PEPO – FC Peltirumpu 1-3 (1-1)

Parhaimmillaan 80 katsojaa kävi katsomassa lilojen edesottamuksia lauantai-iltana Amiksella kotijoukkueen alkukauden tehottomuudesta ja samanaikaisesta kilpailevasta urheilutarjonnasta huolimatta. Uskollisimmat kannattajat eivät koskaan hylkää, vaikka meillä menee nyt huonosti – siinä on glory hunterin ja lilasydämen ero. Kiitokset teille. Joukkue sen sijaan saa nyt kolmivuotissuunnitelmansa unohtaa hetkeksi ja joutuu keskittymään jonkin aikaa vain parantamaan yhteispeliään joukkueena seuraavaan otteluun. Harjoituskaudella nähtiin, että eväät parempaankin ovat olemassa.

Pelaajilta ei yritystä puutu, mutta kun peli-ilo on pois, tekemisestä pukkaa tulemaan yksinäistä, hätäistä ja väkinäistä. Seinäsyöttöjä ja muita laululeikki –kombinaatioita nähtiin vähän – sen sijaan hyviä vastustajan syöttöjen katkoja ja nousuja pallon kanssa kyllä paljon. Varsinkin Abenetzer Eloranta ja kapteeni Niko Pyyhtiä – vain pari mainitakseni – pistivät itseään silminnähtävästi likoon. PEPOn hyökkäykset pukkasivat vain pysähtymään ja vastustaja ehtimään pallon alle, ja vastaavasti vastustajan nopeissa vastaiskuissa oli aina omat vaaransa.

Peli aaltoili vauhdikkaana päästä päähän, kunnes Rummun ”hyökkäysvuorolla” tuomari katsoi Tomi Karttusen pysäyttäneen vastustajan ”hyppääjän” väärin ottein ja tuomitsee ensimmäisen jakson puolessa välissä Rummulle vapaapotkun noin 20 metristä Rummun vinkkelistä katsoen oikealta. Vapari puskettiin maalinedustalla sisään ja vieraat menivät johtoon 0-1. Puolen tunnin kohdalla – alle 10 minuuttia vastustajan johtomaalista – Juntusen Peetun työnteko palkittiin. Peetu ajoi vasemmalta röyhkeästi vastustajan rangaistusalueelle ja potkaisi pallon itse sisään 1-1. Pari minuuttia maalista Abe ryösti pallon Rummun alakerrassa, mutta rumpumoke tuli hyvin vastaan.

Toisella jaksolla PEPO aloittaa vaihtoruletin jo tauolta. Markus Koistinen, Mikko Kuningas, Ilja Tartakovskiy, Eetu Suoraniemi ja Samu Mononen pääsivät jakson mittaan sisään tässä järjestyksessä 10 minuutin välein ja pois otettiin vastaavasti Tomi Karttunen, Eljas Ryhänen, Antti Kuosmanen, Iivo Jaako ja Eero-Kaappo Koivisto. Syynä vaihtoihin eivät olleet pelkästään otteet pelissä, vaan vanhat ja uudet vammat sekä B-junioreiden peli seuraavana päivänä. Hyökkäykset vyöryivät päästä päähän, mutta varsinkin PEPOlta jäi puuttumaan tuhannen taalan tekopaikat. Hetkittäin saatiin painetta aikaiseksi kuudentoista rajalle ja vetoja lähti, mutta ne peitettiin. Jirko Sorsa sen sijaan joutui pari kertaa toisessa päässä torjuntatöihinkin.

Kun reilu puoli tuntia toista jaksoa on pelattu, PEPOlla oli poikkeuksellisesti Rummun hitaan hyökkäyksen päätteeksi nopea vastahyökkäys, joka torjuttiin kulmaksi ja se kulma taas uudeksi kulmaksi. Kulmapotkuja meillä on ollut tosi paljon, mutta virallisessa pelissä ei ole tainnut pieneen aikaa mennä niistä sisään. Kun parin minuutin päästä ollaan taas toisessa päässä, Rumpu ampui suht. kaukaa poikkihirren alle suuntautuvan vedon, jonka näyttää Jikke ottavan helposti haltuun, mutta sormien kautta pomppii pömpeliin se siitä sitten kuitenkin 1-2. PEPO nostaa maalin tappiolla ollessaan riskillä miehiä ylös sillä seurauksella, että 90 minuutin kohdalla omissa soi vastahyökkäyksen päätteeksi vielä kerran 1-3.

Kokoonpano (4-2-3-1): Sorsa, Kauppila, Pyyhtiä, Kyläheiko, Juntunen, Ryhänen(55.Kuningas), Jaako(75.Suoraniemi), Eloranta, Koivisto(85.Mononen), Karttunen(45.Koistinen), Kuosmanen(65.Tartakovskiy)