PEPO – PeKa 3-1 (2-0)

PEPOn peli-ilo on löytynyt ja Kimpinen sytyttää kotijoukkueen taistelemaan. Torstai-illassa nähtiin tapahtumarikas, tunteikas ja viihdyttävä tapahtuma, jota oli saapunut seuraamaan yli 200-päinen kotiyleisö. Peli-Karhut on organisoitunut, hyvin liikkuva ja taitava joukkue. PeKa pitää mielellään palloa ja toimittaa sitä keskityksillä molemmista laidoista maalille. Puolet pelaajista oli eilenkin lainassa Ykkösen FC KTP:stä. Karhulassa tuli keväällä liloille selkeästi turpiin, joten vastustaja tiedettiin vaikeaksi.

Alkuminuuteilla PeKa halusi ottaa pelin hallintaan. Ensimmäisen minuutin hyökkäys päättyi paitsioon. Alun pörräys tuotti kuitenkin kolmannen minuutin aikana PeKalle vaparin 30 metristä oikealta, mutta Jirko Sorsa poimi sen hyppysiinsä. Kahdeksannella minuutilla lilojen nousu vasemmalta johti kulmapotkuun ja kulmaa seurasi puolittainen tekopaikkakin, kun Sergey Afanasyev pääsi murtautumaan vastustajan maalille. Kulma oli kuitenkin niin pieni, että tuhannen taala vaaranpaikkaa ei siitä syntynyt.

Peli jatkui tasapäisenä painina. Jakson puolessa välissä PeKalla oli pallonhallintavaihe ja he saivat pari vaarallista keskitystä aikaiseksi, mutta kuten usein palloilu-urheilussa, jos et paikoistasi tee, vastustaja tulee ja tekee. Sergeylle saatiin pelattua pallo jalkaan ja hän eteni vastustajan rangaistusalueelle kurvailemaan. Vaikea sanoa kumpi haki toistaan enemmän – Sergey vastustajan jalkaa vai jalka Sergeytä, mutta sellainen tukeva pönkkä sieltä löytyi ja kontakti oli kiistaton. Pallo pilkulle ja ennenkin näitä ampunut Mikko Kuningas ei erehtynyt nytkään, vaan laukoi tauluun lukemat 1-0, kun peliä oli pelattu 27 minuuttia.

PeKa lisäsi kierroksia koneeseen, mutta lilat pysyvät hyvin kyydissä mukana. Jikken päälle ajettiin ja kun maalivahti puolusti jälkitilanteessa fyysistä koskemattomuuttaan, hänet palkittiin keltaisella kortilla tästä. Tuomari oli tiukkana, mutta piti linjansa ja oli tasapuolinen. Heti em. varoituksen jälkeen lilakapteeni Niko Pyyhtiä sai pallon alakerrassa ja lähti avaamisen sijaan itse nousemaan. Niko purjehti koko kotkalaismiehistön läpi päästen nokikkain maalivahdin kanssa. Siihen vielä viileä chippi moken yli maaliin ja kotijoukkue oli jo 2-0 johdossa. Jakson loppuun PeKa sai vielä vapaapotkun hyvästä paikasta keskeltä, mutta se ammuttiin ensin muuriin ja paluupallo taivaan tuuliin.

Puoliajalla PeKa teki useamman vaihdon hakien selkeästi nopeita jalkoja hyökkäykseen. Aktiivisesti vastustajia prässäävä Abenezer Eloranta katseli vuorostaan jakson alkuun keltaista korttia. Alkuminuuteilla Sergey antoi kantapäällä Abelle pallon linjan taakse eikä miehen kierteinen yritys pienestä kulmasta sisään ollut yhtään hullumpi. Pian sen perään PEPOn kulma, jonka pekamoke poimi. Kun kymmenisen minuuttia toista jaksoa oli pelattu, PEPOkin alkoi vaihtamaan uusia miehiä kentälle. PeKalta tuli ukkoa maalille ja keskityksiä sinne, mutta 57 minuutilla yksi sellainen taas putsataan pois.

Reilu 60 kellossa ja PEPO nousi Samu Kauppilan ja Kunkun toimesta oikealta. Keskitys vasemmalle tavoitti maalin kulmilta Peetu Juntusen, mutta tämän vedon Peetu ampui vielä yli. 65 pelikellossa ja PeKa sai kulman, kun toppari Pyyhtiä oli samaan aikaan teknisellä alueella paikkailtavana. Vajaamiehinen lilapuolustus voitti kuitenkin kulmasta seuranneen ilmataistelun. Pari minuutin päästä tästä PEPOn lupaavan vastahyökkäys kaatui paitsioon. Ja vain pari minuuttia siitä PeKa keskitti oikealta maalin eteen, mutta viimeistely meni yli maalin.

Pian perään PeKan kulman jälkitilanteesta ruuhkan takaa ammuttu kova matala kuti, joka taisi ottaa pompun maalivahdin edessä, yllätti lilavahdin 2-1. Vieraat yrittivät käynnistää takaa-ajoa, mutta PEPO rikkoi, pelasi aikaa, tappeli joka pallosta ja iski vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Sellainen erikoisuuskin nähtiin, että kun Sergey loukkaantui ja lilat panivat pallon yli rajan, PeKa ei palloa liloille palauttanutkaan. Vaihtomiehet järjestivät pelin loppuun oman shownsa. 90 minuutilla Tomi Karttunen pelattiin tekopaikkaan, mutta niukasti ohi menee.

Pari minuuttia perään Eero-Kaappo Koivisto ja Ilja Tartakovskiy nousevat hyökkäykseen. Pallo menetettiin pariin otteeseen sekunnin murto-osaksi pekapuolustajille, mutta kaksikko voitti sen peräänantamattomalla loppuun pelaamisella aina takaisin. EK löysi lopulta syötöllään vasemman pakin paikalta oikealle hyökkäykseen hiipineen Peetun, joka täräytti makeat loppulukemat 3-1. Hyvä tasapainoinen esitys koko joukkueelta. Ottelun parhaana palkittiin lilojen Niko Pyyhtiä.

2 – SAMU KAUPPILA
4 – NIKO PYYHTIÄ MAALI 37′
5 – MARKUS KOISTINEN VAIHTO 79′ 16 – TOMI KARTTUNEN
6 – IIVO JAAKO VAIHTO 90′ 23 – JUUSO ETELÄPÄÄ
17 – SAMU MONONEN
19 – ABENEZER ELORANTA VAROITUS 47′, VAIHTO 87′ 8 – EERO-KAAPPO KOIVISTO
21 – SERGEY AFANASYEV VAIHTO 84’11 – ILJA TARTAKOVSKIY
24 – PEETU JUNTUNEN MAALI 90’+3′
25 – MIKKO KUNINGAS MAALI RP 28′
26 – JARI AHONEN VAIHTO 56′ 18 – MAVIN VIISAINEN VAROITUS 90’+1′
1 – JIRKO SORSA VAROITUS 36′