PEPO – PeKa 8-2 (1-2)

PEPOn kausi päättyi murskavoittoon PeKasta lukemin 8-2. Lopullinen sarjasijoitus on kolmas, kun pisteet ja maalierot ovat MiKin kanssa tasan, mutta tehtyjen maalien määrä on PEPOlla suurempi. Loppukaudesta Lilat äityivät kovaan iskuun, sillä tappiottomien pelien putki venyi kahdeksan pelin mittaiseksi. Kahdesti turpaan tuli vain Savilahden Urheilijoilta, jotka myös voittivat koko sarjan. Onnittelut Mikkeliin ja samalla osanotto SavUn pidetyn huoltajan poismenon vuoksi.

Peli-Karhut tulivat Kimpiselle pienellä ryhmällä, mutta hyvällä asenteella. Ensimmäinen jakso ei todellakaan sujunut lilojen käsikirjoituksen mukaan. Pelin alkusekunneilla KTP:n laina Arijan Dimoski pääsee PEPO -toppareiden väliin katkaisemaan syötön, purjehtii läpi ja peli alkaa 0-1 numeroista. Ensimmäisellä minuutilla PEPO ehtii vielä hankkia kulman. Aleksi Ikonen antaa sen vasemmalta ja Kalevi Kyläheiko pääsee puskemaan, mutta pukkaa ohi. Tulostaulun käyttäjä on enteellisesti näppäilyt taululle jo 1-1 ja ehtii vain nippanappa korjaamaan sen 0-1:ksi, kun se on pantava takaisin numeroihin 1-1. Neljän minuutin kohdalla Ilja Tartakovskiy pujottelee ja purjehtii PeKa puolustuksen läpi boksiin, mutta Iljan laukaus peitetään. Paluupallo tulee Eljas Ryhäselle, joka tasoittaa pelin 1-1.

Yhdeksän minuuttia pelattu ja lilavahti Mats Malinen antaa pitkän avauksen Tartakovskiylle, joka pääsee puolustuksen estelyistä huolimatta etenemään ja laukomaankin, mutta ammuskelee kauas ohi. Seuraavalla minuutilla PeKan hyökkääjä on karata läpi, mutta Anssi Vanhala ehtii nippa nappa hätiin ja ottaa pallon kylmästi pois vastustajalta. Seuraavat 10 minuuttia ovat yllättäen PeKan myllytystä. Tällä kertaa PeKa ei pelannut pitkä ja perään -peliä, vaan lyhytsyöttöpeli ensimmäisellä jaksolla oli välillä jopa näyttävän näköistä. Aktiivisuus palkitaan erikoistilanteilla. 14 PeKalla kulma, 15 PeKalla vapari. 16 PeKalla vapari 18 metristä – paha tilannekin siitä syntyy, mutta PEPO selvittää vielä sen. 18 ja Pekalla vielä kulma.

20 pelattu ja PEPOlla vapari oikealta – ei tulosta tällä kertaa. 22 ja 26 PEPOlla läheltäpiti -tilanteet, jotka tuomitaan paitsioiksi. 27 ja huikealla pelipäällä ollut Peetu Juntunen vuorostaan pujottelee ja purjehtii kentän läpi. Kova kutikin lähtee, mutta se kimpoaa pekalaisten jaloista takaisin. Siihen Aksu pääsee tykittämään hyvän pommin, mutta se torjutaan. 31 PEPOlla kulma ja sitten yllättäen PeKa pääsee rokottomaan, kun palloa ei saada purettua vaara-alueelta ja pomppiva peliväline päätyy Antti Riihimäelle. Hänen komea laukauksensa uppoaa verkon perille ja peli onkin vieraille 1-2. Loppuun PEPOn kulmat, Ville Vanttajan, Toni Tannisen ja Iljan maalintekoyritykset sekä Markus Koistisen vapaapotku, mutta tasoitus jää odottamaan seuraavaa jaksoa.

