PEPO-LJK 5-2 (4-2)

Lauantaina keskipäivällä Imatralla pelattu ”jäsentenvälinen” koitos päättyi järjestävän seuran voittoon. Ottelusta ei muodostunut aivan odotetun kaltaista spektaakkelia. Voimasuhteet taisivat tulla selviksi edellisen viikonlopun höntsässä vai mikä oli, kun iso osa Lappeen pelaajista loisti lähinnä poissaolollaan. Voitaneen tässä mainostaa, että jos Kolmosen pelipaikka kiinnostaa, sellainen saattaa Lappee JK:sta joillekin vielä irrota. Rosteri on siellä vielä liian lyhyt. Hatunnosto kuitenkin niille, jotka tulivat paikalle ja niille, jotka touhuavat joukkueen ja ko. seuran jaloilleen nostamiseksi. Ei ole helppoa tyhjästä sitä tehdä. Kyllä se siitä.

Pelaamaan päästiin kun molempien joukkueiden pelaajat jaettiin tasan. Kymmenen minuutin tunnustelujen jälkeen PEPO sai vaparin vasemmalta. Markus Koistinen keskitti sen noin viiteen metriin maalista ja Abenezer Eloranta pisti pallon jalalla ilmasta maaliin 1-0. Kuusi minuuttia myöhemmin Mikko Kuningas laukoo, mutta volley suuntautuu ohi maalista. 19 minuuttia ja Peetu Juntunen murtautuu tuttuun tyylinsä vasemmalta, mutta ei onnistu tällä kertaa maalinteossa. Minuuttia myöhemmin Antti Kuosmanen täräyttää ”kesken pelin” komean maalin paristakymmenestä metristä 2-0. Heti maalin jälkeen Kunkku yrittää puolestaan yllättää Mika Haakanaa kaukaa, mutta ei onnistu.

27 pelattuna ja Lappee JK saa luotua ensimmäisen hässäkän PEPOn maalille. Pomppivaan palloon pelataan parit nolot hudit eikä sitä hetkeen saada putsattu pois maalialueelta. Pari minuuttia tästä ja Lappee JK:n Toni Tiainen laukoo kaukaa vasemmalta. Ei kuitenkaan tulosta vielä näistä. 31 min. ja Antti Kuosmanen ampuu – Mika torjuu. 32 min. ja PEPOn kulman jälkitilanteesta pallo lauotaan maalin tolppaan. 33 min. ja PEPOn kulma, johon Niko Pyyhtiä puskee komeasti kohti alanurkkaa. Haakanan Mika heittää siihen kuitenkin hienon torjunnan. 35 min. ja tykitys jatkuu. Kaksi laukausta torjutaan, mutta kolmas samaan sarjaan lähtee jälleen Kuosmasen jalasta ja painuu verkon perille 3-0.

Pelit näyttää taputellulta. Jotain kuitenkin tapahtui. Oikaisiko PEPO selkää, sillä vain pari minuuttia edellisestä ja Ilja Tartakovskiy pääsee etenemään vasemmalta ja heittämään komean keskityksen maalin eteen, jossa vapaaksi jäänyt Nicolas Roimola painaa pallon verkkoon ja kaventaa numeroiksi 3-1. Pari minuuttia tästä ja Markus Koistinen purjehtii LJK:n puolustuksen läpi 4-1. Tämäkään ei vielä haastavaa joukkuetta lannista. Hitaan hyökkäyksen päättää Teemu Mikkola laukauksella 6-7 metristä maalin alanurkkaan 4-2. Siihen maalinteko tyrehtyykin joksikin aikaa ja ensimmäinen jakso päättyy.

Puoliajalla tehdään vain yksi vaihto. Joukkueet vaihtavat maalivahteja siten, että Simo Partinen siirtyy PEPOsta Lappee JK:n puolelle ja Mika Haakana PEPOon. Jakson alkuun Peetu, Antti, Eljas Ryhänen ja Abenetzer ampuvat kaukaa ja läheltä, mutta Simo poimii nämä kaikki helposti. Sitten PEPO saa vartin pelailun jälkeen tukun kulmia, mutta ei tulosta niistä. 62 minuuttia pelattu ja nähdään pelin komein hyökkäys tosin ilman happy endiä. Ilja heittää keskeltä kenttää oikealle Joni Härköselle oivallisen pitkän syötön juoksuradalle. Joni ottaa juoksukilvassa voiton kohdalle osuneesta pepottimesta ja heittää kovasta vauhdista namusyötön sopivasti Tiaisen ja maalivahti Haakanan väliin. Toke pääsee laukomaan, mutta Mika ehtii sen verran lähelle, että pystyy torjuntaan.

Noin 25 mins ja pelissä hyvin aktiivisesti esiintynyt Antti Kuosmanen laukoo parikin kertaa. Yksi vaparina 20 metristä. 26 minuuttia ja nähdään vielä Lappee JK:n järjestäytynyt hyökkäys, mutta jo seuraavassa vasta-aallossa PEPO antaa syvältä vasemmalta poikkisyötön oikeaan laitaan, missä laitapakki Samu Kauppila on edennyt vapaaseen tilaan tykittäen sieltä 5-2. Peli ei ihan tähän pääty, mutta mitään jälkipolville kerrottavaa ei enää tapahdu.

Kommentti kentän laidalta: ”PEPOlla on ensimmäisen kerran moneen vuoteen peliä rakentava keskikenttä.” Toivottavasti näin! Kirjuri vähän mitään mistään ymmärtää, mutta sen uskallan kommentoida uudet pelaajat istuvat joukkueeseen kuin nyrkki silmään. Monipuolisuutta, luovuutta ja yllätyksellisyyttä tullee hyökkäyspeliin lisää. Viime kaudella noustiin vain laitoja pitkin ja siinäkin paljon enemmän vasemmalta puolen. Nyt päästään ehkä pelaamaan enemmän väleihinkin ja tarjoamaan pallolliselle lisää syöttösuuntia. Jäsentenvälinen ei vielä ole kuitenkaan kunnon testi, mutta sellaista ei tarvitse kauan odottaa. Jo keskiviikkona tulee vastaan IPS.

PEPO-LJK 5-2 (4-2), PEPOn maalit Kuosmanen 2, Eloranta, Kauppila ja Koistinen.

PEPO (4-2-3-1): Partinen/Haakana, Kauppila, Pyyhtiä, Mononen, Juntunen, Jaako, Ryhänen, Eloranta, Kuningas, Koistinen, Kuosmanen

Lappee JK (4-2-3-1): Haakana/Partinen, Härkönen, Kohonen, Kyläheiko, Majava, Mukala, Viisainen, Roimola, Tartakovskiy, Mikkola, Tiainen