PEPO harjoitteli voittoon

FC Lahti Akatemia – PEPO 0 – 1 (0 – 0)

Lauantai aamupäivän ratoksi matkattiin Lahteen kohdataksemme FC Lahti Akatemia. Ottelun alku ja lähes koko ensimmäinen puoliaika oli joukkueelta jostain syystä hieman hermostunutta pelaamista. Osa syynä oli varmasti FC Lahti Akatemian aktiivinen prässi, joka vaikeutti joukkueemme pelin avaamista. Ensimmäinen puoliaika tarjosi muutaman maalipaikan molemmille joukkueille, joita kumpikaan ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Toiselle puoliajalle  vaihdettiin puolet ryhmästä, jakaen kaikille peliaikaa ja tehtäessä muutamia uusia pelipaikkakokeiluja. Puoliajalla läpikäydyt asiat ja vaihdot rauhoittivat pelaamista. Lahden prässi saatiin useammin murrettua ja sitä kautta avautui enemmän maalintekotilanteita, Lahden myös ehkä hieman väsyessä. Toisella puoliajalla maaliin tullut Nathan Stockie myös pelasti kertaalleen upealla tuplatorjunnalla PEPOn takaiskulta ja piti nollan loppuun asti.

Viikon teemana olleen murtautumisen ja maalinteon siivittämänä Jakeem Johnson pääsi sijoittamaan lopulta vapauttavan voittomaalin. Lisäksi Jerry Särkkä vapautti kauniilla syötöllään kertaalleen Jakeemin myös läpiajoon, Jakeemin sijoituksen painuessa kuitenkin hiuksen hienosti ohi maalin.

Ottelu oli erinomainen harjoitus tähän hetkeen ja osalle pelaajista hyvä osoitus siitä mitä tuleva sarjataso pelaamiselta siellä edellyttää. ”Ensimmäinen puoliaika hieman yllätti, kuinka hermostuneesti pelattiin. Syöttövirheitä ja pallon menetyksiä tuli melko paljon, johtuen varmasti osittain Lahden hyvästä pelaamisesta. Toisella puoliajalla hieman ehkä roolit vaihtuivat ja tuli jo paljon hyviä suorituksia. Yksi vastaan yksi tilanteissa oltiin vahvempia ja pelaamisemme tuli jo lähemmäs sitä tasoa mitä joukkueelta voi tässä vaiheessa odottaakin. Harjoitukset jatkuu ja hyviä asioita saatiin taas selville missä parantaa niin joukkueena kuin yksilötasollakin,” toteaa valmentaja Heino.

Viikon kuluttua jännätään miten pojat selvittävät hieman haastavamman haasteen FC Lahden Veikkausliigajoukkueen muodossa.