PEPO sopimuksiin Tuomas Vanhasen ja Petrus Eskelisen kanssa

PEPO on tehnyt kahden vuoden mittaiset sopimukset omien kasvattiensa toppari Tuomas Vanhasen ja keskikenttäpelaaja Petrus Eskelisen kanssa.

– Hienoa, että saimme omien kasvattien Tuomaksen ja Petruksen kanssa tehtyä kahden vuoden sopimukset. Molemmat olivat isossa roolissa viime vuoden P17 ykkösdivisioonassa ja he ovat minulle tuttuja pelaajia juniorivalmennuksen vuosiltani. Molemmille tämä tulee olemaan ensimmäinen kausi miesten sarjoissa, joten pelin luonne muuttuu heidän osaltaan paljon. Fysiikan kehittäminen on tärkeässä roolissa molemmilla tällä hetkellä. Uskon kuitenkin, että he pystyvät sopeutumaan hyvin miesten peleihin, mutta tämä vaatii heiltä todella paljon töitä, kertoo päävalmentaja Janne Muhli.

Muhli kuvailee 17-vuotiasta Vanhasta urheilulliseksi, pallolliseksi toppariksi.

– Harjoituskaudella lähdetään vielä kehittämään reagointia pelin sisällä sekä tietynlaista aggressiivisuutta.

Eskelisen vahvuuksina sen sijaan on Muhlin mukaan monipuolisuus ja pallollinen pelaaminen. 17-vuotias nuorukainen pystyy pelaamaan eri rooleissa keskikentällä.

– Varsinkin erilaiset pallonkäsittelytaidot niin isoissa kuin ahtaissa tiloissa ovat olleet Petruksen vahvuuksina. Uuden sarjatason myötä tila ja aika kuitenkin vähenevät, joten päätöksenteko pallon kanssa tulee korostumaan ja sitä lähdetään nyt harjoituskaudella kehittämään. Puolustaminen on myös mennyt eteenpäin viime vuosina, mutta tätäkin lähdetään kehittämään entisestään, jotta saadaan hänen pelaamiseensa vielä dynaamisuutta lisää.

Tervetuloa edustusjoukkueeseen Tuomas ja Petrus!