PEPO – KuFu-98 1 – 2 (0 – 0)

Kärkijoukkueet PEPO:a vahvempia

Sarjakakkonen KuFu-98 osoitti, miksi se on sarjassa toisena kärkijoukkueena. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli PEPO:n hallintaa ja joukkue sai luotua muutamia vetopaikkoja, KuFu:n uhrautuvaisesti peittäen vedot tai PEPO-pelureiden epäonnistuessa yrityksissään. PEPO:n liike ja fyysisyys varsinkin keskikentällä oli KuFu:n nuorelle keskikentälle liikaa.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisimman paikan loi kuitenkin KuFu, jota maalivahti Stockie kahdesti avusti ensin karmealla harhasyötöllä ja jatkotilanteessa syöksyen ajattelemattomasti KuFu-pelurin jalkoihin. Tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun toimitti kuitenkin Patrik Alaharjula ylärimaan. Puoliajalle siirryttiin 0 – 0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle sai KuFu otetta ja vaihtojensa myötä odotettu juoksuvoimaisuus tuli paremmin esille. PEPO avusti pelin hallinnan siirtymistä KuFu:lle useilla virheillään. Ensimmäisessä maalissa PEPO-ryhmä tarjoili väylän pitkälle syötölle, keskittymisen herpaantuessa ja kuin varkain siirsi Jere Tuovinen kuopiolaiset 1 – 0 johtoon. PEPO pyöritti palloa ajoittain itsekin, mutta pyöritys näytti enemmän virkamiesmäiseltä tekemiseltä, kuin päättäväiseltä takaa-ajolta. KuFu lisäsi tuossa vaiheessa vielä ehkä ansaitustikin 2 – 0 johtoon PEPO:n näennäisesti hakiessa tasoitusmaalia. Aiemmin vahvasti esiintynyt puolustus vaikutti hitaalta KuFu:n liikkeen edessä ja Ali Al-Musawi siirsi KuFu:n 2 – 0 johtoon.

Lopussa Jerry Särkän vapaapotkusta tehty kavennus yliajalla oli vain kosmetiikkaa ja kuopiolaisilla lyheni varmasti kotimatka reilusti.

”Kaksi heikompaa peliä nyt pelattu ja peiliin katsomisen paikka koko porukalla. Peli toimii periaatteessa suunnitelman mukaisesti, mutta pelaajien henkilökohtainen tekeminen ei syystä tai toisesta ole nyt sillä tasolla kuin pitäisi. Jopa meidän kokeneimmilla pelaajilla oli yhtä aikaa nyt heikko päivä, vain Yukin (Koizumi) pystyessä pelaamaan tasollaan. Eiköhän olla jo velkaa yleisölle ja faniporukallekin tehdä nyt korjausliike ja hoitaa sarja menestyksekkäästi loppuun”, valmentaja Heino pohtii.