47 PEPOlla vapari, Aksu antaa. 48 PEPO painostaa, Koistinen aktiivinen, 50 Ilja pääsee puskemaan. 51 ja Peetu pääsee väliin vastustajan alaspäin antamaan syöttöön ja tasoittaa pelin 2-2! 52 PEPOlla kulma. 53 ja Peetu Juntunen kruunaa hyvän pelinsä ja oikeastaan koko kautensa kauden komeimmalla maalilla. Peetu kääntyy 25 metrissä sisäänpäin ja yllättäen laukoo hirvittävän jengan oikeaan yläkulmaan tolpan kautta sisään paukkuen. Sitä kutia ei olisi kukaan ottanut kiinni – eivät edes lilavahdit 🙂 Komea maali sytyttää joukkueen lentoon. Näitä lisää ja tuleehan niitä! 61 kellossa ja Eljas Ryhänen antaa keskikentän pohjalta yhden kauden kauneimmista läpisyötöistään juoksupalloksi Aleksi Ikoselle, joka kyllä kiitettävän usein onnistuu päästessään nokikkainen maalivahdin kanssa. Aksu kiertää torjuntaan lähtenee mokenkin ja tuikkaa pienestä kulmasta tyhjään maaliin 4-2. Yleisökin syttyy hienoista maaleista. Hei hulinaa!

64 ja Toni ja Aksu molemmat läpi, mutta T10 on epäitsekäs väärällä hetkellä. Syöttö Aksulle aiheuttaa paitsion. 65 kellossa ja Sergey Afanasyev, Miikka Halme ja Samu Ikonen tulevat sisään. PEPO siirtyy samalla 4-2-3-1:stä 4-4-2:een. Vain kuusi minuuttia kentällä oltuaan Samu Ikonen järjestää paikan Sergeylle ja venäläinen ystävämme ampuu 5-2. 75 ja karhut toimittavat lilojen keskityksen omaan maaliin 6-2. 77 ja Ville Vanttaja roikkuu pekalaisen shortseissa tuomarin mielestä keltaisen kortin arvoisesti. PeKan vapari ammutaan ylärimaan. 79 minuuttia ja Abenetzer Eloranta ja Riku Hedman tulevat kentälle. 82 ja Sergey chippaa pallon maaliin yli maalivahdin 7-2. 85 Riku Hedman tekee loppuun vielä komean maalin 8-2. Juhlat saattoivat alkaa.

Mitä pidemmälle kausi vanheni sitä enemmän ja paremmin pitkä harjoituskausi sekä laaja rosteri takasivat sen, että lilat olivat vahvoja täydet 90 minuuttia. Joukkue asetti itse tavoitteekseen sijat 1.-5. tälle kaudelle. Myös taustojen keskuudessa kolmas sija oli suosittu arvaus. Mikkeliläiset tiedettiin koviksi. PeKa -pelissä PEPOlla peluutti kahdeksaa omaa A-junioria kentällä, joista seitsemää avauksessa. Ei heitä sinne ikänsä vuoksi tosin laitettu, vaan koska ovat paikkansa ansainneet urheilijoina. Avauksen ”aikamiehet” olivat Malinen, Pyyhtiä, Vanhala ja Tanninen. Asenteensa puolesta ja kaikella tapaa muutenkin esimerkillinen pelaaja Anssi Vanhala valittiin joukkueenjohtajien toimesta kauden pelaajaksi. Taistelu ja aktiivinen peli-ilme ovat olleet koko kauden joukkueen tavaramerkki.

12 – MATS MALINEN
2 – ANSSI VANHALA VAIHTO 65′ –> 20 – MIIKKA HALME
3 – MARKUS KYLÄHEIKO
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN VAIHTO 65′ –> 15 – SAMU IKONEN
7 – ELJAS RYHÄNEN MAALI 4′
10 – TONI TANNINEN VAIHTO 79′ –> 19 – ABENEZER ELORANTA
11 – ILJA TARTAKOVSKIY VAIHTO 65′ –> 21 – SERGEY AFANASYEV MAALIT 71′ JA 82′
18 – ALEKSI IKONEN MAALI 61′, VAIHTO 79′ –> 26 – RIKU HEDMAN MAALI 85′
22 – VILLE VANTTAJA VAROITUS 77′
24 – PEETU JUNTUNEN MAALIT 51′ JA 54′

Yhteistyökumppanit