PEPO – IPS 2-1

PEPO ja Imatran Palloseura ottivat yhteen lauantai-iltapäivällä aurinkoisella Amiksella. Jo pelin alla oli selvää, että nyt mitataan lilojen materiaalin laajuutta ja vastoinkäymisten sietokykyä. Pelaavasta vahvuudesta puuttuivat mm. Sorsa, Kyläheiko, Koistinen, Ryhänen, Koivisto, Suoraniemi, Kuosmanen ja Mononen. Näistä oli kuusi jollain tapaa rikki ja kaksi muusta pätevästä syystä pois. Hyviä uutisia oli sen verran, että Miska Miettinen palasi pelaavien joukkoon. Eivätpä toki IPSilläkään olleet kaikki syömähampaat mukana. Mm. Jani Jokelaa ja Yabets Elorantaa ei kentällä näkynyt.

IPS tuli peliin hyvällä asenteella ja liloilta oli vastaavasti peli-ilo leikkeineen ja lauluineen vähän hakusessa. Ensimmäinen jakso oli oman pallollisen pelin osalta pre-seasonin nihkein ja toivottavasti sellaiseksi jää. Isot kokoonpanomuutokset sotkevat yhteispeliä, vaikka kaikki kentällä parastaan panivatkin. Puolustustyöskentely sentään oli tallessa ja Mika Haakana PEPOn maalissa hyvin hereillä. Yhdeksän minuutin kohdalla Jari Ahonen ampui kaukaa ja kun IPSin maalivahti ei saa pallo liimattua, Ilja Tartakovskiy pääsee paluunpalloon, mutta sijoittaa ohi oikeasta alakulmasta.

Heti perään nähdään IPSin tyypillinen nopea vastahyökkäys pallonriiston jälkeen. Sen PEPOn puolustus selvitti. 13 minuutin kohdalla IPS saa rakennettua hyökkäyksestään kaksi-yksi -tilanteen, mutta siinä punapaidoille tulee täydellinen jäätyminen eikä edes laukausta saada aikaiseksi. Puolen tunnin kohdilla PEPOlla on pidempi hyvä vaihe hyökkäysalueella. Paras paikka kotijoukkueelle tulee 33 minuutin kohdilla, kun oikea linkki Joni Härkönen keskittää ja vasen linkki Tomi Karttunen pääsee hyvin puskemaan, mutta pallo torjutaan kulmaksi. 37 pelattu ja PEPOn peli alkaa hieman aueta. Nähdään hieno lyhytsyöttökombinaatio, mutta linjan puhkaiseva viimeinen mies oli niukasti paitsiossa.

Ensimmäinen 40 minuutin jakso päättyi 0-0 lukemiin. Tauolla PEPO ottaa kentältä pois kipeätä saaneet Härkösen ja Karttusen sekä Ville Vanttajan. Tilalle menevät Abenezer Eloranta, Samu Ikonen ja Miska Miettinen. Toista jakso on pelattu kolme minuuttia, kun Samu Ikonen pääsee pallon kanssa vauhtiin ja purjehtii vastustajan rangaistusalueelle kuin Cristiano Ronaldo konsaan. Hänet kampataan siellä nurin rangaistuspotkun arvoisesti ja Mikko Kuningas käy pistämässä pallon pilkulta verkkoon 1-0. Kun pelikello on ohittanut 50 minuuttia, PEPOlla on taas hyvä jakso, jonka seurauksena lilat saavat ensin kaksi kulmaa ja niiden perään kaksi vapaapotkua oikealta kenttäpuoliskolta.

Jälkimmäisen Kunkun vaparin pistää Tarta sisään ja PEPO johtaa 2-0. Tämä ei imatralaisten selkärankaa kuitenkaan katkaissut. IPS lisää pökköä pesään ja vyöryttää puolestaan seuraavat kymmenen minuuttia hyökkäyksiä PEPOn alueelle saaden mm. kolme kulmapotku niistä. Reilun 60 minuutin kohdalla Tero Nieminen pääsee etenemään vasenta kaistaa ja tarjoilee hienon keskityksen maalin edustalle. Maalintekijä jäi näkemättä, mutta IPSin sisuuntunut rynnistys palkittiin siis kavennusosumalla 2-1. Tartakovskiy vaihdettiin tässä kohti Mavin Viisaiseen.

IPSin kovin rynnistys kuitenkin loppui tuohon kavennusmaaliin. PEPOlla oli lopussa paikkoja tappaa peli. Mm. Kunkku ja Iivo Jaako pääsivät maalivahdin kanssa melko nokikkain, mutta joensuulaisveskari piti pelin loppuun asti jännittävänä. IPSin rynnistystä saattoi häiritä myös tunteiden läikkyminen yli. Tero Nieminen ja Saku Seppä-Lassila katselivat keltaista korttia. Normihommia toki nämä lämpenemiset paikallispelissä, vaikka ”vain” harjoituspeli olisikin. Kova vääntö joka tapauksessa, vaikka ei varmasti parhaita pelejä kummaltakaan .

PEPO – IPS 2-1 (0-0), Maalitekijät Kuningas ja Tartakovskiy

1. jakso 4-2-3-1: Haakana, Kauppila, Pyyhtiä, Juntunen, Vanttaja, Ahonen, Jaako, Härkönen, Kuningas, Kartunen, Tartakovskiy

2. jakso 4-2-3-1: Haakana, Kauppila, Pyyhtiä, Miettinen, Juntunen, Ahonen, Jaako, Eloranta, Kuningas, Ikonen, Tartakovskiy(Viisainen)

Yhteistyökumppanit