PEPO –HaPK 4-1 (0-0)

Oli SAMUraiden ilta. PEPOn ja Haminan Pallo-Kissojen kohtaamisesta poisjääneet katsojat eivät tiedä, mitä menettivät. Ottelussa pelattiin Kolmoseen kelpo futista ja draaman kaaretkin olivat kohdallaan. Vaikka HaPKilla kausi on mennyt tuloksellisesti lilojakin surkeammin, joukkue taistelee ja yrittää pelata hyvää jalkapalloa. Vihreäpaidat pysyivät PEPOn kyydissä 80 minuuttia ennen kuin peli kääntyi isännille.

Heti ottelun alkuun Karttusen Tomi eteni oikealta laidalta ja nuori mies pysäytettiin laittomin keinoin. PEPO sai vapaapotkun kulman läheisyydestä, mutta ei enempää. Pian perään Samu Mononen antoi hyvän keskityksen boxiin, mutta sieltä ei liloja vielä tavoitettu. PEPO otti alusta alkaen pallonhallinnan. Vainikan Jussi esitti maalin edustalla pehmeän kuoletuksen ja nätin kääntölaukauksen, mutta Haminan maalivahti venyi alanurkkaan poimimaan sen.

Alta kymmenen minuuttia pelattu ja Kauppilan Samu nousi oikealta. Sillä voitettiin sivuraja ja jatkotilanteessa Peetu Juntunen ampui ruuhkan takaa oikealta ohi. Kymmenen minuutin kohdalla Jussi ampui ja moke torjui. Minuutti perään ja Jari Ahonen eteni pallon kanssa laukaisuetäisyydelle, mutta moke poimi senkin maanuoliaisen. Minuutti perään ja Markus Koistisen keskitys meni maalin editse kenenkään tavoittamatta sitä. Sama kohtalo oli seuraavalla Samu K:n toiselta puolelta tulleella keskityksellä.

Alkuun PEPO rynnisti joka minuutille yhä uudelleen. Seuraava hyökkäys päättyi Iivo Jaakon syöttöön vasemmalta oikealle Mikko Kuninkaalle, joka oli melko vapaana siellä, mutta pallon alas ottamisen sijaan ampuu suoraan ilmasta volleyn oikealta ohi maalin. Vartin kahden puolen teki kipeää puolin ja toisin. Ensin hoivaillaan kovin ottein pysäytettyä Niko Pyyhtiää ja sitten parin minuutin päästä naapuria, mutta tapahtumille ei ollut yhteyttä keskenään. Ensimmäisen jakson puolen välin tienoilla PEPOn alkurynnistys hieman laantui.

Kun 24 minuuttia oli pelattu, Hamina pääsi ensimmäisen kerran pelissä keskittämään laitanousun päätteeksi oikealta PEPOn maalin eteen. Puolustus, jota Niko Pienmunne maalista ohjasi, hoiti tyylikkäästi tilanteen. Peetu ampui sitten seuraavassa tilanteessa vasemmalta ohi vastustajan maalin. Peetulla oli selkeästi tähtäimen kohdistus meneillään. Seuraavalla minuutilla kiiturimme ampui vuorostaan maalin yli ja penkillä oltiin sitä mieltä, että nyt on jyvä kohdallaan.

Sitten seurasi PEPOn yksi parhaista paikoista ensimmäiselle jaksolle. Peetu syötti maali eteen vapaaseen paikkaan edenneelle Kunkulle, maalivahti oli jo pihalla tilanteesta ja maali näytti satavarmalta, mutta niin vain vihreäpaitainen puolustaja liukui kuin tyhjästä maaliviivalle juuri oikealla hetkellä ja torjui Kunkun ampuman pallon kulmaksi. PEPO antoi kulman lyhyenä eikä siitä seurannut normipörräystä kummempaa. Vajaa puoli tuntia pelattu ja Iivo Jaako vai Jarppako se oli kun antoi keskeltä huikean pystysyötön Karttusen Tomille, joka eteni ja laukoi – tolppaan.

Reilun puolen tunnin jälkeen Vainikan Jussi ampui keskeltä yli maalin tukijalan hieman pettäessä huonokuntoisella kentällä. 36 minuuttia lilakapteeni sai keltaisen kortin kamppailutilanteessa ja HaPK vaparin hyvästä paikasta. Seurauksena siitä oli vain PEPOn lupaava vastahyökkäys, joka kaatui paitsioon. 40 kellossa ja PEPO puolestaan sai vaparin vasemmalta. Make antoi ja Vellu pääsi puskemaan. Aivan jakson loppuun HaPK kuittasi Kunkun paikan edellä, kun Niko Pyyhtiä pelasti pallon pois maaliviivalta. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Heti toisen jakson alkuun Peetu toimitti palloa laatikkoon pilkun paikkeille Jussille, mutta hänet kaadettiin tai hän kaatui. Tuomari ei nähnyt rikkeitä siinä. 49 kellossa ja HaPKilta keskitys PEPOn maalille, mutta Pimu poimi sen. 50 kellossa ja Jari out sekä Abenezer Eloranta in. Lilat pitivät tovin aikaa painetta taas hyökkäyspäässä, mutta vedoille ei päästy. 55 ja HaPKilta keskitys, mutta ei sen kummempaa. 60 Tomi out ja Mavin Viisainen in.

