PEPO sopimukseen Aleksi Sainion kanssa

PEPO ja Aleksi Sainio ovat solmineet ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. 21-vuotias laituri siirtyy PEPO:n riveihin paikallisvastustaja Kultsusta.

FC Kangasalan kasvatti on edustanut urallaan aiemmin myös Tampere Unitedia ja Tampereen Pallo-Veikkoja. TamU:ssa kertyi Kakkosen tasolla 15 ottelussa kolme maalia kaudella 2019. 

Sainio on harjoitellut joulukuun ajan PEPO:n kanssa ja kertoo olevansa vakuuttunut PEPO:n toiminnasta lyhyen ajanjakson jälkeen.

– Todella hyvät fiilikset, joukkue on nuori ja hyvin motivoitunut. Tekeminen treeneissä on ollut hyvällä tasolla. Pienetkin asiat tehdään huolellisesti ja vaatimustaso on korkea, Sainio kommentoi.

Fysioterapeutiksi opiskeleva nuorukainen pelasi viime kaudella Kultsussa pelaten 16 ottelussa. Kausi päättyi ikävästi putoamiseen. Sainio näkee viime kauden kuitenkin kehityksen osalta tärkeänä.

– Viime kausi Kultsussa oli todella vaikea, joukkueen peli ei lähtenyt rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa kautta. Positiivista oli, että sain pelata paljon ja otin mielestäni askeleita eteenpäin pelaajana, vaikka kausi oli tietysti myös henkilökohtaisella tasolla iso pettymys, Sainio kertoo.

Sainiolla on takana kahden kauden aikana kaksi putoamista, ensin TamU:n kanssa 2019 ja nyt Kultsun kanssa. 

– Toivottavasti ei tule hattutemppua tämän tilaston osalta, Sainio heittää.

Sainio kuvailee itseään nopeaksi ja fyysiseksi laituriksi, joka pääsee 1vs1 tilanteissa vastustajasta ohi. Hänet on toisinaan nähty myös hyökkääjän roolissa.

– Haluan vakiinnuttaa paikan avauskokoonpanosta ja auttaa joukkuetta voittamaan pelejä olemalla tehokas hyökkäyspäässä, Sainio päättää.

Päävalmentaja Janne Muhli kertoo seuranneensa Sainiota jo viime kaudella. Hän vakuuttui Sainion kyvyistä viimeistään tryoutin aikana. 

– Aleksi antoi erittäin hyvät näytöt joulukuun treenijaksolla ja ansaitsi tämän perusteella sopimuksen. Hän tuli todella ennakkoluulottomasti joukkueeseen sisään. Aleksin urheilullisuudesta ja nopeusominaisuuksista tulee olemaan erittäin paljon hyötyä joukkueellemme, Muhli kertoo.

Tervetuloa lilakeltaisiin Aleksi!