PEPO jälleen parempi paikallistaistossa

Upeat 1381 katsojaa oli todistamassa jälleen PEPO:n paikallisderby voittoa. Ottelun lähtöasetelmissa PEPO:lta oli poissa yhteensä 15 maalia kauden aikana tehneet Hermes Palomino ja Aleksi Ikonen. Hermes sai huilata palautuakseen hieman vaivanneista lihaskireyksistä ja Aleksi on testeissä Portugalin kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkueessa. Kultsulta pelintekijä Alex Oikkonen ja joukkueen kapteeni Gio Ositashvili paranteli omia vammojaan.

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjoili kotijoukkueen osalta paljon harhasyöttöjä tai muuten vain hermostuneen oloista pelaamista. Näistä johtuneista pallon menetyksistä sai vierasjoukkue Kultsu ajoittain hetkellisiä pallonhallintatilanteita ja painetta PEPO puolustukselle.

 

Ottelun maalinteon aloitti kuitenkin PEPO. Richard Ainscoughin kierteinen kulmapotku painui maalinedushässäkässä 13:lla minuutilla suoraan maaliin 1 – 0. Kultsu kuittasi 10 minuuttia myöhemmin Niko Lohen vapauttaessa nostollaan PEPO:n puolustuslinjan yli Janne Kuhmosen maalintekoon 1 – 1. Puoliaika eteni loppuun pallon ”polttaessa” molempien joukkueiden jalkoja, eikä kumpikaan joukkue lopulta äärimmäisen pahoja tilanteita päässyt luomaan.

 

Ottelun 56:s minuutti toi lopulta ratkaisun otteluun. Jonathan Dunyin plokkasi ensin Petteri Rönkön kuudestatoista laukoman pallon, jonka jälkitilanteessa terävimmillään oli Fugo Segawa. Fugo pujotteli irti Kultsu puolustajasta ja laukoi pallon ohi vastaan tulleen maalivahti Saku Pesosen 2 – 1. Loppuajan Kultsu hallitsi palloa, PEPO:n vetäytyessä ja puolustaessa tarkasti maaliaan ja näin kotijoukkue sai lopuksi tuulettaa paikalliskamppailuvoittoaan jälleen.

 

Liekö paikallisottelujännitystä vai mitä, mutta erittäin hermostunutta kotijoukkueen pelaamista nähtiin torstaina. FC Kultsu esiintyi aktiivisesti, mutta samoin kuin kotijoukkue, nähtiin joukkueelta paljon heikkoa syöttötyöskentelyä. Vaikka joukkue pääsi PEPO:n maalin läheisyyteen, olivat viimeiset syötöt tai viimeistään viimeistely yritys heikko.

 

PEPO jatkaa sarjakärjen tavoittelua ja myös Kultsun peli lupailee parempaa. Yleisölle tarjoiltiin mukava tapahtuma ja pelin loppupuolella nähtiin jo vähän paikallispelitunteitakin.

 

Seuraava ottelu Su 13.8. klo 18.30 Mikkelin Urheilupuisto, MiPK – PEPO.

Seuraava kotiottelu, (jossa aletaan ratkomaan jo mahdollisia nousukarsintajoukkueita!)

Su 20.8. klo 17.00 PEPO – Klubi 04.

 

Ottelun tilastoja;

Pallonhallinta

 PEPO (%) 47 52 63 49 41 40
FC Kultsu (%) 53 48 37 51 59 60
Aika (min.) 0 – 15 15 – 30 30 – 45 45 – 60 60 – 75 75 – 95

 

Shots from the box / on target

PEPO 3 / 2

FC Kultsu 7 / 1

 

Kulmat

PEPO 7

FC Kultsu 7

 

Syötöt / Onnistuneet

PEPO 438 / 342 (78%)

Kultsu FC 364 / 287 (79%)

Yhteistyökumppanit