon maalivahdin ”toipumisen” kestäneen ”tauon” jälkeen peli siirtyi entistä enemmän PeKan hallintaan, kunnes yhtä-äkkiä yllättäen 37 minuutin kohdalla Juntusen Peetu rynnisti PeKan toppareiden väliin anastaen PeKan oman alakerran poikittaissyötön itselleen ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta ei ihan onnistunut viimeistelyssä.

Puoliajan loppu oli aika rikkonainen ja siinä oli muutama erikoistilanne molemmilla. Pari minuuttia ennen taukovihellystä PeKa vaparikeskitys 35 metristä, johti maalitekoyritykseen, jossa Sorsan Jirkokin joutui nousemaan lentoon ja venyttämään vartensa pitkäksi yltääkseen palloon. Ihan viime hetkillä vielä PeKa pääsi vaarallisesti keskittämään ja puskemaan palloa maalin suuntaan, mutta ohi taisi mennä. Tauolle mentiin 0-0 –lukemissa.

Toisen jakson alku on ensimmäisen kaltainen – olimme taas ahnaasti liikkeellä muutaman minuutin ajan. Parin minuutin kohdalla laitapakki Juntunen teki lupaavan nousun, josta PEPOlle kulmapotku. Sitten kaksi minuuttia edelliseen lisää ja Kuljetusliike Juntunen & Koistinen toimitti keskityksen maalin eteen ja Mikko Kuningas ampui pelivälineen ylähirteen. Taas kaksi minuuttia edellisestä ja PEPOlla oli jo kolmas perättäinen vasemman laidan nousu ilman onnellista loppua.

Sitten tähdet taivaalla asettuivat outoon asentoon ja tapahtui kummallisia asioita. PeKan mies teki oikean laidan nousun, keskitti pallon maalille ja nahkakuula pantiin lähietäisyydeltä verkon perukoille 1-0 ajassa 52 minuuttia. Ja kuinka ollakaan ajassa 56 minuuttia nähtiin edellisen maalin kopio! Oikean laidan nousu, keskitys ja pallo sisään lähietäisyydeltä. Kolmas tuli ajassa 59 minuuttia – nyt vasemmalta. Ensimmäinen palloa tavoitteleva taistelupari pelasi pallosta ohi, mutta seuraavassa ”pompussa” oli pekalainen ensin ja 3-0.

PEPO siirtyi kolmen pelaajan alakertaan ja teki poikkeuksellisen useita ja varhaisia vaihtoja. Kavennus saatiin aikaiseksi kovasta yrittämisestä huolimatta kuitenkin vasta 86 minuutin kohdalla, kun Antti Kuosmanen ampui vaparin 20 metristä sisään. Peli niittaantui kuitenkin pelin loppuhetkillä vastustajan yhden miehen vastahyökkäykseen ja lukemiin 4-1.

Pelistä jäi hyvää käteen (vammansa takia pelistä kesken otetun) Koistisen taistelu ja Kuosmasen vaparimaali. Juntusen läpiajo ja Kuninkaan ylähirsi olivat parhaat paikat onnistua ennen sitä synkkää seiskaminuuttista. Vaivoistaan toipuvan Eljas Ryhäsen sisääntulo antoi viitteitä siitä, että häntä me ainakin tarvitsemme. Mutta yksi mies ei kesää tee. Koko joukkue alisuoritti eilen, mutta sitä ei liiaksi pidä jäädä miettimään. Valmentaja tekee varmasti paljon muutoksia seuraavaan peliin. Eiköhän se Kimpinen viimeistään herätä PEPOn ”ajokoirat” taistelemaan.

1 – JIRKO SORSA
2 – SAMU KAUPPILA
3 – MARKUS KYLÄHEIKO
4 – NIKO PYYHTIÄ VAROITUS 69′
5 – MARKUS KOISTINEN VAROITUS 23′, VAIHTO 58′  7 – ELJAS RYHÄNEN
6 – IIVO JAAKO
8 – EERO-KAAPPO KOIVISTO VAIHTO 71′  17 – SAMU MONONEN
10 – ANTTI KUOSMANEN MAALI 86′
24 – PEETU JUNTUNEN
25 – MIKKO KUNINGAS VAIHTO 65′  19 – ABENEZER ELORANTA
26 – JARI AHONEN VAROITUS 71′, VAIHTO 80′  9 – EETU SUORANIEMI