PEPO sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta taivaan tuuliin menee. Minuutti perään ja HaPkilla oli vuorostaan hyökkäysalueella vapari samanlaisin tuloksin. Seurasi lyhyt HaPKin pallollinen vaihe, mutta joukkue oli kyllä pelivälineen kanssa kovin hätäinen PEPOn prässätessä pallolliselta ajan pois. PEPOlle tulokseton kulma ja samoja aikoja toisen jakson puolessa välissä Jussi out ja Ilja Tartakovskiy in.

Reipas 70 pelattu ja PEPOlle vapaapotku, jota Mikko Kuningas asettui antamaan. Kunkku löysi maalin edestä ruuhkan keskeltä Vellun jalat. Samu teki viileästi pallolle pienen siirron ja ampui sen verkon perille 1-0. HaPK yritti lisätä kierroksia koneeseen ja onnistuikin siinä. Muutama minuutti pallonhallintaa ja tapahtumia vastustajan maalille ja kuinka ollakaan, tuomari näki jossain rankkarin arvoisen virheen. HaPK tasoitti pilkulta vain noin kolme minuuttia johtomaalista.

Mutta 80 minuutin höytyvillä alkoi taas tapahtumaan. Samu Vellu Mononen eteni vasemmalta ja antoi hyvän matalan keskityksen maalin eteen. Maali edessä keskellä ollut Ilja Tartakovskiy oli vartioituna, kuuli ehkä toisen Samun huudonkin ja päästi pallon ”läpi”. Samu Kauppila oli edennyt oikealta maalin kulmalle ja pääsi viimeistelemään makean osuman tyhjiin 2-1.

Viitisen minuuttia edellisestä ja vauhdilla tilanteeseen tullut Peetu voitti pääpallon ja puski sen omalle juoksulinjalleen puolustuslinjan väliin ja voitti sen uudelleen antaen oikealta edenneelle Kunkulle taas loistosyötön. Veskari oli jo ulkona tilanteesta, mutta Haminan puolustus ehti taas peittämään ja estämään Kunkun maalinteon. PEPO ei todellakaan lähtenyt puolustamaan maalin johtoa ja miksi olisi, kun osa vierasjoukkueen pelaajista oli jo aivan puhki. PEPOlle kulma ja toisessa tilanteessa Peetu haki hyvin Iljaa maalin edestä, mutta Iljan kurotus ei ihan yllä siihen passiin.

Sitten nähtiin Samun oivallus varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Kauppila antoi nopeasti vaparin omalta puolelta kenttää oikealta ristiin vasemmalle puolelle, jossa Peetu on tehnyt aloitteen tyhjällä kenttäpuoliskolla lähtemällä hyvissä ajoin juoksuun. Peetu eteni yksin maalille asti ja ylitti vastaan tulleen maalivahdin sergeymäisellä chipillä 3-1! Hieno maali. Eikä ollut mitään vikaa viimeisessäkään osumassa. Ilja antoi keskeltä matalan syötön vasemmalle Kunkulle, joka jatkoi sen maalin editse kovana oikealle takatolpalle, mistä Iivo Jaako pommitti sydämensä kyllyydestä verkot tötterölle 4-1.

Ketsuppipullo aukesi roiskahtaen, mutta sikäli erikoisella tavalla, että maalintekijöinä esiintyivät kolme puolustajaa ja keskikentän pohja. Tehomiehet olivat ottelun parhaaksi valittu Samu Vellu Mononen 1+1, Samu Kauppila 1+1 ja Mikko Kuningas 0+2. Peetu ja Iivo tekivät myös maalit mieheen. PEPOn hyvän illan täydensi sisarseuran Lappee JK:n 2-1 voitto SavUsta heti siihen perään. Edustuksen lainamiehistä Joni Härkönen teki siellä johtomaalin ja Partisen Simo esitti rankkarissa komean kaksoistorjunnan. Tästä on hyvä jatkaa. Ensi lauantain Kimpiselle saapuu PEPOn vieraaksi aina vahva STPS.

Yhteistyökumppanit