PEPO-JoPS 4-1 (2-0)

Lauantai oli viime aikojen keleihin nähden loistava kevätpäivä ja Amiksella olikin melko mukavat olosuhteet PEPOn ja Joensuun Palloseuran kohtaamiselle. Molemmat joukkueet aloittivat energisesti ja ensimmäiset kaksitoista minuuttia olivat tasaista keskialueen tappelusta kummankin pitäessä vastustajan poissa maalinsa tuntumasta. Ensimmäisenä pallon kanssa vastustajan rangaistualueelle tunkeutui mukavan syöttörallin päätteeksi lilojen Antti Kuosmanen, mutta laukaukseen ei tullut voimaa taakse. 17 minuutin kohdalla Mikko Kuningas purjehtii pallon kanssa vastustajan laatikkoon näyttävästi miehiä ohitellen, kunnes törmää ylitsepääsemättömään lihamuuriin. Pari minuuttia myöhemmin Antti heittää vasemmalle hyvän juoksupallon Koistisen Markukselle, jonka matala keskitys maalin eteen tavoittaa Kunkun ja PEPO menee komealla maalilla johtoon 1-0.

Tämän jälkeen ensimmäisen jakson puolivälin vaiheilla JoPS rakentaa tilannetta pitkällä rajaheitolla ja saa yhden kulmankin, mutta kotijoukkue hoitaa tilanteet tyylikkäästi. Puoli tuntia pelattu ja Abenezer Eloranta pääsee tälläämään volleyn pomppivaan palloon vastustajan maalin edessä, mutta ampuu ohi. Pari minuuttia myöhemmin Abe taistelee keskialueella ruuhkassa pallon itselleen useammankin vastustajan yrittäessä häntä estellä, etenee muutaman metrin ja käynnistää nätin hyökkäyksen, jossa päästään taas paikoilla, mutta ilman onnellista loppua. Välissä on Juntusen Peetun nousun ansiosta saatu tulokseton kulmapotku, kun Abe tulee taas esille. Hän murtautuu pallon kanssa rangaistusalueelle ja tulee siellä kaadetuksi rangaistuspotkun arvoisesti. Kuosmasen Ana käy panemassa pallon pilkulta sisään 2-0.

42 minuutin kohdalla JoPS saa ensimmäisen rakennetun hyökkäyksen ja keskityksen parine maalintekopaikkoineen aikaiseksi. Toisen jakson alkuun PEPO tulee samalla intensiteetillä kuin oli pelin aloittanutkin. 49 minuutin kohdalla Samu Monosella on ensin paikanpoikanen ja samalla minuutilla Kuninkaan Mikko murtautuu nokikkain maalivahdin kanssa, mutta tässä vielä maalivahti vetää pitemmän korren. Sitten PEPO esittää taas mukavan syöttörallin ja Iivo Jaako saa pallon koukkuun hyvässä vauhdissa keskellä kenttää. Iivon lupaava rynnistys päättyy kamppiin ja PEPO saa vaparin reilusta 20 metristä. Siitä Mikko Kuningas ampuu pallon muurin ohi komeasti suoraan verkon perille 3-0.

Joensuulaisten kunniaksi on sanottava, että yritys ei lilojen 3-0 johtoon loppunut – päinvastoin. Seuraavan puolen tunnin aikana vieraat pääsivät enemmän ja enemmän peliin mukaan kaventaen lopulta 80 peliminuutin jälkeen lukemiksi 3-1. Tämä herätti pepottimet uudelleen ja vaihdosta tulleet miehet nousivat esiin. Ensin Jari Ahonen järjestää Ilja Tartakovskiylle paikan ja pari minuuttia myöhemmin Kunkku hoitaa tarjoilun ja Tarta lopettaa vastustajan pyristelyn iskien loppulukemiksi 4-1. PEPOn pelistä pisti monta hyvää asiaa silmään. Ensinnäkin Mikko Kuningas oli huikealla pelipäällä, kaksi maalia ja maalisyöttö on melkoinen saldo B-juniorille aikamiesten pelissä.

Koko joukkueen esitys ensimmäisellä jaksolla erityisesti pallottomassa pelissä herättää kunnioitusta. Tällä vastustajalla oli jalkoja, mutta liikkumalla fiksusti (lähin mies pallolliseen kiinni) ja pitämällä etäisyydet kunnossa ja pakan tiiviinä, vastustajan pelinteko tehtiin todella vaikeaksi. JoPS joutui tappelemaan hurjasti yrittäessään hyökkäyssuuntaan eikä saanut yhtään metriä ilmaiseksi. Pallollisessa pelissä syöttörallit olivat ajoittain näyttäviä, mutta ehkä vastustajan prässinkin vuoksi pitkää syöttöä ja pitkää avausta viljeltiin valmennuksen silmin liian kanssa. Yksi merkkitapahtuma pelissä oli Jirko Sorsan paluu tolppien väliin. Ahosen Jarin otteet kentälle päästyään mainittakoon kanssa. Jotain perilahtelaista on hänen koko ajan paranevissa otteissaan. Näennäisesti kiireettömästi ”Pepolitti” löytää hyvin kaverit kentältä.

PEPO-JoPS 4-1 (2-0), maalit Kuningas 2, Kuosmanen ja Tartakovskiy

PEPO 4-2-3-1 Sorsa, Mononen(Vanttaja), Pyyhtiä, Kyläheiko, Juntunen, Ryhänen, Jaako, Eloranta(Ahonen), Kuningas(Ikonen), Koistinen(Karttunen), Kuosmanen(Tartakovskiy)