PEPO – IPS 4-1 (1-1)

PEPO – IPS 4-1 (1-1), maalit Juntunen, Suoraniemi, Juntunen rp, Tanninen vapaapotkusta, Tanninen

Ottelun alku oli tasaista peliä. 10 minuutin kohdalla oli IPSin ensimmäinen kulma, jonka Vanhala purki. Pian tämän jälkeen oli Lilojen ensimmäinen paikka. Eloranta syötti boksiin, mutta Ikosen askelmerkit eivät sattuneet aivan kohdalleen, Peli jatkui tasaisena kunnes 20 minuutin jälkeen Ikonen pelasi Juntusen läpi ja 1-0. Viisi minuuttia tästä ja konkari Niemisen millimetrin tarkka keskitys tavoittaa JIPOn Suoraniemen ja peli on tasan. 30 minuuttia pelattu ja Juntunen nousee jälleen, mutta veska torjuu. 35 minuuttia ja kaksikko Nieminen-Suoraniemi taas asialla, mutta nyt Suoran pusku menee yli. Jakson loppuun vielä Koistinen syöttää ja Ikonen tavoittelee yläkulmaa, mutta IPSIn veskari nyrkkeilee pallon pois. Kulmasta Ryhäselle vielä paikka, mutta ohjaus epäonnistui. Puoliajalle 1-1 tilanteessa.

Pian toisen puolikkaan alkuun Ikonen kaadetaan pilkun arvoisesti. Man of the match Juntunen ampuu kovaa ja keskelle 2-1. Tähän vaihdot Tanninen ja Hedman sisään sekä Eloranta ja Ikonen ulos, mutta ei esityksensä vuoksi. Hyvä peli molemmilta. 60 minuutin jälkeen Hedman ja Tanninen järjestelevät paikan, mutta laukaus ohi. Torvi sisään ja Kyläheiko ulos, kun sai vähän kipeää. Peli kääntyy selkeästi PEPOlle – IPSin vaihtopenkki ei ole avauksen tasoa. IPSille kuitenkin pari paikkaa ja Mats Malinen esittää gamesaverin. Halme ulos ja Laapas sisään. 70 minuuttia ja Tanninen laukoo vaparin sisään 3-1. Vanhala ulos ja Vauhkonen sisään. PEPO painostaa. Vanttaja ulos ja Majava (RoPS) sisään. Hedman murtautuu sisään ja tarjoilee Tanniselle avopaikan 4-1. Loppuun Malinen esittää toisenkin huippupelastuksen. Lopputulos 4-1.

Hyvävauhtinen, reipasotteinenkin, mutta reilu kamppailu. Valmentajan näkökulmasta työtä vielä riittää joukkuepelin hiomisessa. ”Kurittomuutta” pelitavassa pysymisen suhteen oli siellä täällä vielä havaittavissa, mutta kyllä kuukaudessa on menty hurjasti eteenpäin. Liike säilyi nyt 90 minuuttia ja prässätä jaksettiin loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa. Erityiskehut on pakko antaa maalintekijöille Juntunen & Tanninen sekä Mats Maliselle. Unohtaa ei toki sovi maalitilanteiden rakentajiakaan Ikosesta ja Hedmanista alkaen. Ensi sunnuntaina vastaan Peltirumpu Kouvolasta.

PEPOn kokoonpano 4-2-3-1 Malinen(mv)-Vanttaja(80.Majava)-Kyläheiko(60.Torvi)-Pyyhtiä-Juntunen-Ryhänen-Vanhala(70.Vauhkonen)-Halme(65.Laapas)-Eloranta(50.Tanninen)-Koistinen-Ikonen(50.Hedman)

IPS avaus: Hanski, Reijonen, Tahkokallio, Hietamäki, Eloranta, Seppä-Lassila, Toikka, Nieminen, Tikkanen, Hirvonen, Suoraniemi.Vaihdosta kentälle: Voutilainen, Kokko, Niinimäki, Ikonen, Karu, Inkinen, Piispanen.