PEPO – Lappee JK 1-3 (1-1)

PEPO ja Lappee JK kohtasivat harjoituspelissä Sammonlahdessa lauantaina alkuiltapäivästä. Vaikka PEPO taisi kutsujana olla, paikka on enemmänkin Lappee JK:n kotipesä. Kuuden minuutin kohdalla Yonathan Diaz vaihtaa puolta, Samu Kauppila ja Abenetzer Eloranta pelaavat pallon maalille ja Ilja Tartakovskiy laittaa pelivälineen maaliin pelin ensimmäisessä paitsiotilanteessaan. Minuuttia myöhemmin Samu Mononen on noussut mustapaitojen maalin tuntumaan ja kaadetaan siellä sääntöjen vastaisesti. Mikko Kuningas lataa pallon verkon perille ohi muurin 20 metristä 1-0.

Maalia seuraavan vartin ajan on PEPOn etsikkoaika. Lilat painostavat ja pyörittävät palloa LJK:n alueella. Pommejakin tulee, mutta laukaukset peitetään tai Simo Partinen viimeisenä lukkona torjuu ne. Tämän vaiheen aikana PEPOlla on viisi kulmaa, mutta tulosta ei saada aikaiseksi. Sitten tulee yksittäinen LJK:n nousu ja kulma ja laukaus, jonka Jirko Sorsa torjuu uudeksi kulmaksi. Toisen kulman jälkitilanteessa lilapuolustus (oliko Kauppilan Samu) pelastaa pallon jo maaliviivaltakin, mutta se palaa mustapaidoille, joista Juho Majava taisi olla se, joka tuikkaa pallon pömpeliin 1-1.

Tasoitus nostaa selkeästi Lappee JK:n taistelutahtoa ja peli tasoittuu. Mustapaidat ovat hyvin pallon alla vähintään kahdeksalla miehellä ja katkovat lilojen syöttöjä saaden pelin rikkonaiseksi. Tauolle mennään 1-1 –lukemissa. Toisen jakson alkuun PEPO hyökkää vielä pari kertaa terävästi. Kunkun oikealta tulleeseen keskitykseen pääsee Jari Ahonen ohjaamaan, mutta se torjutaan. Abe laukoo hetken päästä kaukaa ja 58 minuutin kohdalla nähdään vielä hieno rakentelu, jossa vaihdosta sisään tullut Eero-Kaappo Koivistokin pääsee vähän taitojaan väläyttämään. Pallo pelataan poikittain maalin eteen, mutta mustasukkainen mies on siinä ensimmäisenä.

Sitten nousee Lappee JK:n paidassa esille kentän toinen chileläinen Julio Farah. Mies kaadetaan vaparin arvoisesti rankkarialueen ulkopuolella, mutta Toni Tiaisen vapari viuhuu ohi. Jatkossa kulmapotku ja pallo jäi maalinedustalle pomppimaan. Näytti siltä, että Tonkka pani pallon maaliin selkä maalin päin, mutta en mene vannomaan 1-2. Kymmenen minuuttia myöhemmin nähdään Lappee JK:lta huikean hieno vastahyökkäys. Olisko ollut Nicolas Roimola, joka purki puolustuksesta pallon oikeaa laitaa pitkin Tonkalle, joka heitti sen ovelasti tyhjää kulmaa kohti.

Samu Ikonen oli lähtenyt puolesta kentästä kiitoon, voittaa pallon mustapaidoille ja heittää vielä keskityksen maalin eteen. Julio on ensimmäisenä pallossa ja Vellu kaataa miehen, katsellen sen jälkeen punaista korttia. Tonkka ampuu rankkarin sisään ja Sammonlahden ”ihme” alkaa olla valmis 1-3. Positiivisena asiana voisi mainita Eero-Kaappo Koiviston ja Eetu Suoraniemen palaamisen terveiden pelimiesten listalle. Lilajoukkueen esitys kokonaisuutena oli heikko. Peli-ilmeen pitää kestää kokoonpanomuutokset ja asennetta pitää löytyä joka hetki.

PEPO 4-2-3-1: Sorsa, Kauppila, Pyyhtiä, Mononen, Juntunen, Ahonen, Jaako(Koivisto), Eloranta, Diaz(Suoraniemi), Kuningas, Tartakovskiy

Lappee JK 4-3-2-1: Partinen, Majava(Roimola), Kohonen, Mukala, Närhi, Viljakainen, Mikkola(Saborit-Parjanen), Valkeapää(Ikonen), J. Sopanen, Kykkänen(Farah), Tiainen (virheet mahdollisia)

Yhteistyökumppanit