PEPO kaatoi HaPK:n 2-1

Kotijoukkueen rauhaton pallollinen pelaaminen parantui pelin edetessä.

PEPO kohtasi lauantaina viimeisessä harjoitusottelussa ennen varsinaisen kauden alkua Haminan Pallo-Kissat. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1, kun Arttu Kotanen sekä Miro Salminen osuivat maalipuiden väliin.

Pelin kulku:

Pelin alussa HaPK:n korkea prässi aiheutti ongelmia PEPO:n pelinavaamiseen. Kotijoukkue sai vaarallisimmat tilanteensa päästessään vastustajan selustaan, vierailijoiden pitäessä alimman linjansa kohtuu korkealla. Tilanteet syntyivät korkean prässin ja suoraviivaisen etenemisen kautta.

Toisella jaksolla HaPK joutui osittain väsymyksen johdosta laskemaan prässitasoaan, mikä antoi kotijoukkueelle pidempiä hallinta jaksoja, ja siirsi pelin vieraiden kenttäpuoliskolle. Vierasjoukkueen vaarallisimmat tilanteet tulivat kulmapotkuista, josta HaPK onnistui myös maalinteossa.

PEPO:n päävalmentaja Tero Niemisen kommentoi ottelua seuraavasti: ”Mielestäni peli palveli hyvin valmistautumistamme sarjan alkuun. HaPK on fyysinen ja kokenut joukkue, joka oli vahva kaksinkamppailuissa. Tämän tyylisiä joukkueita tulee vastaan myös sarjassa.”

”Meidän pelille on tärkeää, että olemme valmiina tilanteenvaihtoihin ja että uskallamme puolustaa korkealta, kun sille on paikka. Saimme luotua lukuisan määrän maalipaikkoja, toivottavaa olisi että sarjassa pystyisimme viimeistelemään noista paikoista paremmalla prosentilla.”

Kausi odottaa jo nurkan takana! Kauden avausottelussa 13.4. PEPO matkustaa Kauniaisiin GrIFK:n vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 27.4.
Nieminen kommentoi tulevaa: ”Tulevalla viikolla jatkamme työntekoa harjoituskentällä ja virittäydymme sarja-avaukseen.”

Patrik Pesonen

Jos et ole vielä kausikorttia hankkinut, niin nyt on se hetki. Tilaa omasi alla olevan linkin kautta, ja pääset seuraamaan lisää Lilojen voittopelejä tulevana kesänä!