PEPO – PaPe 1-4 (0-0)

PEPO teki Kimpisen helteessä hirvittävän paljon töitä tuhlatakseen yhtä vaille kaikki maalipaikkansa. Melkein jokainen kotijoukkueesta pääsi vuorollaan laukomaan, mutta pallot nousivat niin läheltä kuin kaukaakin ”taivaan tuuliin”. Lopussa tuli puolustukselle merkillinen romahdus. Lilojen ainoa aito tuloksentekijä oli tänään vaihdosta kentälle tullut Juuso Laapas.

PaPe sai ensimmäisen erikoistilanteensa jo pelin ensimmäisellä minuutilla ja oikealta annettuun vapariin pääsi valkopaita puskemaan, mutta selkeästi ohi. Neljän minuutin kohdalla Peetu Juntunen kaadetaan ja PEPO pääsee kokeilemaan vaparikeskitystä laihoin tuloksin. PEPOn ensimmäinen pidempi hyökkäys nähdään seitsemän minuutin kohdilla, mutta viimeistely ei ole rakentelun tasoa. Yhdeksän minuuttia ja PaPe heittää vaparia vaara-alueelle, mutta PEPO hoitaa. 11 minuutttia pelikellossa ja Aksu Ikonen ajaa oikealta sisään ja syöttää Sergey Afanasyeville tekopaikalle, mutta tämän laukaus jää vaatimattomaksi. Kolme minuuttia tästä ja PaPe nousee neljällä syötöllä omasta päästä maalintekopaikoille, mutta tuloksetta.

18 min ja Toni Tanninen laukoo kaukaa Aksun esityöstä. 22 minuuttia ja A Ikonen ampuu itse pienestä kulmasta ohi. 26 minuuttia ja Jere Pulli pääsee puskemaan – yli. 27 ja 29 min Papella on sivurajaheitot hyökkäysalueella ja pieni paine. 30 minuutin kohdalla Nakari pääseekin vetämään, mutta yli maalin ampuu hänkin. 31 min ja Pulli vetää kaukaa. 34 min ja Ville Vanttaja saa molemminpuolisessa pystypainissa varoituksen yrittäessään voittaa pallon vastustajan päässä itselleen.

PEPOlla välissä kulma, mutta sitten Juntunen vuorostaan saa katsella korttia, kun pallo osuu vahingossa käteen. PaPe saa vaparin vajaasta 20 metristä, mutta se ammutaan muuriin. 42 minuuttia ja Halme laukoo pienestä kulmasta, 43 min ja PaPella kulma ja sitten vastahyökkäyksesta 2-1 tilanne ja Samu Puujalka pääsee nokikkain lilavahdin kanssa, mutta Jarkko Seppä pelastaa joukkueen takaiskulta ennen puoliaikaa.

Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla PEPOlla heti kulma. Kaksi minuuttia tästä ja Niko Pyyhtiä pamauttaa komean pommin kaukaa. Fiilikset lilaleirissä olivat mitä parhaat, kun sitten 48 minuutin kieppeillä tuomari katsoi Pyyhtiän puolustaneen omaa aluettaan rankkarin arvoisesti. Keltaista korttia ei kuitenkaan nähty vielä. Rankkari ammutaan ylärimaan, josta se pomppaa Samu Puujalle, joka palauttaa sen maalin eteen ja Tuomas Turunen pukkaa pallon sisään. Tämä ei tietenkään vielä katkaise selkärankaa ja ruletti jatkaa pyörimistään.

Tanninen ampuu taas kaukaa tuloksetta, mutta laukoakin pitää. 53 min ja Sergey ajaa oikealta tekopaikalle, mutta tuhlaa sen tälläkin kertaa. 56 min A Ikonen vetää 20 metristä tuloksetta. 58 minuttia Juntunen kaukaa tuloksetta. Seuraavan kymmenen minuutin aikana PEPOlla neljä kulmaa ja Pulli lähimpänä onnistumista puskemalla. Maata myötenkin pelattuna pallo käy kerran viivoilla mutta papepuolusta luutii sen väljemmille vesille. Kulmien välissä A Ikonen yrittää volleyta laskevaan palloon yläkulmaa tavoitellen.

74 pelattu ja tapahtuu käänne. Liloille tulee paha pallonmenetys keskialueella ja naapuri pääsee karkaamaan oikealta selustaan ja karkulainen syöttää tilanteen hyvin haistaneelle Niko Nakarille, joka osaa kyllä hommansa kun paikoille pääsee 0-2. Tämä järkytti raportin kirjoittajan niin, että en muista kahden minuutin päästä seurannutta 0-3 maalia juuri ollenkaan. Numero 8 Jussi Lanu teki sen. Pelitilannemaali kaiketi kuitenkin. 78 minuuttia ja Mikko Kuningas laukoo vuorostaan kaukaa, 79 min Vanttaja ampuu läheltä yli ja 82 minuutttia ja Pulli kaukaa kaikki tuloksetta. 85 minuutin kohdalle tapahtuu sitten jotain positiivista. Peliväline toimitettiin vastustajan boksiin Juuso Laappaalle, jonka veto pisti verkon komeasti tötterölle 1-3.

Mutta ilo kavennuksesta ei kestänyt kauan, kun Niko Nakari karkasi toisen kerran pahantekoon 1-4. Pelin lopussa nähtiin sitten se Pyyhtiänkin keltainen kortti, jota onneksi ei tullut jo siitä rankkaritilanteesta ja näin punaiselta ja pelikiellolta vältyttiin. Hauska pieni suuri tapahtuma nähtiin lisäajalla, kun valmentaja ja sitä uraansa lopetteleva Janne Patjas komensi itsensä kentälle loppuhetkiksi.

Positiivisia asioita oli karmeasta lopputuloksetta huolimatta montakin: Aksu Ikonen on pelirakentajana noussut todella tärkeään rooliin, joka vain korostuu nyt kun varusmiespalvelus rajoittaa Abenezer Elorannan pelaamista. Aksu löytää kaverit kentältä ja on itse jatkuvasti pelattavana. Kosketus palloon pehmyt ja pysyy hyvin ns. koukussa. Juuso Laapas heitti taas energisellä esiintymisellään haasteen avauksen paikasta. Jarkko Seppä pelasi nyt kelpo pelin. Hanskoja ei todellakaan kannata Päällikön noilla otteilla ripustaa naulaan. Mikko Kuningas depytoi edustuksessa ja olisi jo valmis pelaaja Kolmostakin pelaamaan, mutta Suoraniemen tavoin keskittynee ensi lauauntaina alkavaan B-nuorten Ykköseen.

2 – ANSSI VANHALA
4 – NIKO PYYHTIÄ, VAROITUS 90′
21 – SERGEY AFANASYEV, VAIHTO 60′ –> 25 – MIKKO KUNINGAS
9 – EETU SUORANIEMI, VAIHTO 72′–> 15 – SAMU IKONEN
10 – TONI TANNINEN
18 – ALEKSI IKONEN
20 – MIIKKA HALME, VAIHTO 51′ –> 28 – JUUSO LAAPAS
22 – VILLE VANTTAJA, VAROITUS 34′, VAIHTO 87′ –> 6 – SAMI TORVI
24 – PEETU JUNTUNEN, VAROITUS 40′
27 – JERE PULLI
1 – JARKKO SEPPÄ

Yhteistyökumppanit